Wedstrijdverslag Wijzenbeek Westa – Van Wijnen-Smash’70 06-03-2016

Voorafgaand aan de wedstrijd:

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie waarbij voor Van Wijnen-Smash’70 niets meer op het spel staat, de derde plaats kan ze niet meer ontgaan. Voor de tegenstanders is dat een ander verhaal, zij moeten nog vol aan de bak om voldoende punten te halen voor het vasthouden van de vierde plaats waarmee zij ook play-offs mogen spelen. Concurrent Scylla heeft in de laatste wedstrijd 2 punten meer nodig dan Wijzenbeek Westa om gelijk te komen. Beide onderlinge wedstrijden eindigden in 3-3, dus dat wordt games tellen bij een gelijke stand.

Van Wijnen-Smash’70 zal in de halve finales eerst thuis spelen tegen Itass-DTK’70 op zaterdag 2 april. De volgende en eventueel derde wedstrijd zullen in Klazienaveen gespeeld worden.

 

Na de wedstrijd:

Er is duidelijk een groot verschil wanneer je vrijuit kunt spelen (Van Wijnen-Smash’70) en onder druk moet spelen (Wijzenbeek Westa). De mannen speelden prima en wisten met de volle winst naar huis te gaan. Gaandeweg de wedstrijd werd al bekend dat er bij de concurrent twee punten waren behaald en die extra druk wisten de spelers uit Wessem niet ten goed te gebruiken. Niet dat de spelers het niet probeerden, maar de mannen van Van Wijnen-Smash’70 waren vandaag gewoon beter. Martijn en Boris de Vries mochten aantreden tegen hun voormalige teamgenoot Liu Qiang en beiden wisten van de sterke Chinese speler te winnen, Boris in vijf games en Martijn in vier. Verder was de partij van Koen Hageraats tegen Rino Alberts spannend; Koen wist een 2-0 achterstand om te zetten naar 2-2 en de laatste games stond helemaal bol van spanning. Deze wist Koen net te winnen met 14-12. Uiteindelijk was het afwachten wat Scylla had gedaan! Zij kwamen niet verder dan twee wedstrijdpunten en door een betere game verdeling voor Wijzenbeek Westa wisten de mannen uit Wessem met vier gamepunten verschil in hun voordeel, ondanks het dikke verlies, toch de vierde plaats vast te houden.

 

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):

Wijzenbeek Westa: 1. Liu Qiang (11) 2. Erik Agamyan (54) 3. Rino Alberts (36)

Coach: Remi Beelen

 

Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (12) 2. Boris de Vries (22)   3. Koen Hageraats (13)

Coach: –

 

Wedstrijd 1: Liu Qiang – Boris de Vries

Wedstrijd 2: Erik Agamyan – Martijn de Vries

Wedstrijd 3: Rino Alberts – Koen Hageraats

Wedstrijd 4: Liu Qiang – Martijn de Vries

Wedstrijd 5: Rino Alberts – Boris de Vries

Wedstrijd 6: Erik Agamyan – Koen Hageraats

 

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Na anderhalve game komt Boris de Vries beter in zijn spel en weet hij Liu Qiang te bespelen. In de derde game is Liu Qiang direct fel en weet de game zeer ruim te winnen. De vierde game is al snel in het voordeel van Boris, maar langzaam komt Liu Qiang weer dichterbij naar 9-9. Dan gaat de game gelijk op naar 14-14 waarna Boris twee keer goed het initiatief durft te nemen en de stand op 2-2 weet te zetten. In de beslissende game weet Boris met name via de parallelle backhand ballen scherp op de forehand van Liu Qiang te scoren en de wedstrijd te winnen.

Wedstrijd 2: De eerste game is Martijn de Vries iets te relaxed en kan Erik Agamyan bij blijven, maar aan het einde weet Martijn met 2 overtuigende punten de game te winnen (14-12). De twee opvolgende games gaan vrij eenvoudig naar Martijn.

Wedstrijd 3: Rino Alberts heeft wel last van de service van Koen Hageraats, maar is constanter en wint daardoor de eerste twee games. Koen gaat beter bewegen en blijft goed doorgaan in de rally’s. Met name in de vierde game kan het, helaas geringe, publiek genieten van mooie overspin rally’s. In de vijfde game heeft Rino op 10-9 een wedstrijdpunt, maar Koen weet die te pareren. Bij 10-11 is het net andersom. Uiteindelijk wint Koen de game met 14-12. Stand bij de concurrent (Scylla) is dan bekend bij alle spelers!

Wedstrijd 4: Liu Qiang gaat gelijk fel de wedstrijd in, er moet immers nog wel een punt gehaald worden. Martijn de Vries laat de eerste game voor wat die is en in de tweede game heeft Martijn duidelijk de overhand. Met name wat trage, bolle ballen weet Liu Qiang niet goed te verwerken. Game drie is weer spannend, maar Martijn pakt ook deze. Dan is het verzet van Liu Qiang gebroken en vrij eenvoudig weet Martijn de vierde en winnende game te pakken.

Wedstrijd 5: Boris de Vries moet even wennen aan het spel van Rino Alberts, maar weet ruim voor het einde van de eerste game hoe hij Rino moet bespelen. In de tweede game laat Boris de teugels iets los en Rino weet hiervan te profiteren, Gelijke stand dus. Boris speelt in de derde en vierde game wat tactischer, rustige opbouw, goede blokballen en pakt zijn kansen. Rino kan dit niet goed verwerken en nog steeds staat Wijzenbeek Westa op 0!

Wedstrijd 6: Erik Agamyan blijft rustig spelen en maakt het Koen Hageraats toch nog wel lastig, of maakt Koen het zichzelf soms lastig? Koen wint de wedstrijd uiteindelijk in vier games, maar Erik laat hem er wel voor spelen. De verschillen in de games zijn maximaal drie punten.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 Liu Qiang – Boris de Vries 2-3, (11-6 9-11 11-1 14-16 5-11)

Wedstrijd 2: 0-2 Erik Agamyan – Martijn de Vries 0-3, (12-14 7-11 5-11)

Wedstrijd 3: 0-3 Rino Alberts – Koen Hageraats 1-3, (11-8 12-10 8-11 8-11 12-14)

Wedstrijd 4: 0-4 Liu Qiang – Martijn de Vries 1-3, (11-4 4-11 10-12 5-11)

Wedstrijd 5: 0-5 Rino Alberts – Boris de Vries 1-3, (6-11 11-9 2-11 8-11)

Wedstrijd 6: 0-6 Erik Agamyan – Koen Hageraats 1-3, (8-11 10-12 11-8 8-11)

 

Eindstand: 0 – 6

 

De volgende wedstrijd voor Van Wijnen-Smash’70 is op zaterdag 2 april 16:00 in Hattem tegen Itass DTK’70. Dit is ook de laatste thuiswedstrijd van Koen Hageraats en Gerben Last voor Van Wijnen-Smash’70.