Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Itass-DTK’70 22-04-2017

Voorafgaand aan de wedstrijd:

De doelstelling van dit seizoen is bereikt; play-offs spelen. Nu de volgende stap proberen te halen; de finale. Dat zal niet eenvoudig worden tegen het sterke Itass-DTK’70. In de reguliere competitie verloor Van Wijnen-Smash’70 twee keer van DTK, maar beide keren zonder Michel de Boer. Vandaag zal Michel zeker spelen met naast hem Martijn de Vries en Cosmin Stan. Boris de Vries zal zijn teamgenoten coachen. Bij Itass-DTK’70 zal naar alle waarschijnlijkheid Patrick Oeij niet meespelen. Barry Wijers, Nathan van der Lee (ex-Smasher) en Koen Hageraats (ex-Smasher) zullen proberen om deze eerste wedstrijd binnen te slepen om daarna in Klazienaveen de finale veilig te stellen.

Het speelschema wijkt vandaag af van de normale competitie. Er worden maximaal vijf wedstrijden gespeeld, het team dat het eerst drie punten pakt heeft deze wedstrijd gewonnen. Volgende week zal in Klazienaveen wedstrijd weer opnieuw gespeeld worden en indien Smash’70 dan wint dan zal er een derde wedstrijd gespeeld moeten worden voor een plek in de finale. Verliest Van Wijnen-Smash’70 dan kan Itass-DTK’70 zich opmaken voor de finale op 14 mei.

 

Na de wedstrijd:

Het was vandaag reclame voor het tafeltennis, goede en spannende wedstijden op hoog niveau, veel publiek en veel enthousiasme bij spelers en publiek. Eigenlijk wel een finale waardig. Op voorhand was Itass-DTK’70 de favoriet, maar Van Wijnen-Smash’70 niet kansloos. Door een tactische opstelling probeerden de Hattemers de benodigde drie punten te pakken. Helaas had Barry Wijers vandaag een top-dag waarbij met name zijn wedstrijd tegen Michel erg sterk was. Barry bleek een niet te bedwingen horde en ondanks een voorsprong van 2-1 konden de Smashers dat derde punt niet meer pakken. Cosmin verloor beide partijen op plaats twee, Michel won van Koen, maar verloor van Barry en Martijn wist Nathan te verschalken in een erg spannende partij. Smash’70 werd niet volledig weg gespeeld waardoor er perspectief blijft voor de volgende wedstrijd op 29 april. We hopen dat er dan, net als vandaag vanuit Klazienaveen, een grote schare supporters aanwezig zal zijn om er een derde wedstrijd uit te slepen. Er bleken uiteindelijk ongeveer 150 aanwezigen te zijn geweest aan de Eijerdijk in Hattem

 

Beelden zijn te zien op www.ttpowerspeed.nl

 

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Michel de Boer (5)  2. Cosmin Stan (19)   3. Martijn de Vries (13)

Coach: Boris de Vries

 

Itass-DTK’70:  1. Barry Wijers (7)  2. Koen Hageraats (9)  3. Nathan van der Lee (11)

Coach: Patrick Oeij

 

Wedstrijd 1: Michel de Boer – Koen Hageraats

Wedstrijd 2: Cosmin Stan – Barry Wijers

Wedstrijd 3: Martijn de Vries – Nathan van der Lee

Wedstrijd 4: Michel de Boer – Barry Wijers

Wedstrijd 5: Cosmin Stan – Koen Hageraats

 

Wedstrijdverloop: Wedstrijd 1: Michel en Koen zetten elkaar vast in de backhand hoek en durven bijna niet naar de forehand van de tegenstander te spelen, Koen pakt uiteindelijk de game. In de tweede game spreidt Michel wat meer en komt Koen pas weer naast Michel bij 9-9. De laatste twee ballen speelt Koen slim op het lichaam van Michel en ook de tweede game gaat naar Koen. Koen komt in de derde game snel op 4-0, maar Michel knokt zich weer terug naar 4-4. Vanaf dat punt gaat het gelijk op, Michel weet het winnende punt te maken. In de vierde game komt Michel snel voor en lijkt bij 9-3 eenvoudig de game te winnen, maar Koen komt weer terug naar 10-8. Dan pakt Michel weer het winnende punt. Bij 0-3 neemt Michel een time-out, een goede want hij komt terug naar 3-3 en stoomt door naar 11-7 en het eerste punt voor Smash’70.

Wedstrijd 2: Cosmin is in het begin veel te passief en Barry mist amper een bal. In de tweede game komt Cosmin snel voor (5-1), maar de opvolgende tien punten zijn allemaal voor Barry. De derde game speelt Cosmin erg sterk en weet deze dan ook te pakken, maar de vierde game is weer een kopie van de tweede.

Wedstrijd 3: Martijn probeert om met power de ballen langs Nathan te spelen, maar met wat bollere ballen en meer rotatie heeft Nathan veel meer moeite. Nathan komt voor met 8-10, maar Martijn pakt de game met 12-10. De tweede game gaat net als de eerste, maar deze weet Nathan wel te winnen. In game drie en vier komt Nathan elke keer op 8-10 voorsprong, maar weet Martijn de games binnen te slepen. Spannende wedstrijd!

Wedstrijd 4: De kopmannen tegen elkaar! Vorige keer wist Michel te winnen, maar het wordt al snel duidelijk dat Barry vandaag wraak wil nemen en dat doet hij dan ook met erg goed spel en in drie games. Michel heeft erg veel ballen terug, maar Barry blijft constant druk zetten.

Wedstrijd 5: Cosmin en Koen mogen proberen het winnende punt binnen te halen voor hun team. De eerste game gaat snel naar Koen, in de tweede game speelt Cosmin wat rustiger en weet daarmee Koen te ontregelen en de game te pakken. Game drie en vier zijn enorm spannend, in de derde game komt Cosmin met 10-8 voor, maar Koen wint met 10-12. De vierde game gaat gelijk op tot 10-10, ook deze weet Koen met 10-12 te pakken en daarmee wint Itass-DTK’70 het eerste punt in de halve finale.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 1-0 Michel de Boer – Koen Hageraats                 3-2

Wedstrijd 2: 1-1 Cosmin Stan – Barry Wijers                           1-3

Wedstrijd 3: 1-2 Martijn de Vries – Nathan van der Lee           3-2

Wedstrijd 4: 2-2 Michel de Boer – Barry Wijers                        3-0

Wedstrijd 5: 2-3 Cosmin Stan – Koen Hageraats                     1-3

 

Eindstand: 2 – 3

 

Volgende wedstrijd van Van Wijnen-Smash’70:

Uit in Klazienaveen tegen Itass-DTK – Zaterdag 29 april om 18:00