Roel Bogie naar Smash!

Waar het eredivisieteam Van Wijnen-Smash’70 deze maand een vervolg geeft aan de competitie én de strijd om de play-off plekken, is er achter de schermen gewerkt aan het vormgeven van het team voor het seizoen 2017-2018. De ‘transferperiode’ in tafeltennis Nederland komt altijd vrij vroeg op gang en clubs trachten hun manschappen zo snel mogelijk vast te leggen. Dat is bij Van Wijnen-Smash’70 gelukt.

Naast het aanblijven van topspeler Michel de Boer en de Hattemse broers Martijn en Boris de Vries, maakt het jonge talent Roel Bogie de overstap naar de Hattemse club.
De 16-jarige Nijmegenaar is op zijn 6de begonnen met tafeltennis bij tafeltennisvereniging Nijmegen. Onder leiding van Theo Rieken maakte Roel een snelle ontwikkeling door. Roel behaalde inmiddels al 13 nationale titels bij de jeugd waarvan 6 enkelspeltitels en 7 dubbelspeltitels. Opmerkelijk waren ook zijn overwinningen van de Nationale Jeugdmeerkampen als 1ste jaars pupil bij de kadetten en als 1ste jaars kadet won hij ook de jeugdmeerkampen bij de junioren.
Een jaar later, op zijn 13de werd Roel de jongste speler ooit uitkomend in de eredivisie voor het team van Enjoy & Deploy Taverzo uit Zoetermeer. Inmiddels won Roel met dit team al 2 keer de landstitel en 2 keer de beker.
Roel ziet zijn overstap naar TTV Smash´70 uit Hattem als een mooie uitdaging die goed past in zijn verdere ontwikkeling als tafeltennisser. “Ik ken de spelers van Smash´70 goed. Ik train 2 keer in de week met Boris de Vries in Nijmegen en donderdag met zijn broer Martijn op Nationaal trainingscentrum Papendal. Ook gaan zij mij coachen op verschillende nationale en internationale toernooien. Ook hoop ik veel te leren van Michel de Boer. Vooral op mentaal gebied.”

Van der Wal (Smash’70): “De club heeft altijd getracht een team samen te stellen bestaande uit ervaring en jong talent. Zo zijn wij de afgelopen 10 jaar diverse malen een springplank geweest voor talentvolle spelers die de stap naar bijvoorbeeld het buitenland wilden maken of zelfs hebben gemaakt. De kans deed zich nu voor om deze rol ook voor Roel Bogie in te vullen. We hopen dat hij zijn ontwikkeling gestaag kan voortzetten in Hattem.”

Met de komst van Bogie is het team compleet. Afscheid wordt er na dit seizoen genomen van Cosmin Stan, die afgelopen zomer de stap naar Hattem maakte.