Wedstrijdverslag Wijzenbeek Westa – Van Wijnen-Smash’70 25-02-2017

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Bijna 8 jaar hebben wij hetzelfde stuk naar Wessem gereden voor de thuiswedstrijden van Martijn, en op het laatst ook voor Boris, bij Wijzenbeek Westa. Hier werden de mannen, Daan Sliepen, Liu Qiang en Martijn de Vries twee keer landskampioen (2010/201 en 2011/2012). Vandaag is het een uitwedstrijd in Wessem voor de mannen van Van Wijnen – Smash’70. En dat in het Carnavalsweekend! Dat beloofd niet veel goeds voor wat betreft de publieke belangstelling.

Wijzenbeek Westa speelt met oud-teamgenoot van Martijn en Boris, Liu Qiang. Liu Qiang speelt al vele jaren voor Wijzenbeek Westa en vorm het routineuze deel van het team. Rino Alberts is een speler uit de eigen jeugdopleiding, Ibrahim Yildizlar speelt dit jaar voor het eerst bij het team.

Bij Van Wijnen – Smash’70 speelt Boris de Vries niet, hij coacht in Zweden de nieuwe Smasher voor het komende seizoen, Roel Bogie. Dus mogen Michel de Boer, Cosmin Stan en Martijn de Vries proberen zo veel als mogelijk punten mee te nemen uit Limburg. Voorlopig verdedigen de mannen de 3e plek in de competitie en een plek in de play-offs.

 

Na de wedstrijd:

Boven verwachting is er toch nog enig publiek komen kijken naar de wedstrijd, dat verdienen de mannen van Wijzenbeek Westa ook. De eerste twee wedstrijden zijn meteen spannend, beiden worden pas in de vijfde game beslist. Uiteindelijk neemt Van Wijnen-Smash’70 4 punten mee uit Wessem en zijn ze daar tevreden mee. In de wedstrijd van Martijn tegen Liu Qiang ontstaat er enige verontrusting als Martijn door zijn enkel gaat, na een medische time-out speelt hij wel verder, maar kan te weinig inbrengen tegen Liu Qiang. Het tweede punt voor Wijzenbeek Westa wordt gemaakt door een goed spelende Rino Alberts.

Tijdens de wedstrijd krijgen de mannen nog het bericht dat Roel Bogie in Zweden het toernooi <16 jaar heeft gewonnen!

Volgende week is er geen competitie, maar worden in Zwolle de Nederlandse Kampioenschappen gespeeld.

 

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (11)  2. Cosmin Stan (14)  3. Michel de Boer (4)

Coach: –

 

Wijzenbeek Westa:  1. Liu Qiang (10)  2. Ibrahim Yildizlar (48)  3. Rino Alberts (27)

Coach: –

 

Wedstrijd 1: Liu Qiang – Cosmin Stan

Wedstrijd 2: Ibrahim Yildizlar – Martijn de Vries

Wedstrijd 3: Rino Alberts – Michel de Boer

Wedstrijd 4: Liu Qiang – Martijn de Vries

Wedstrijd 5: Rino Alberts –  Cosmin Stan

Wedstrijd 6: Ibrahim Yildizlar – Michel de Boer

 

 

Wedstrijdverloop: Wedstrijd 1: Cosmin speelt twee sterke games, daarna komt Liu Qiang sterk terug. In de beslissende vijfde game heeft Liu Qiang er nog een tegenstander bij; het netje. Cosmin pakt vier punten via het netje en Liu Qiang slaat twee ballen over via het netje. Dat is net te veel voor Liu en Cosmin pakt het eerste punt.

Wedstrijd 2: Martijn heeft de eerste twee games niet heel veel moeite met het snelle directe spel van Ibrahim. In de derde game lijkt Martijn wat minder geconcentreerd en is Ibrahim een stuk efficienter. De vierde game komt Martijn al snel met 5-0 achter en dat weet hij niet meer te herstellen. De vijfde game gaat tot aan de wissel bij 5 punten (voor Martijn) gelijk op, daarna maakt Martijn 6 punten op rij en wint de wedstrijd

Wedstrijd 3: Rino blijft in de eerste goed bij en komt zelfs op 9-7 voorsprong. Maar dan serveert Michel sterk en pakt op de service van Rino ook twee punten. Dan is het eigenlijk over voor Rino. Er zijn nog wel een aantal mooie rally’s maar veel punten pakt Rino niet meer.

Wedstrijd 4: Twee oud teamgenoten die het spel van de ander kunnen lezen. Aan het einde van game een (9-9) en twee (10-10) weet Liu Qiang de laatste punten te pakken. Game drie lijkt bij 7-5 ook naar Liu te gaan, maar dan komt Martijn met sterk spel terug en pakt de game. Bij 5-3 in de vierde game verstapt Martijn zich en er “knakt” iets in zijn enkel. Na een medische time-out en koelen van de enkel probeert Martijn het nog wel, maar hij moet te veel aanpassen om het Liu Qiang nog moeilijk te maken. Eerste punt voor Westa.

Wedstrijd 5: Cosmin is te wisselvallig en Rino is een stuk stabieler. Dit geldt voor de gehele wedstrijd en Rino wint dan ook terecht het tweede punt voor Westa.

Wedstrijd 6: Het compromisloze spel van Ibrahim zorgt er voor dat de eerste game tot 10-10 gelijk op gaat. Dan is het over, Michel serveert de game uit. In game twee en drie heeft de routine van Michel de overhand tegen het snelle directe spel van Ibrahim.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 Liu Qiang – Cosmin Stan                       2-3  (5-11 9-11 11-7 11-5 8-11)

Wedstrijd 2: 0-2 Ibrahim Yildizlar – Martijn de Vries        2-3  (5-11 7-11 11-9 11-7 4-11)

Wedstrijd 3: 0-3 Rino Alberts – Michel de Boer               0-3  (9-11 6-11 3-11)

Wedstrijd 4: 1-4 Liu Qiang – Martijn de Vries                  3-1  (11-9 12-10 9-11 11-7)

Wedstrijd 5: 2-3 Rino Alberts – Cosmin Stan                 3-0  (11-8 12-10 11-8)

Wedstrijd 6: 2-4 Ibrahim Yildizlar – Michel de Boer        0-3  (10-12 4-11 5-11)

 

Eindstand: 2 – 4

 

Volgende thuiswedstrijd van Van Wijnen-Smash’70 is op zaterdag 11 maart om 16:00 tegen Hilversum.