Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Salamanders 23-09-2017

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Na een spannend eindje van het vorige seizoen wist het team van Salamanders hun plek uiteindelijk te behouden. Het team bestaand uit Casper ter Lüün, Jamshid Sedigh, Bas Hergelink en Siem van der Valk zal proberen om dit seizoen al eerder veilig te staan en mogelijk de play-offs te behalen. Gezien de ranking van de spelers moet dit tot de mogelijkheden behoren. Vandaag is Siem van der Valk niet aanwezig. Vorige week wisten het team uit Wateringen met 4-2 te winnen van Scylla.

De mannen uit Hattem treden aan zonder Michel de Boer en Roel Bogie, dus met Colin Rengers, Martijn de Vries en Boris de Vries. Colin zal zijn debuut maken in Hattem. De coach-rol is dit seizoen voor Gerben Last. Na de 3-3 tegen Wijzenbeek Westa zal men in de eerste thuiswedstrijd graag een overwinning boeken. Hiervoor zal men alles uit de kast moeten halen. We hopen dat het fraaie weer geen spelbreker zal zijn voor wat betreft de publieke belangstelling, maar dat er weer een volle bak is aan de Eijerdijk. De aanwezige hamburgertent zou daar zeker aan bij moeten dragen!

Na de wedstrijd:

De 2e 3-3 staat op het conto van Van Wijnen – Smash’70. De gehele wedstrijd heeft vier uur en tien minuten geduurd! Er zaten zeer spannende 5-gamers waarbij er drie beslist werden met het kleinst mogelijke verschil. Jamshid Sedigh wist aan de zijde van Salamanders twee punten te pakken (Martijn en Boris), Casper moest buigen voor Boris en won van Colin. Aan de Smash’70 kant wisten alle drie de spelers 1 wedstrijd te winnen. Al met al een nette remise. De publieke belangstelling was met ongeveer 60 aanwezigen wat aan de magere kant voor Van Wijnen-Smash’70, maar de aanwezigen wisten hun spelers goed te ondersteunen. En de hamburgertent deed zeer goede zaken.

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (10) 2. Colin Rengers (21)  3. Boris de Vries (18)

Coach: Gerben Last

Salamanders:  1. Bas Hergelink (17)  2. Jamshid Sedigh (11)  3. Casper ter Lüün (13)

Coach: –

 

Wedstrijd 1: Martijn de Vries – Jamshid Sedigh

Wedstrijd 2: Colin Rengers – Bas Hergelink

Wedstrijd 3: Boris de Vries – Casper ter Lüün

Wedstrijd 4: Martijn de Vries – Bas Hergelink

Wedstrijd 5: Boris de Vries – Jamshid Sedigh

Wedstrijd 6: Colin Rengers – Casper ter Lüün

 

Wedstrijdverloop:

Wedstrijd 1: Martijn komt met 2-0 in games achter doordat Jamshid zijn spel goed weet te retourneren. Bij 2-5 in de derde game neemt Martijn een time-out en speelt daarna met iets meer variatie en geduld. Daarmee pakt hij dan ook de derde game. Zeer sterke vierde game voor Martijn. Met 6-1 voor lijkt Martijn de vijfde game binnen te slepen, maar Jamshid scoort zelf twee goede punten en Martijn raakt twee ballen op zijn rand waardoor het weer gelijk op gaat naar 8-8. Bij 8-10 pakt Martijn een punt, maar Jamshid weet het toch nog met 9-11 te winnen.

Wedstrijd 2: Colin tegen Bas, de jonkies tegen elkaar. Eerste game gaat snel naar Colin, de daaropvolgende vier games zijn gelijkwaardig met fraai spel. Bij 9-9 in de vijfde heeft Colin een netbal mee en weet daarna ook het winnende punt te pakken. Goed debuut voor Colin.

Wedstrijd 3: Boris vs Casper; aflevering tig! Over het algemeen kan Boris het Casper erg lastig maken. In de eerste game is Boris te passief en kan Casper scoren. Vanaf game 2 speelt Boris iets rustiger en kan hij Casper weer ontregelen. In game 4 is Boris weer wat actiever en die wisseling blijkt toch weer te lastig voor Casper. Goede overwinning in vier games.

Wedstrijd 4: Martijn houdt vanaf de start in de eerste game het overwicht. In game twee wil Martijn iets te veel en speelt wat “wild”  waardoor hij veel mist via de netrand. Martijn komt met 1-2 achter, maar in de vierde game speelt hij gelukkig iets bedachtzamer. In de vierde game scoort Martijn voornamelijk in de service beurten van Bas, hij kan zijn eigen service moeilijk verzilveren. Toch pakt hij de game. In de vijfde game komt Martijn snel voor door goed spel. Bij 10-7 komt Bas nog terug naar 10-9, maar het laatste punt is voor Martijn.

Wedstrijd 5: Boris ontregeld na Casper nu ook het spel van Jamshid. Hij komt hierdoor met 2-1 in games voor. Maar dan komt Jamshid weer terug, hij pakt de vierde game met het kleinste verschil, en de vijfde met 7-11.

Wedstrijd 6: Colin kan het Casper niet echt lastig maken, service ontvangst is niet goed genoeg. Het wordt uiteindelijk een vrij simpele 3 gamer voor Casper.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 Martijn de Vries – Jamshid Sedigh     2-3  (6-11 7-11 12-10 11-5 9-11)

Wedstrijd 2: 1-1 Colin Rengers – Bas Hergelink         3-2  (11-5 11-13 12-10 10-12 11-9)

Wedstrijd 3: 2-1 Boris de Vries – Casper ter Lüün       3-1  (7-11 11-9 11-6 11-7)

Wedstrijd 4: 3-1 Martijn de Vries – Bas Hergelink         3-2  (11-7 8-11 1-11 11-8 11-9)

Wedstrijd 5: 3-2 Boris de Vries – Jamshid Sedigh       2-3  (9-11 11-4 11-9 9-11 7-11)

Wedstrijd 6: 3-3 Colin Rengers – Casper ter Lüün      0-3  (5-11 8-11 6-11)

 

Eindstand: 3 – 3

 

Volgende wedstrijd van Van Wijnen-Smash’70 is in Zoetermeer op zondag 8 oktober om 13:00 tegen Enjoy & Deploy.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is tegen Hercules op zaterdag 14 oktober om 16:00.