Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Itass DTK’70 19-11-2016

Voorafgaand aan de wedstrijd:

De tweede competitiehelft gaat nog spannend worden vanwege de geringe spreiding qua punten tussen de nummers 3 tot en met 7, namelijk maar vier punten. Voor de eerste vier plaatsen moet dus nog wel gestreden gaan worden! Dat Itass DTK’70 de eerste vier niet zal halen is niet aannemelijk gezien de sterkte van het team, de eerste competitiehelft en de puntenvoorsprong die nu al is bereikt. Voor Van Wijnen-Smash’70 is die zekerheid nog niet zo groot, zij staan nu op plaats drie, maar de voorsprong ten opzichte van nummer vijf is maar drie punten. Dus elk punt is nu meegenomen voor onze mannen.

Bij Itass DTK’70 zal vandaag Patrick Oeij niet meespelen, Barry Wijers, Nathan van der Lee en Koen Hageraats zullen achter de tafel verschijnen.

Bij Smash’70 zal Boris de Vries als coach fungeren en dus spelen Michel de Boer, Cosmin Stan en Martijn de Vries tijdens deze thuiswedstrijd, de vierde op rij. In de voorgaande wedstrijd speelde Michel niet mee, deze werd verloren met 5-1.

 

Na de wedstrijd:

Helaas kon alleen Michel punten achter zijn naam zetten, Martijn had tegen Koen kans om ook een punt te pakken, maar Barry Wijers is al jaren aan lastige horde voor Martijn. Cosmin Stan was vandaag duidelijk niet in vorm en toonde ook niet zijn gewoonlijke strijdlust. Al met al heeft het aanwezige publiek, ongeveer 100 aanwezigen, zich wel vermaakt bij de soms spannende wedstrijden. Dit weekend bleken alle wedstrijden dusdanig qua punten dat het eigenlijk alleen maar spannender wordt. Waar voor vandaag het verschil tussen nummer drie en zeven vier punten was is dat na vandaag nog maar twee punten. Voor de onafhankelijke toeschouwer of volger van de eredivisie zal het dus alleen maar spannender en hopelijk aantrekkelijker worden.

Beelden zijn te zien op www.powerspeed.nl

 

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (13)  2. Cosmin Stan (14)  3. Michel de Boer (6)

Coach: Boris de Vries (23)

 

Itass DTK’70:  1. Koen Hageraats (10)  2. Barry Wijers (4)  3. Nathan van der Lee (11)

Coach: Patrick Oeij (26)

 

Wedstrijd 1: Martijn de Vries – Barry Wijers

Wedstrijd 2: Cosmin Stan – Koen Hageraats

Wedstrijd 3: Michel de Boer – Nathan van der Lee

Wedstrijd 4: Martijn de Vries – Koen Hageraats

Wedstrijd 5: Michel de Boer – Barry Wijers

Wedstrijd 6: Cosmin Stan – Nathan van der Lee

 

Wedstrijdverloop: Wedstrijd 1: Martijn start erg stroef tegen Barry en komt al snel met 2-6 achter, daarna komt hij goed terug tot 9-9. Maar Barry weet de game toch winnend af te sluiten. Martijn staat in game twee goed te spelen, maar op drie goede, normaal scorende ballen, weet Barry deze goed te retourneren en de voorsprong vast te houden. De derde game is overtuigend voor Barry.

Wedstrijd 2: Koen legt meer variatie in zijn spel en Cosmin kan daar weinig tegenin brengen in de eerste game. In de tweede game probeert Cosmin het wel, maar Koen anticipeert goed op de voornamelijk diagonale aanvallen. In de derde game neemt Cosmin veel risico en dat gaat vaak mis, aan het einde is hij ook te passief.

Wedstrijd 3: Michel anticipeert normaal goed op het spel van zijn opponenten en dwingt hen tot fouten of creëert kansen voor zichzelf. Nathan kan daar in de eerste game weinig tegenin brengen. Dat gaat hem beter af in game twee waarin hij al vrij snel een voorsprong neemt en deze vast houdt, totdat Michel terug komt naar 8-9. De time-out van Nathan redt hem niet, Michel pakt de game met 12-10. In de derde game neemt Michel iets meer risico, Nathan varieert meer en dat brengt hem de winst. In de vierde game is Nathan te passief en geeft Michel teveel kansen die ook allemaal worden benut. Eerste punt voor Smash’70.

Wedstrijd 4: Martijn staat de eerste twee games prima te spelen, wint beide games met 12-10. De hoop op het tweede punt is dus aanwezig. Maar Koen weet zich vast te bijten in het spel van Martijn en weet veel ballen te pareren. Waar in de eerste twee games de backhand van Martijn het verschil bracht hapert deze in de opvolgende twee games. In de beslissende vijfde game weet Martijn een 1-4 achterstand om te zetten naar een 5-4 voorsprong. Dan gaat het gelijk op naar 9-9. Helaas weet Martijn die laatste twee punten niet meer binnen te halen.

Wedstrijd 5: Twee oud teamgenoten achter de tafel, Barry en Michel. Beide mannen weten er een mooie wedstrijd van te maken. Michel ziet in de eerste game Barry bij 9-9 weer langszij komen, maar de beslissende punten zijn voor Michel. De tweede game weet Barry op het iets hogere tempo van Michel geen goed antwoord, overtuigende game voor Michel. Game drie is weer spannend, weer weet Michel van start af een voorsprong te pakken en ziet Barry weer terug komen tot 9-9. Dan gaat het over en weer qua gamepoints. Maar bij 13-12 weet Michel het winnende punt te pakken. Sterk spel van Michel!

Wedstrijd 6: Cosmin maakt in de eerste game teveel fouten. In de tweede game komt hij goed terug met beter spel en pakt dan ook de game. In game drie dwingt Nathan Cosmin naar achteren en vanuit die positie weet Cosmin de punten niet te pakken. Game vier is al snel beslist, ook een time out mag niet meer baten.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 Martijn de Vries – Barry Wijers                           0-3 (9-11 8-11 3-11)

Wedstrijd 2: 0-2 Cosmin Stan – Koen Hageraats                          0-3 (5-11 7-11 7-11)

Wedstrijd 3: 1-2 Michel de Boer – Nathan van der Lee                3-1 (11-7 12-10 9-11 11-6)

Wedstrijd 4: 1-3 Martijn de Vries – Koen Hageraats                     2-3 (12-10 12-10 6-11 7-11 9-11)

Wedstrijd 5: 2-3 Michel de Boer – Barry Wijers                             3-0 (11-9 11-5 14-12)

Wedstrijd 6: 2-4 Cosmin Stan – Nathan van der Lee                    1-3 (8-11 11-9 4-11 7-11)

 

Eindstand: 4 – 2

 

Volgende wedstrijden van Van Wijnen-Smash’70:

Uit        – Zondag 27 november tegen Scylla (Leiden – 13:00)