Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Klimaatgroep Stars 13-02-2016

Voorafgaand aan de wedstrijd:

De eerste wedstrijd van seizoen 2015/2016 was, voor Van Wijnen-Smash’70, tegen de tegenstanders van vanmiddag, Klimaatgroep Stars. De uitslag was toen 1-5 in het voordeel van Van Wijnen-Smash’70. Op dit moment staat Klimaatgroep Stars 16 punten achter op Van Wijnen-Smash’70 en dreigt degradatie voor het team uit Middelstum.

Henk-Jan Wils zal vandaag niet spelen en vervangen worden door Arnoud Meijer. Naast Arnoud zullen Jan Tammenga en Colin Rengers achter de tafel verschijnen. Ze zullen elk punt nodig hebben voor handhaving!

Voor Van Wijnen-Smash’70 zullen Gerben Last, Martijn de Vries en Boris de Vries spelen en Koen Hageraats zal de rol van coach op zich nemen. Onze mannen willen hun derde plek zo snel mogelijk veilig stellen en zullen er dus weer voor gaan.

Pupil van de week is Robin Bredewoud.

 

Na de wedstrijd:

Gelukkig was de publieke belangstelling weer behoorlijk in Hattem, zowel de zaal als de kantine waren goed gevuld met supporters voor het team uit Hattem. Dit zal de spelers goed hebben gedaan, die vinden “een volle bak” wel prettig. Of onze tegenstanders daar hetzelfde over denken valt wel eens te betwijfelen. De overwinning was duidelijk, er had zelfs nog wel een puntje meer in gezeten, Boris liet Colin weer terug komen in zijn spel en dat pakte Colin goed op. Martijn en Gerben pakten beiden twee punten en waren geen moment echt in gevaar, Boris mocht in de laatste partij tegen Arnoud niet te ver terugvallen qua niveau, gelukkig bleef hij rustig doorspelen en “harkte” hij deze wedstrijd binnen.

De vijf punten zijn welkom voor de play-offs, maar de mannen gaan voor de derde plek en dus kan er nog niet uitgerust worden in de komende wedstrijden.

 

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (14) 2. Boris de Vries (22)   3. Gerben Last (25)

Coach: Koen Hageraats

 

Klimaatgroep Stars: 1. Colin Rengers (20) 2. Jan Tammenga (47) 3. Arnoud Meijer (44)

Coach: –

 

Wedstrijd 1: Martijn de Vries — Jan Tammenga

Wedstrijd 2: Boris de Vries — Colin Rengers

Wedstrijd 3: Gerben Last — Arnoud Meijer

Wedstrijd 4: Martijn de Vries — Colin Rengers

Wedstrijd 5: Gerben Last — Jan Tammenga

Wedstrijd 6: Boris de Vries — Arnoud Meijer

 

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Martijn de Vries heeft in de eerste game veel moeite met de service van Jan Tammenga, komt nog wel terug naar 9-9, maar moet het eerste game punt aan Jan laten. De tweede game lijkt al vrij snel voor Martijn te worden, 5-1 voor, maar Jan komt terug naar 5-6! De time-out geeft Martijn even wat rust en tijd om na te denken. Toch komt in deze game ook 9-9 op de borden te staan. Dan gooit Martijn de schroom van zich af en pakt resoluut de benodigde twee punten. In game 3 en 4 is Martijn duidelijk de sterkste en hij zorgt voor het eerste wedstrijdpunt voor Van Wijnen-Smash’70.

Wedstrijd 2: Boris de Vries overklast Colin Rengers in de eerste game (11-4). In de tweede game gaat het gelijk op en laat Boris Colin weer terugkomen in de wedstrijd. Colin gaat er weer in geloven en Boris moet omschakelen. Helaas redt hij dat niet en staat er 1-1 op de borden.

Wedstrijd 3: Gerben Last laat Arnoud Meijer geen moment het idee krijgen dat hij kansen heeft op een overwinning. In drie games pakt Gerben overtuigend de partijwinst.

Wedstrijd 4: Net als in Middelstum laat Martijn de Vries geen enkele illusie aan Colin Rengers, ondanks de nipte overwinningen in game twee en drie.

Wedstrijd 5: Gerben Last mag nu tegen Jan Tammenga en waar Gerben in het verleden vaak verloor van Jan was dat vanmiddag niet zichtbaar. Gerebn speelde weer een puike wedstrijd en versloeg Jan in drie prima games waarbij Gerben ook weer luid en duidelijk hoorbaar was.

Wedstrijd 6: “One for the team” zullen we maar zeggen over deze wedstrijd en dan wel vanuit het perspectief van Boris. Niet al te fris kwam hij aan de start en verloor hij de eerste twee games. Daarna de blik op oneindig en de bal op tafel houdend weet hij toch nog het vijfde punt binnen te slepen. Maar wat kostte dat hem een moeite!

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 1-0 Martijn de Vries – Jan Tammenga 3-1, (9-11 11-9 11-7 11-6)

Wedstrijd 2: 1-1 Boris de Vries – Colin Rengers 0-3, (11-4 9-11 10-12 8-11)

Wedstrijd 3: 2-1 Gerben Last – Arnoud Meijer 3-0, (11-4 11-2 11-6)

Wedstrijd 4: 3-1 Martijn de Vries – Colin Rengers 3-0, (11-7 13-11 12-10)

Wedstrijd 5: 4-1 Gerben Last – Jan Tammenga 3-0, (11-6 11-8 11-4)

Wedstrijd 6: 5-1 Boris de Vries – Arnoud Meijer 3-2, (4-11 8-11 12-10 11-7 11-6)

Eindstand: 5 – 1

 

Volgende wedstrijd voor Van Wijnen-Smash’70 is op zaterdag 28 februari om 14:00 in Klazienaveen tegen Itass-DTK’70.