Wedstrijdverslag Klimaatgroep Stars – Van Wijnen-Smash’70 18-03-2017

Voorafgaand aan de wedstrijd:

In de thuiswedstrijd wisten de mannen uit Middelstum drie punten mee te nemen uit Hattem. Jan Tammenga deed toen niet mee, vandaag wel. Naast Jan staan Arnoud Meijer en clubtalent Colin Rengers. Colin liet in Hattem zien dat hij de mannen goed tegenstand kan bieden. Klimaatgroep Stars wil in de laatste wedstrijden proberen om toch nog de play-offs te halen. Na Van Wijnen-Smash’70 moet het team nog tegen Hilversum en Wijzenbeek Westa. De nummers 4-7 staan op drie punten verschil van elkaar, dus dat kan nog spannend worden.

Van Wijnen-Smash’70 verdedigt een derde plaats en staan, met een wedstrijd meer, acht punten voor op nummers vier Salamanders. Dat wordt, na vandaag, op 1 april, de volgende tegenstander voor de mannen. Cosmin Stan is vandaag verhinderd en dus weten we wie er spelen; Michel de Boer, Martijn de Vries en Boris de Vries. Doelstelling is om vandaag de play- offs, en het liefst de derde plek, veilig te stellen. De Smash-mannen zullen dus gebrand zijn op een (ruime) overwinning!

 

Na de wedstrijd:

De Smash’70 mannen zijn geslaagd in hun doelstelling voor vandaag, een ruime overwinning in Middelstum. Toch was dat geen simpele opgave, Michel moest tegen Colin een 2-0 achterstand wegwerken en ook tegen Arnoud was het hard werken en geduldig zijn. Maar beide wedstrijden werden gewonnen. Ook Boris won twee wedstrijden (Arnoud en Jan), ook niet “eventjes”, maar toch zonder dat je dacht dat hij zou kunnen verliezen. Martijn had een eenvoudige winstpot tegen Jan, maar wist dat Colin niet makkelijk zou worden. Dat bleek uiteindelijk ook, Colin pakte het enige punt voor Klimaatgroep Stars. Klimaatgroep Stars zal vol aan de bak moeten willen ze de play-offs nog gaan halen, voor Van Wijnen-Smash’70 komt dat steeds dichterbij, zeker na de goede stap van vandaag.

 

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):

Klimaatgroep Stars 1:  1. Arnoud Meijer (26)  2. (20)  3. Jan Tammenga (27)

Coach: Gert Stulp & Anne Vlieg

 

Van Wijnen-Smash’70: 1. Michel de Boer (5)  2. Boris de Vries (23)   3. Martijn de Vries (14)

Coach: –

 

Wedstrijd 1: Arnoud Meijer –  Boris de Vries

Wedstrijd 2: Colin Rengers  –  Michel de Boer

Wedstrijd 3: Jan Tammenga –  Martijn de Vries

Wedstrijd 4: Arnoud Meijer –  Michel de Boer

Wedstrijd 5: Jan Tammenga –  Boris de Vries

Wedstrijd 6: Colin Rengers –  Martijn de Vries

 

Wedstrijdverloop:

Wedstrijd 1: Boris en Arnoud leveren in de eerste game veel punten in op eigen service, Boris mist een aantal ogenschijnlijk makkelijke ballen maar weet toch de eerste game te winnen. Game twee gaat gelijk op tot 7-7, dan schakelt Boris iets bij en pakt 4 punten op rij. Na 3-3 in de derde game pakt Arnoud snel vijf punten en dat weet Boris niet meer goed te maken. Bij 1-5 in de vierde game neemt Arnoud een time-out en daarna pakt hij zes punten op rij. Boris wil te snel scoren en dat gaat niet goed. Aan het einde van de game is het Boris die weer dicteert en die game pakt hij dan ook.

Wedstrijd 2: In de thuiswedstrijd in Hattem was dit een spannende wedstrijd, nu ook weer. Colin weet de eerste twee games te winnen en Michel zal vol aan de bak moeten om alsnog te winnen. De derde game anticipeert Michel beter en met name de back-hand rally’s zijn voor Michel. Daarna is het over voor Colin, game vier en vijf gaan vrij eenvoudig naar Michel.

Wedstrijd 3: Jan probeert vier keer een goed geplaatste bal van achter zijn rug terug te spelen, maar dat lukt geen enkele keer. Martijn weet precies waar hij moet spelen.

Wedstrijd 4: Begin eerste game gaat gelijk op, daarna gaat Michel naar 4-8 en lijkt de game binnen te halen. Maar Arnoud komt terug naar 9-9. Michel weet dat te pareren en pakt de laatste twee punten. In de tweede game zijn de mannen aan elkaar gewaagd, Arnoud komt op game point, maar weer weet Michel dat om te draaien. In de derde game is Arnoud niet ongelukkig, blijft ook consequent verdedigen en pakt zijn kansen wat resulteert in winst. In de vierde game staat Arnoud steeds voor, tot 8-8, dan versnelt Michel en pakt de game en wedstrijd.

Wedstrijd 5: Boris blijft te passief, de bolle ballen van Jan worden te vaak over de tafel geslagen, speelt te weinig op de back-hand van Jan, maar weet uiteindelijk toch de game te pakken. Boris komt tot 0-6 voor, maar Jan komt terug naar 8-7 door het initiatief te nemen. Jan pskt dan ook de game. In de derde game gaat het gelijk op tot 9-10, Boris mist een kans. Bij 10-10 een fout service van Jan gevolgd door een scherpe back-hand en game winst. In de vierde game is Boris zoekende, pas bij 7-7 neemt hij het initiatief en pakt vier punten op rij.

Wedstrijd 6: In de eerste game retourneert Colin alle ballen van Martijn en hij pakt dan ook die game. In de tweede game krijgt Martijn veel kansen van Colin die ook allemaal benut worden. De derde game is evenwichtig, bij 10-10 mist Martijn een kans en verliest de game. De vierde game start met een voorsprong van Colin, bij 4-1 neemt Martijn een time-out. Deze redt hem niet en Colin pakt het eerste en enige punt voor Klimaatgroep Stars.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 Arnoud Meijer –  Boris de Vries                    1-3 (10-12 7-11  11-5  8-11)

Wedstrijd 2: 0-2 Colin Rengers  –  Michel de Boer                  2-3 (11-7  11-8  7-11  2-11  5-11)

Wedstrijd 3: 0-3 Jan Tammenga –  Martijn de Vries                0-3 (6-11  5-11  3-11)

Wedstrijd 4: 0-4 Arnoud Meijer –  Michel de Boer                    1-3 (9-11  10-12  11-4  9-11)

Wedstrijd 5: 0-5 Jan Tammenga –  Boris de Vries                   1-3 (8-11  11-8  10-12  7-11)

Wedstrijd 6: 1-5 Colin Rengers –  Martijn de Vries                   3-1 (11-3  7-11  12-10  11-8)

 

Eindstand: 1 – 5

 

Volgende wedstrijden van Van Wijnen-Smash’70:

Uit        – Zaterdag 1 april tegen Salamanders (Wateringen – 15:00)

Thuis   – Zondag 9 april tegen Enjoy & Deploy (Hattem – 14:00)