Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Hilversum 1 11-03-2017

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Hilversum zal in deze competitie alle zeilen bij moeten zetten om handhaving in de ere-divisie af te dwingen. Dit seizoen zijn ze er nog niet in geslaagd om een wedstrijd winnend af te sluiten, twee maal gelijkspel is het maximale geweest. Tan Anran is er vandaag niet bij, in zijn plaats speelt de oud-Smasher Gamal de Groot. Naast Gamal spelen ook de routinier Merijn de Bruin en Jelle Goossens. De achterstand met nummer 7 bedraagt al 12 punten en zij zullen dus in de play-downs de ere-divisie plek moeten veilig stellen.

Bij Smash’70 speelt Michel de Boer niet, dus de teamsamenstelling is dan erg duidelijk. Cosmin Stan, Boris de Vries en Martijn de Vries zullen proberen om de play-offs veilig te stellen door een zo ruim mogelijke uitslag. Vorige wedstrijd werd in Hilversum gewonnen met 6-0 voor Smash’70. Maar twee van de drie Smashers kampen met griep verschijnselen en dat zou nog roet in het eten kunnen gooien.

 

Na de wedstrijd:

De mannen van Van Wijnen-Smash’70 hebben een prima resultaat neergezet tegen Hilversum en goede zaken gedaan voor de play-offs. Ondanks het griepvirus wisten de mannen 5 punten binnen te halen. Alleen Boris moest tegen Merijn een punt inleveren. De enige echte wedstrijd was die van Martijn tegen Merijn. De eerste game wit Martijn te winnen, de tweede ging nipt naar Merijn en de derde ook naar Merijn. Het leek er even op dat Martijn het fysiek niet kon bolwerken, maar sterk gesteund door het aanwezige publiek (ongeveer 100) wist Martijn weer nieuwe energie aan te boren en de overwinning binnen te slepen. Hier was weer de ouderwetse Smash-sfeer voelbaar! De rest van de wedstrijden waren zeer eenzijdig en duidelijk minder spannend.

 

Beelden zijn te zien op www.ttpowerspeed.nl

 

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Boris de Vries (23)  2. Martijn de Vries (14)   3. Cosmin Stan (18)

Coach: Gerben Last

 

Hilversum 1:  1. Merijn de Bruin (17)  2. Gamal de Groot (45)  3. Jelle Goossens (50)

Coach: Bert Olofsen

 

Wedstrijd 1: Boris de Vries – Gamal de Groot

Wedstrijd 2: Martijn de Vries – Merijn de Bruin

Wedstrijd 3: Cosmin Stan – Jelle Goossens

Wedstrijd 4: Boris de Vries – Merijn de Bruin

Wedstrijd 5: Cosmin Stan – Gamal de Groot

Wedstrijd 6: Martijn de Vries – Jelle Goossens

 

Wedstrijdverloop: Wedstrijd 1: Boris geeft in de eerste game niets cadeau tegen Gamal die duidelijk wedstrijdritme. In game twee kan Gamal nog enigszins aanhaken, maar de derde game is weer overtuigend voor Boris.

Wedstrijd 2: Martijn pakt in deze game 4-5 rechtstreekse punten met zijn service die Merijn slecht verwerkt. Daarnaast zijn de spinballen en spreiding te veel voor Merijn. De tweede game start moeizaam voor Martijn die duidelijk lucht tekort komt. Te vaak corrigeert hij door te hard te willen slaan wat (te) vaak mis gaat. In de derde game komt Martijn amper van zijn plek en probeert vanuit de tweede lijn de ballen te retourneren, meestal eindigen die ballen in het net. Het publiek vreest dat Martijn dit niet meer kan corrigeren. Maar dan, met veel steun van het publiek, weet Martijn al snel op 9-5 te komen en dat laat hij niet meer lopen. De vijfde game gaat bijna op dezelfde wijze naar Martijn die met een opgestoken vuist zijn publiek bedankt.

Wedstrijd 3: Alleen in de eerste game kan Jelle aanhaken, de beide andere games is het verschil gewoon te groot. Jelle heeft duidelijk niet zijn dag.

Wedstrijd 4: Boris probeert van alles, maar voor hem is Merijn gewoon te vast. De beide mannen hebben nog wel enkele mooie rally’s, maar Merijn is geen enkel moment in gevaar.

Wedstrijd 5: Pas bij 9-0 in de eerste game weet Gamal zijn eerste punt te maken. In de tweede game kan hij beter bij blijven en weet zelfs deze game binnen te halen. Maar dan is Cosmin gewaarschuwd en pakt dan ook vrij eenvoudig game drie en vier.

Wedstrijd 6: Geen moment een wedstrijd, veel te groot krachtsverschil. Met drie overduidelijke games pakt Martijn het vijfde punt voor Van Wijnen-Smash’70.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 1-0 Boris de Vries – Gamal de Groot                 3-0 (11-5  11-9  11-2)

Wedstrijd 2: 2-0 Martijn de Vries – Merijn de Bruin                 3-0 (11-8  10-12  8-11  11-7  11-7)

Wedstrijd 3: 3-0 Cosmin Stan – Jelle Goossens                      3-0 (11-9  11-5  11-4)

Wedstrijd 4: 3-1 Boris de Vries – Merijn de Bruin                     0-3 (6-11  7-11  3-11)

Wedstrijd 5: 4-1 Cosmin Stan – Gamal de Groot                     3-1 (11-1  8-11 11-7  11-5)

Wedstrijd 6: 5-1 Martijn de Vries – Jelle Goossens                  3-0 (11-5  11-2  11-4)

 

Eindstand: 5 – 1

 

Volgende wedstrijden van Van Wijnen-Smash’70:

Uit        – Zaterdag 18 maart tegen Klimaatgroep Stars (Harkstede – 16:00)

Uit        – Zaterdag 1 april tegen Salamanders (Wateringen – 15:00)

Thuis   – Zondag 9 april tegen Enjoy & Deploy (Hattem – 14:00)