Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Wijzenbeek Westa 15-10-2016

Voorafgaand aan de wedstrijd:

De wedstrijd staat vandaag ook in het teken van de opening van de verbouwde accommodatie van Smash’70. De zaal is 2 meter opgehoogd en er zijn verschillende interne aanpassingen in de zaal uitgevoerd. Behalve de zaal is ook de kantine in een nieuw jasje gestoken. Hiervoor hebben veel leden de handen uit de mouwen gestoken en hebben we met z’n allen in acht weken een fantastische klus verwezenlijkt. Niet alleen de leden, maar ook diverse sponsoren en zeker ook de gemeente Hattem hebben bijgedragen aan het geheel. Zaterdagmiddag om 13:00 is ook de technische keuring door de NTTB uitgevoerd en kreeg Smash’70 goedkeuring voor de accommodatie en mogen we ook internationale wedstrijden in onze zaal organiseren. Met name op het gebied van de verlichting is Smash’70 door het gebruik van led verlichting zeer vooruitstrevend ten opzichte van de andere zalen in Nederland.

De opening van de zaal zal verricht worden door een van de grondleggers van Smash’70; Roel van Selling sr. Roel zal symbolisch een balletje slaan tegen twee spelers die vanuit de jeugdopleiding doorgestoomd zijn naar de nationale top van Nederland; Martijn en Boris de Vries. Hiermee willen we oud en nieuw met elkaar verbinden.

De tegenstander van vandaag is Wijzenbeek Westa. Pikant detail is dat drie van de spelers van Van Wijnen Smash’70 samen hebben gespeeld bij Wijzenbeek Westa met Liu Qiang. Liu Qiang zal in Hattem spelen met Erik Agamyan, Rino Alberts en Ibrahim Yildizlar zal op “de bank” plaatsnemen.

Voor Van Wijnen Smash’70 zullen Michel de Boer en Cosmin Stan hun eerste thuiswedstrijd spelen, bijgestaan door Martijn de Vries. Boris de Vries zal de coachrol op zich nemen.

 

Na de wedstrijd:

Er was natuurlijk behoorlijk wat energie gestoken in de communicatie omtrent de eerste thuiswedstrijd in de vernieuwde accommodatie. Door alle energie die hierin was gestoken bleek er bij het begin van de wedstrijd een kleine 200 toeschouwers aanwezig te zijn, volle zaal, volle kantine en bij de eettent buiten ook veel aanwezigen. In de pauze werd Gerben Last gehuldigd voor zijn Olympische prestatie (zilveren medaille) en kreeg hij de ere-titel Lid van Verdienste van Smash’70 uitgereikt.

De eindstand werd eigenlijk door Liu Qiang bepaald, hij bleek te sterk te zijn voor Martijn de Vries en Cosmin Stan. De andere vier wedstrijden werden vrij snel afgerond en met name Michel de Boer had een erg makkelijke middag. De eerste wedstrijd werd in 11 minuten afgewikkeld!

 

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Cosmin Stan (14)  2. Martijn de Vries (8)  3. Michel de Boer (6)

Coach: Boris de Vries (22)

 

Wijzenbeek Westa:  1. Liu Qiang (19)  2. Erik Agamyan (69)  3. Rino Alberts (37)

Coach: –

 

Wedstrijd 1: Cosmin Stan – Erik Agamyan

Wedstrijd 2: Martijn de Vries – Liu Qiang

Wedstrijd 3: Michel de Boer – Rino Alberts

Wedstrijd 4: Cosmin Stan – Liu Qiang

Wedstrijd 5: Michel de Boer – Erik Agamyan

Wedstrijd 6: Martijn de Vries – Rino Alberts

 

Wedstrijdverloop: Wedstrijd 1: Cosmin speelt een constante wedstrijd, maar blijft lang na mopperen over gemiste kansen. Wint uiteindelijk wel in vier games.

Wedstrijd 2: Martijn krijgt te weinig vat op het spel van Liu Qiang, de spin kan hij niet goed verwerken. Hij pakt nog wel de derde game, lijkt de vierde ook binnen te slepen, maar Liu weet die vierde game alsnog met 12-14 te pakken en daarmee ook de wedstrijd.

Wedstrijd 3: Kansloze missie voor Rino die in drie games 11 punten weet te pakken, te groot niveau verschil.

Wedstrijd 4: Ook Cosmin redt het niet tegen Liu Qiang, hij moet in drie games de handen schudden met Liu.

Wedstrijd 5: Erik kan het Michel ook niet moeilijk maken, verliest in drie games.

Wedstrijd 6: Rino weet een game te winnen van Martijn, maar bleek het Martijn verder niet erg moeilijk te maken. Vermeldenswaardig is nog wel de bal die Martijn vanachter zijn rug om wist te verwerken tot een punt. De zaal stond toen weer op z’n kop.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 1-0 Cosmin Stan – Erik Agamyan         3-2

Wedstrijd 2: 1-1 Martijn de Vries – Liu Qiang          1-3

Wedstrijd 3: 2-1 Michel de Boer – Rino Alberts             0-3

Wedstrijd 4: 2-2 Cosmin Stan – Liu Qiang                  0-3

Wedstrijd 5: 3-2 Michel de Boer – Erik Agamyan         3-0

Wedstrijd 6: 4-2 Martijn de Vries – Rino Alberts             3-1

 

Eindstand: 4 – 2

 

Volgende thuiswedstrijd van Van Wijnen-Smash’70 is op zaterdag 29 oktober om 16:00 tegen Scylla.