Wedstrijdverslag Salamanders – Van Wijnen-Smash’70 01-04-2017

Voorafgaand aan de wedstrijd:

De vorige wedstrijd werd door Van Wijnen-Smash’70 gewonnen met 4-2. De teamsamenstelling van Smash’70 was toen exact hetzelfde. Bij Salamanders is wel een aanpassing doorgevoerd, Siem van der Valk speelt niet, hij zal de coach rol op zich nemen. Hij wordt vervangen door Bas Hergelink.

Er staat voor beide teams nog wel wat op het spel, voor Salamanders een plek in de play-offs, voor Van Wijnen-Smash’70 het vasthouden van de derde plek. Als Smash’70 vandaag twee punten pakt dan zou dat voldoende moeten zijn. Salamanders moet “gewoon” zo veel mogelijk punten pakken. Zij strijden met Scylla voor de vierde plaats en recht op meespelen in de play-offs. Van Wijnen-Smash’70 moet de laatste wedstrijd tegen Enjoy & Deploy en wil voor die wedstrijd al zeker zijn.

 

Na de wedstrijd:

Na de eerste twee wedstrijden leek er een dikke overwinning aan te komen voor Smash’70, de mannen van Salamanders stonden stijf van de stress. Ook de derde wedstrijd leek naar de kant van Van Wijnen-Smash’70 te gaan, maar Bas wist deze uiteindelijk toch binnen te halen. Uiteindelijk werd er een gelijke stand genoteerd, die voor Smash’70 meer dan voldoende was en voor Salamanders mogelijk net te weinig. Bas Hergelink bleek uiteindelijk de minst stressgevoelige speler te zijn bij Salamanders en wist zijn beide wedstrijden winnend af te sluiten. Helaas was er maar weinig publiek om de spelers aan te moedigen, in het begin maximaal 25, later nog maar 10-15.

 

Opstellingen (+ ranking):

Salamanders:  1. Jamshid Sedigh (13) 2.  Casper ter Lüün (21)  3. Bas Hergelink (24)

Coach: Siem van der Valk

 

Van Wijnen-Smash’70: 1. Cosmin Stan (18)  2. Boris de Vries (23)   3. Martijn de Vries (14)

Coach: –

 

Wedstrijd 1: Jamshid Sedigh –  Boris de Vries

Wedstrijd 2: Casper ter Lüün  –  Cosmin Stan

Wedstrijd 3: Bas Hergelink –  Martijn de Vries

Wedstrijd 4: Jamshid Sedigh –  Cosmin Stan

Wedstrijd 5: Bas Hergelink –  Boris de Vries

Wedstrijd 6: Casper ter Lüün –  Martijn de Vries

 

Wedstrijdverloop: Wedstrijd 1: Zoals al gemeld, stress was een zichtbare factor, zeker bij Jamshid. Boris bleef consequent spelen en Jamshid miste ballen die hij normaal raakt. Zelfs het eigen publiek werd een factor van ergernis voor Jamshid. Boris pakt deze wedstijd netjes in drie games.

Wedstrijd 2: Casper speelt meteen “volle bak” en blijft in de eerste game tot 8-6 voor staan. Helaas voor hem waren de opvolgende vijf punten voor Cosmin. De tweede game start Cosmin goed en komt op 4-0, maar Casper weet het weer gelijk te krijgen tot 6-6. De ontvangst bij beide spelers is matig, Casper pakt deze game. In game drie en vier speelt Cosmin wat bollere spinballen en Casper kan die niet goed genoeg retourneren. Cosmin wint in vier games.

Wedstrijd 3: Martijn start zwak en moet een 5-1 achterstand goed maken, dat lukt hem ook en de eerste game is binnen. In de tweede game start Martijn meteen scherp en komt geen enkel moment in gevaar. De derde game lijkt een kopie van de eerste te worden, maar Bas weet deze uiteindelijk binnen te halen. De vierde game komt Martijn met 9-7 voor en speelt hij ook goed, maar na 9-9 weet Bas de game toch nog te winnen. Game vijf is een game die Martijn maar snel moet vergeten. Bas wint in vijf games.

Wedstrijd 4: Jamshid krijgt de opdracht om de wedstrijd in te gaan met de gedachte dat hij staat te trainen, de start is furieus 6-0 met allemaal goede punten. Cosmin weet dat niet goed aan te pakken en de eerste game gaat moeiteloos naar Jamshid. Daarna drie erg spannende games die allemaal met het minimale verschil gewonnen worden, Cosmin weet er helaas maar een van te winnen.

Wedstrijd 5: Waar lange tijd Bas de eerste game lijkt te winnen komt Boris toch op gamepoint bij 8-10. Maar de vier opvolgende punten gaan allemaal naar Bas. Boris heeft in de tweede game meer moeite met de service ontvangst en komt op 2-0 in games achter. In de derde game blijft Boris door spelen en Bas komt niet meer zo in zijn spel. De vierde game redt Boris het niet tegen een goed spelende Bas, die zijn tweede wedstrijd ook winnen weet af te sluiten.

Wedstrijd 6: Voor beide teams staat er nog steeds wat op het spel, Casper weet even niet wat hij nou precies moet doen, geeft dat ook tekstueel aan en wisselt na de game van batje. In de tweede game weet Casper een 10-7 achterstand alsnog in gamewinst om te zetten. Waar de derde game nog spannend is en naar Martijn gaat, is de vierde game eenrichtingsverkeer, erg sterke game van Martijn.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 Jamshid Sedigh –  Boris de Vries                  0-3 (9-11  9-11  8-11)

Wedstrijd 2: 0-2 Casper ter Lüün  –  Cosmin Stan                  1-3 (8-11  11-8  6-11  9-11)

Wedstrijd 3: 1-2 Bas Hergelink –  Martijn de Vries                   3-2 (8-11  5-11  11-7  11-9  11-7)

Wedstrijd 4: 2-2 Jamshid Sedigh –  Cosmin Stan                    3-1 (11-3  11-9  11-13  15-13)

Wedstrijd 5: 3-2 Bas Hergelink –  Boris de Vries                     3-1 (12-10  11-4  9-11  11-7)

Wedstrijd 6: 3-3 Casper ter Lüün –  Martijn de Vries             1-3 (8-11  13-11  9-11  5-11)

 

Eindstand: 3 – 3

 

Volgende wedstrijden van Van Wijnen-Smash’70:

Thuis     – Zondag 9 april tegen Enjoy & Deploy (Hattem – 14:00)