Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Enjoy & Deploy 09-04-2017

Voorafgaand aan de wedstrijd:

In de laatste reguliere competitie wedstrijd van dit seizoen ging het voor Van Wijnen-Smash’70 helemaal nergens meer om, de tweede plaats was niet meer haalbaar en gepasseerd worden door een van de potentiele nummers vier ook niet meer. Vandaar dat de mannen Michel een dagje vrij gunden. Met andere woorden, Cosmin, Boris en Martijn mochten de laatste wedstrijd spelen in Hattem voordat de play-offs zullen beginnen. Tegen welke tegenstander was nog niet voor 100% bekend voor de wedstrijd, wel dat Enjoy & Deploy de beste papieren hadden om nummer 1 te worden. Hiervoor hadden de gasten nog maar twee punten nodig.

Bij binnenkomst waren alle beschikbare spelers aanwezig, Borna Kovac, Martin Katchanov, Stephan Tromer en de nieuwe Smash-telg voor het volgende seizoen, Roel Bogie. De verwachting was dat niet gespeeld zou worden met de sterkste opstelling gezien de twee benodigde punten. Concurrent Itass DTK’70 moest tegen Hilversum en een 6-0 overwinning was heel goed denkbaar, dus er zou vast niets aan het toeval overgelaten worden.

“Pupil” van de week was oud-Smasher Sylvian Watts-Jones die na 10 jaar weer eens een balletje mocht slaan tegen zijn oude teamgenoot Martijn de Vries.

 

Na de wedstrijd:

Enjoy & Deploy stelde inderdaad niet het sterkst denkbare team op, men hield Martin Katchanov aan de kant waardoor Roel Bogie voor de eerste keer in Hattem mocht spelen. Het leek er op dat hij in zijn eerste wedstrijd veel last had van spanning, zijn normale niveau werd hier absoluut niet gehaald, dat liet ook de consequent spelende Cosmin niet toe. Boris liet Roel ontsnappen en moest dat bekopen met zijn tweede verliespartij van de dag, de eerste tegen Borna werd kansloos verloren. Borna won beide wedstrijden, ook tegen Martijn, maar die kon nog de eerste game winnend afsluiten, daarna kon hij het Borna niet meer echt moeilijk maken. Stephan Tromer wist uiteindelijk twee games te winnen, zowel van Martijn als van Cosmin. Beide Smashers wisten te winnen met 3-1 van Stephan, waardoor uiteindelijk een 3-3- stand op de borden kwam te staan. Beide teams kunnen zich nu opmaken voor de play-offs.

 

Beelden zijn te zien op www.ttnextlevel.nl

 

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Boris de Vries (20)  2. Cosmin Stan (19)   3. Martijn de Vries (13)

Coach: –

 

Hilversum 1:  1. Roel Bogie (22)  2. Borna Kovac (4)  3. Stephan Tromer (39)

Coach: Sven de Groot

 

Wedstrijd 1: Boris de Vries – Borna Kovac

Wedstrijd 2: Cosmin Stan – Roel Bogie

Wedstrijd 3: Martijn de Vries – Stephan Tromer

Wedstrijd 4: Boris de Vries – Roel Bogie

Wedstrijd 5: Martijn de Vries – Borna Kovac

Wedstrijd 6: Cosmin Stan – Stephan Tromer

 

Wedstrijdverloop: Wedstrijd 1: Boris wordt volledig overklast door Borna, geen kans in de drie gespeelde games.

Wedstrijd 2: Een eenzijdige partij waarbij een goed spelende Cosmin een gestreste Roel volledig de baas was.

Wedstrijd 3: In de eerste game komt Martijn pas in de tweede helft een beetje op stoom, maar dat blijkt uiteindelijk te laat om de game te winnen. Ook de drie foutservices in deze game waren opvallend. De tweede game is spannend, een 10-8 voorsprong gaat naat een 10-10 gelijkspel. Gelukkig weet Martijn deze alsnog te pakken en de daaropvolgende games zijn beduidend minder spannend.

Wedstrijd 4: Boris komt snel voor in de eerste game, maar Roel komt net zo snel weer terug en het gaat dan gelijk op naar 9-9. Helaas weet Boris de laatste punten niet te pakken en verliest de game. In de tweede game heeft Roel geen enkele kans, overtuigende winst voor Boris. De derde game is weer spannend en wordt met 13-11 gewonnen door Boris. Roel is boos, gooit met zijn flesje water en krijgt hiervoor een gele kaart. In game vier en vijf laat Boris Roel weer terug komen, Boris mist veel ballen en komt niet meer in zijn spel.

Wedstrijd 5: De eerste game weet Martijn de service van Borna goed te retourneren en dat ,gecombineerd met goed spel, levert Martijn de gamewinst op. De service ontvangst van Martijn in de tweede game is dan in de eerste game. Hierdoor kan hij minder makkelijk initiatief nemen en Borna neemt dat van hem over. De derde game is een goede game van Martijn, maar op cruciale momenten is Borna net iets beter. Hetzelfde beeld is te zien in de vierde en laatste game.

Wedstrijd 6: De eerste twee games zijn de spelers gelijkwaardig aan elkaar en winnen beide spelers een game. De derde game pakt Cosmin waarna de vierde weer spannend wordt, bij 9-9 twijfelt Cosmin niet en pakt de game en de wedstrijd.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 Boris de Vries – Borna Kovac                       0-3 (2-11  1-11  5-11)

Wedstrijd 2: 1-1 Cosmin Stan – Roel Bogie                             3-0 (11-5  11-6  11-5)

Wedstrijd 3: 1-2 Martijn de Vries – Stephan Tromer             3-1 (8-11  14-12  11-4  11-7)

Wedstrijd 4: 2-2 Boris de Vries – Roel Bogie                           2-3 (10-12  11-3  13-11  8-11  6-11)

Wedstrijd 5: 2-3 Martijn de Vries – Borna Kovac                     1-3 (11-9  3-11  6-11  6-11)

Wedstrijd 6: 3-3 Cosmin Stan – Stephan Tromer                     3-1 (14-12  10-12  11-6  11-9)

 

Eindstand: 3 – 3

 

Volgende wedstrijd van Van Wijnen-Smash’70:

Thuis – eerste wedstrijd play-offs tegen Itass-DTK – Zaterdag 22 april om 16:00