Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Salamanders 13-11-2016

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Vandaag zal bepaald gaan worden welke teams mogen gaan spelen voor de Ere-divisie beker en beide teams maken daarop nog volop kans. De deelnemers aan de bekerwedstrijden zijn de nummers 1 tot en met 4.

Salamanders is de promovendus die het erg goed doet en zij staan maar 1 punt achter op Van Wijnen-Smash’70 en zullen bij winst naar alle waarschijnlijkheid mogen spelen voor de beker. Bij gelijkspel of winst voor Smash’70 zullen zij deel gaan nemen. Voor Salamanders spelen Casper ter Lüün (voormalig Nederlands Kampioen), Jamsid Sedigh, Siem van de Valk, Colin Jager en Bas Hergelink. Een mengeling van jong/oud en ervaren/onervaren. Bas is vandaag niet aanwezig en Colin zal niet spelen.

Van Wijnen-Smash’70 heeft vorige week punten laten liggen en zal er alles aan gelegen zijn om nu een goed resultaat neer te zetten tegen de niet te onderschatten tegenstander. Michel de Boer zal vandaag niet spelen en dus spelen Cosmin Stan, Martijn de Vries en Boris de Vries voor een goed resultaat in de competitie en een plaats in de bekerstrijd. Coach van vandaag bij Smash’70 is Martijn Spithoven.

 

Na de wedstrijd:

Jamshid Sedigh is vandaag de plaaggeest geweest van Van Wijnen-Smash’70, hij won van Cosmin Stan en Martijn de Vries. Dat waren uiteindelijk ook de enige twee punten die meegenomen konden worden naar Wateringen door Salamanders. Zowel Casper als Siem moesten twee keer hun tegenstanders feliciteren. De uitslag was dusdanig dat, in combinatie met de andere wedstrijden, Van Wijnen-Smash’70 op een derde plaats is gekomen in de competitie en dus ook voor de beker mag gaan spelen. Maar tussen plek drie en zeven zitten nog steeds maar vier punten verschil en het kan dus nog alle kanten op gaan in de tweede competitie helft.

Beelden zijn te zien op www.ttnextlevel.nl

 

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (13)  2. Boris de Vries (23)  3. Cosmin Stan (14)

Coach: Martijn Spithoven

 

Salamanders:  1. Casper ter Lüün (16)  2. Jamshid Sedigh (17)  3. Siem van der Valk (75)

Coach: –

 

Wedstrijd 1: Martijn de Vries – Jamshid Sedigh

Wedstrijd 2: Boris de Vries – Casper ter Lüün

Wedstrijd 3: Cosmin Stan – Siem van der Valk

Wedstrijd 4: Martijn de Vries – Casper ter Lüün

Wedstrijd 5: Cosmin Stan – Jamshid Sedigh

Wedstrijd 6: Boris de Vries – Siem van der Valk

 

Wedstrijdverloop: Wedstrijd 1: Martijn heeft veel moeite met de service van Jamshid in de eerste twee games en toont ook weinig zelfvertrouwen. In game drie en vier weet hij dat goed om te zetten en pakt die beide games. In game vijf komt Martijn voor met 3-1, maar Jamshid weet dat om te draaien naar 4-5. De bolle spinballen van Jamshid weet Martijn niet goed te verwerken en Jamshid houdt tot aan het einde de vereiste voorsprong van twee punten en wint de wedstrijd.

Wedstrijd 2: Casper kan niet het spel op tafel leggen wat we van hem gewend zijn, Boris blijft rustig en geconcentreerd spelen. Pas in de vierde game zien we de backhand van Casper een paar keer goed doorkomen. Maar in de vijfde game weet hij bijna geen bal meer langs Boris te spelen die eigenlijk de bal alleen maar op tafel hoeft te houden. En dat doet Boris goed, gezien de 11-5 in de vijfde en laatste game.

Wedstrijd 3: De eerste twee games komt Cosmin niet in gevaar, maar de derde game is duidelijk voor Siem. In de vierde game doet Cosmin er een tandje bij en pakt de game en de wedstrijd.

Wedstrijd 4: Twee voormalige Nederlands Kampioenen tegen elkaar, dan zou op voorhand interessant moeten worden. Helaas wordt er nauwelijks een echte wedstrijd. Martijn oogt een stuk zekerder dan in de eerste wedstrijd en Casper speelt als in zijn eerste wedstrijd. De eerste game gaat eenvoudig naar Martijn. In de tweede komt hij snel op 5-0 achter en dat weet hij niet meer goed te maken. Game drie en vier zijn weer overtuigend voor Martijn.

Wedstrijd 5: Cosmin kan redelijk goed bij blijven bij Jamshid, maar verliest de eerste twee games met het kleinste verschil. Jamshid is lastig te passeren. In de derde game komt Casper snel achter met 1-3, neemt dan een time-out, maar die helpt hem niet meer.

Wedstrijd 6: Boris is te ontspannen en geeft Siem de kans om in de wedstrijd te komen. Pas bij 8-8 komt Boris langszij en na 9-9 weet hij op eigen service de game binnen te slepen. In game twee en drie kan Siem Boris goed onder druk zetten met een goede spreiding in zijn spel en goede punten. Boris moet nu de kop er goed bij houden en weet door veel scherper en directer spel de vierde en vijfde game te winnen.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 Martijn de Vries – Jamshid Sedigh              2-3   (9-11 9-11 11-7 11-8 9-11)

Wedstrijd 2: 1-1 Boris de Vries – Casper ter Lüün                 3-2   (11-8 11-13 12-10 7-11 11-5)

Wedstrijd 3: 2-1 Cosmin Stan – Siem van der Valk               3-1   (11-5 11-7 7-11 11-6)

Wedstrijd 4: 3-1 Martijn de Vries – Casper ter Lüün              3-1   (11-7 8-11 11-5 11-6)

Wedstrijd 5: 3-2 Cosmin Stan – Jamshid Sedigh                  0-3   (9-11 11-13 7-11)

Wedstrijd 6: 4-2 Boris de Vries – Siem van der Valk             3-2   (11-9 12-14 13-15 11-3 11-7)

 

Eindstand: 4 – 2

 

Volgende wedstrijden van Van Wijnen-Smash’70:

Thuis   – Zaterdag 19 november tegen Itass-DTK’70 om 16:00

Uit         – Zondag 27 november tegen Scylla (Leiden – 13:00)