Wedstrijdverslag Enjoy & Deploy – Van Wijnen-Smash’70 08-10-2017

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Deze wedstrijd staat, met alle respect voor de overige spelers, in het kader van de eerste wedstrijd van Kalinikos Kreanga in Nederland. Kreanga heeft op plaats 7 van de wereldranglijst gestaan in 2002, 2003 en 2004, momenteel op plaats 140 en staat bekend om zijn aanvallende backhand. Naast Kreanga (Griekenland) heeft Enjoy & Deploy Jakub Folwarski (verdediger – Polen), Dorian Nicolle (Frankrijk) en Stephan Tromer op de teamlijst staan. Dit team zal de titel van vorig jaar moeten gaan verdedigen en eerlijk gezegd zijn zij ook de grote kanshebber.

Voor van Wijnen-Smash’70 zullen Colin Rengers, Michel de Boer en Boris de Vries aantreden. Het team heeft de eerste twee wedstrijden gelijk gespeeld en zal proberen om vandaag wat punten mee te nemen naar Hattem. Maar dat zal niet makkelijk gaan! Op dit moment staat het team op plaats 5, maar zal willen klimmen naar een play-off gerechtigde plek. Dat is in ieder geval wel de doelstelling.

 

Na de wedstrijd:

Van middag hebben we goede wedstrijden en mooie rally’s gezien. Kreanga hoefde niet tot het uiterste te gaan in zijn wedstrijden, bracht gedoseerd zijn backhand in stelling en leek telkens voldoende tijd te hebben voor een volgende bal. Verschil was groot met zijn tegenstanders. De verdedigende Folwarski bleek een lastig te nemen horde, in de eerste game wist Boris nog met uitstekend spel te winnen, maar daarna was de vastheid van Folwarski te veel. Helaas kon er voor van Wijnen-Smash’70 maar een punt meegenomen worden naar Hattem, Michel won in vijf games van Stephan.

 

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):

Enjoy & Deploy:  1. Jakub Folwarski (6)  2. Kalinikos Kreanga (-)  3. Stephan Tromer (37)

Coach: Sven Groot

 

Van Wijnen-Smash’70: 1. Colin Rengers (22)  2. Boris de Vries (19)  3. Michel de Boer (4)

Coach: Gerben Last

 

Wedstrijd 1: Jakub Folwarski – Boris de Vries

Wedstrijd 2: Kalinikos Kreanga – Colin Rengers

Wedstrijd 3: Stephan Tromer – Michel de Boer

Wedstrijd 4: Jakub Folwarski – Colin Rengers

Wedstrijd 5: Stephan Tromer – Boris de Vries

Wedstrijd 6: Kalinikos Kreanga – Michel de Boer

 

Wedstrijdverloop: Wedstrijd 1: Boris weet in de eerste game met erg sterk spel Jakub te bedwingen. Maar in de drie opvolgende games werd Jakub steeds vaster en kon Boris zijn niveau uit de eerste game niet vast te houden.

Wedstrijd 2: De eerste game blijft Colin tot 5-5 bij, daarna vindt Kalinikos het genoeg. De mannen spelen prachtige rally’s in game 1 en 2. In de derde game blijkt het verschil duidelijk. Colin kan terugkijken op een goede wedstrijd!

Wedstrijd 3: Michel wordt overdonderd door Stephan die elke kans aan grijpt om aan te vallen. Ondanks het felle spel weet Michel de eerste game binnen te halen. In game twee en drie weet Stephan Michel te pakken, Stephan valt aan en Michel kan de ballen niet retourneren zoals hij anders wel kan. In game vier varieert Michel wat meer en haalt daarmee Stephan uit zijn spel. Met dezelfde tactiek weet Michel ook de vijfde game binnen te slepen.

Wedstrijd 4: Jakub laat zien dat hij niet alleen kan verdedigen, elke iets te lange bal van Colin wordt aangevallen met de forehand. Colin kan hier te weinig tegen in brengen en verliest in drie games.

Wedstrijd 5: De eerste game tussen Stephan en Boris is er een van de vreemde ballen, van beide kanten. In de tweede game lijkt Boris met overtuigend spel de game binnen te halen, helaas slaat op een gegeven moment de twijfel toe en kan Stephan de game toch nog binnen halen. De derde game kan Boris het niet meer omdraaien en hij verliest in drie games van Stephan. 

Wedstrijd 6: De team genoten in Belgische competitie, Michel en Kalinikos mogen nu tegen elkaar spelen. Michel mist te veel ballen, veel via het netje en Kalinikos komt geen moment in gevaar. Hij wint dan ook in drie games.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 1-0 Jakub Folwarski – Boris de Vries          3-1  (7-11 11-2 11-7 11-6)

Wedstrijd 2: 2-0 Kalinikos Kreanga – Colin Rengers         3-0  (11-6 11-8 11-2)

Wedstrijd 3: 2-1 Stephan Tromer – Michel de Boer         2-3  (8-11 11-6 11-9 5-11 2-11)

Wedstrijd 4: 3-1 Jakub Folwarski – Colin Rengers            3-0  (11-3 11-7 11-6)

Wedstrijd 5: 4-1 Stephan Tromer – Boris de Vries         3-0  (11-8 11-9 11-7)

Wedstrijd 6: 5-1 Kalinikos Kreanga – Michel de Boer      3-0  (11-6 11-5 11-7)

 

Eindstand: 5 – 1

 

Volgende wedstrijd van Van Wijnen-Smash’70 is in Hattem op zaterdag 14 oktober om 16:00 tegen Hercules. Het team van Hercules bestaat voor 60% uit oud-Smash spelers en zal dus een mooie hereniging worden!