Wedstrijdverslag Itass/DTK’70 – Van Wijnen-Smash’70 28-02-2016

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Naar alle waarschijnlijkheid komen de teams elkaar de komende tijd geregeld tegen. De kans dat beide teams in de play-off weer tegen elkaar zullen uitkomen is erg namelijk groot. De plekken 2 en 3 zullen dan tegen elkaar spelen en die plekken bezetten de teams op dit moment, waarbij Itass-DTK’70 de 2e plek bezet. Itass-DTK’70 is zo goed als zeker van plaats 2 en Van Wijnen-Smash’70 heeft maar 2 punten nodig uit de komende 2 wedstrijden om zeker te zijn van de 3e plek.

Itass-DTK’70 moet Michel de Boer missen vanwege zijn deelname aan het WK in Kuala Lumpur, dus de teamsamenstelling van de thuisploeg zal wel zo goed als zeker bestaan uit Barry Wijers, Patrick Oeij, Bas Hergelink en als coach Peter Verweij.

In het Hattemer team zal Boris de Vries vanwege een schorsing niet mogen spelen en dus als coach fungeren. Achter de tafel zullen Martijn de Vries, Gerben Last en Koen Hageraats staan voor Van Wijnen-Smash’70.

In de eerste ontmoeting werd het 5-1 voor Itass-DTK’70, maar vandaag zullen de mannen minimaal 2 punten willen halen om de 3e plek zo vroeg mogelijk te behalen.

 

Na de wedstrijd:

Na de derde wedstrijd was de minimale doelstelling voor vandaag behaald; zekerheid voor de 3e plek in de play-offs door overwinningen van Martijn de Vries en Koen Hageraats tegen resp. Bas Hergelink en Patrick Oeij. Gerben Last won nog wel een game van Barry Wijers, maar de laatste was, zeker in de eerste twee games, een maatje te groot. Daarna haalde Koen Hageraats nog een extra puntje binnen tegen Bas Hergelink. Martijn en Gerben verloren hun tweede wedstrijden.

Dit resultaat lijkt kansen te geven voor de play-offs, maar dan zal Michel de Boer ook weer aanwezig zijn en dat maakt wel een behoorlijk verschil qua sterkte voor het team uit Klazienaveen! Ondanks dat zullen de Hattemers er vast weer voor gaan. Maar eerst volgende week nog tegen de vorige club van Boris en Martijn, Wijzenbeek Westa.

De spelers danken nog wel de aanwezige supporters van Smash’70 die kwamen aanmoedigen in Klazienaveen.

 

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):

Itass/DTK’70: 1. Barry Wijers (5) 2. Bas Hergelink (19) 3. Patrick Oeij (15)

Coach: Peter Verwey

 

Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (14) 2. Gerben Last (25)   3. Koen Hageraats (12)

Coach: Boris de Vries

 

Wedstrijd 1: Barry Wijers – Gerben Last

Wedstrijd 2: Bas Hergelink – Martijn de Vries

Wedstrijd 3: Patrick Oeij – Koen Hageraats

Wedstrijd 4: Barry Wijers – Martijn de Vries

Wedstrijd 5: Patrick Oeij – Gerben Last

Wedstrijd 6: Bas Hergelink – Koen Hageraats

 

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Gerben probeert het zeker, maar Barry is gewoon veel sterker in de eerste twee games. In game drie komt Gerben snel op een 7-2 voorsprong, dan komt Barry weer terug naar 7-6. Op dat moment vindt Boris, als coach, dat het tijd is voor een time-out en die werkt voldoende, Gerben wint de game met 11-9. De vierde game is spannend en uiteindelijk voor Barry.

Wedstrijd 2: In het begin gaat de eerste game gelijk op tot ongeveer 6-6, dan neemt Martijn het initiatief en kan Bas niet genoeg bieden om hem tegen te houden. De tweede game is een erg rommelige game, Bas komt snel op een 4-0 voorsprong, maar langzaam aan komt Martijn weer terug om uiteindelijk de game toch binnen te halen. De derde game is voor Martijn en het eerste gewenste punt is binnen!

Wedstrijd 3: Stroeve start van Koen, gebrek aan focus of spanning? Ondanks dat wint hij toch de eerste game van Patrick. In de tweede game zien de toeschouwers meer focus bij Koen en die game gaat overtuigender naar hem. Game 3 en vier zijn erg spannend en beide spelers pakken een game. Koen de vierde en beslissende en de twee punten zijn binnen!

Wedstrijd 4: Martijn kan zich niet focussen op de wedstrijd en eerlijk gezegd was dit de minste partij van de dag. De derde game is nog wel spannend, maar Barry is over drie games toch duidelijk de betere speler.

Wedstrijd 5: Dit is de meest spannende partij van de dag en ook de enige vijf-gamer. De eerste drie games werden beslist met het kleinst mogelijke verschil en dan staat Gerben met 2-1 voor. Maar Patrick blijft door gaan en wint game 4 en vijf en dus de partij.

Wedstrijd 6: De eerste game lijkt een herhaling van de eerste partij van Koen, Bas komt met goed spel snel voor, maar Koen herpakt zich op tijd. Dan is het over voor Bas, alleen in de derde game kan hij nog aanhaken.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 1-0 Barry Wijers – Gerben Last 3-1, (11-5 11-4 9-11 11-9)

Wedstrijd 2: 1-1 Bas Hergelink – Martijn de Vries 0-3, (7-11 13-15 8-11)

Wedstrijd 3: 1-2 Patrick Oeij – Koen Hageraats 1-3, (10-12 6-11 11-9 10-12)

Wedstrijd 4: 2-2 Barry Wijers – Martijn de Vries 3-0, (11-5 11-5 12-10)

Wedstrijd 5: 3-2 Patrick Oeij – Gerben Last 3-2, (11-9 10-12 9-11 11-8 11-5)

Wedstrijd 6: 3-3 Bas Hergelink – Koen Hageraats 0-3, (10-12 7-11 9-11)

 

Eindstand: 3 – 3

 

De volgende wedstrijd voor Van Wijnen-Smash’70 is op zondag 6 maart om 14:00 in Wessem tegen Wijzenbeek Westa.