Wedstrijdverslag Hilversum – Van Wijnen-Smash’70 22-10-2016

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Na de overwinning op Wijzenbeek Westa wil het team van Van Wijnen Smash’70 vandaag met een flinke winst naar huis gaan. De eerste twee wedstrijden werden er namelijk maar drie punten gepakt, wel tegen de twee sterkste teams, maar om bij de eerste vier te komen moeten er nu punten gepakt worden. Voor Smash’70 spelen Michel de Boer, Cosmin Stan en Martijn de Vries. Boris de Vries zal net als vorige week de coachrol op zich nemen.

Voor Hilversum geldt ook dat ze de punten goed kunnen gebruiken om van de laatste plaats te komen. Zij zullen moeten spelen zonder Merijn de Bruin (verslaggever bij EK tafeltennis) en Gamal de Groot. Er zal dus gespeeld worden met een invaller. Casper Veenboer zal met Tan Anran en Jelle Goossens het team van vandaag vormen.

 

Na de wedstrijd:

Van Wijnen Smash’70 heeft vandaag optimaal gebruik gemaakt van de kansen en gaat met de maximale winst naar huis. Hilversum heeft vandaag drie games kunnen winnen. Jelle Goossens wist de Smash’70 tegenstanders, Martijn en  Cosmin, in zijn beide wedstrijden meteen de eerste game af te snoepen waarna de Smashers er even een tandje bij moesten zetten. Dat ging Martijn iets beter af dan Cosmin die de laatste twee games met twee punten verschil net wist te winnen. Door deze ruime overwinning komt Van Wijnen Smash’70 op de vierde plaats terecht.

TTPowerspeed heeft fraaie beelden gemaakt van deze wedstrijd; zie www.ttpowerspeed.nl

 

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):

Hilversum:  1. Tan Anran (-)  2. Casper Veenboer (-)  3. Jelle Goossens (64)

Coach: Bert Olofsen

 

Van Wijnen-Smash’70: 1. Michel de Boer (6)  2. Cosmin Stan (15)  3. Martijn de Vries (8)

Coach: Boris de Vries (22)

 

Wedstrijd 1: Tan Anran – Cosmin Stan

Wedstrijd 2: Casper Veenboer – Michel de Boer

Wedstrijd 3: Jelle Goossens – Martijn de Vries

Wedstrijd 4: Tan Anran – Michel de Boer

Wedstrijd 5: Jelle Goossens – Cosmin Stan

Wedstrijd 6: Casper Veenboer – Martijn de Vries

 

Wedstrijdverloop: Wedstrijd 1: Cosmin begint stroef, raakt de focus te vaak kwijt, gaat dan mopperen en geeft Tan Anran het idee dat er wat te halen valt. De eerste twee games redt Tan Anran dat net niet, de derde sleept hij wel binnen. Cosmin gaat dan wat constanter spelen en pakt de vierde game na een 5-8 achterstand.

Wedstrijd 2: Casper gaat meteen vol van start maar Michel laat zich niet van de wijs brengen. De tweede game blijft Casper goed bij en weet tot 9-9 te komen. Dan serveert Michel twee keer op een wijze waar Casper geen antwoord op heeft. De laatste game is weer een ruime voor Michel.

Wedstrijd 3: Jelle gaat meteen volle bak spelen en pakt de eerste game. Dan zet Martijn een tandje bij en geeft hij Jelle weinig kans meer. De tweede game maakt Martijn af met een mooie backhand bal waarna een van de aanwezige Smash-supporters trots aan geeft dat zij hem dit geleerd heeft J. De derde game is overtuigend voor Martijn. De vierde game lijkt makkelijk naar Martijn te gaan, maar bij 2-6 komt er een goede serie van Jelle naar 8-6! Maar dat mag niet baten, de volgende vijf punten zijn weer voor Martijn.

Wedstrijd 4: De eerste game is een eenvoudige overwinning voor Michel, de tweede game is spannender! Michel weet deze met 12-14 te winnen. De derde game is nog maar een formaliteit, een kopie van game 1.

Wedstrijd 5: Jelle gaat net als in zijn eerste wedstrijd meteen vol door, Cosmin speelt erg onzeker en Jelle maakt daar goed gebruik van. In de tweede game is Cosmin een stuk zekerder, straalt dat ook uit, wat weer terug komt in zijn spel. In de derde game blijft Cosmin steeds achter staan, totdat hij bij 8-8 weer langszij komt. Vanaf dat moment neemt hij het initiatief over en wint de game. De vierde game is weer een spannende, pas bij 10-12 kan Cosmin de armen omhoog steken.

Wedstrijd 6: Casper weet het Martijn niet moeilijk te maken. Het blijft de gehele tijd een vermakelijke wedstrijd waarbij Martijn geen moment in gevaar komt.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 Tan Anran – Cosmin Stan                              1-3 (8-11  10-12  11-9  6-11)

Wedstrijd 2: 0-2 Casper Veenboer – Michel de Boer            0-3 (2-11  9-11  5-11)

Wedstrijd 3: 0-3 Jelle Goossens – Martijn de Vries                         1-3 (11-7  5-11  6-11  8-11)

Wedstrijd 4: 0-4 Tan Anran – Michel de Boer                  0-3 (5-11  12-14  6-11)

Wedstrijd 5: 0-5 Jelle Goossens – Cosmin Stan                  1-3 (11-5  8-11  9-11  10-12)

Wedstrijd 6: 0-6 Casper Veenboer – Martijn de Vries            0-3 (6-11  3-11  5-11)

 

Eindstand: 0 – 6

 

De volgende wedstrijden voor Van Wijnen-Smash’70:

Thuis – Zaterdag 29 oktober om 16:00 tegen Scylla.

Thuis – Zaterdag 5 november om 16:00 tegen Klimaatgroep Stars

Thuis – Zondag 13 november 0m 14:00 tegen Salamanders

Thuis – Zaterdag 19 november tegen Itass DTK’70