Wedstrijdverslag Wijzenbeek Westa – Van Wijnen-Smash’70 17-09-2017

 

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Het seizoen is weer begonnen! Meteen de eerste wedstrijd uit naar Wessem (200 km), de oude stek van Martijn en een korte periode ook van Boris.

De thuisclub heeft afscheid genomen van Erik Agamyan en Ibrahim Yildizlar. In hun plaats zijn twee Belgische spelers toegevoegd aan het team, Filip Cluyts en Nicolas Schenkel. Naast beide nieuwe spelers bestaat het team uit routinier Liu Qiang en Rino Alberts. De verwachting is dat beide Belgische spelers zorgen voor een behoorlijke versterking voor Wijzenbeek Westa.

Het team van Van Wijnen-Smash’70 is ten opzichte van vorig jaar ook veranderd, Cosmin Stan speelt niet meer voor het team. Daarvoor zijn twee nieuwe spelers in de plaats gekomen, Roel Bogie en Colin Rengers. Ook op de teamlijst, maar voornamelijk als coach zal Gerben Last aanwezig zijn. Michel de Boer, Martijn de Vries en Boris de Vries completeren het team. Een mooie mix van jong/oud(er) en ervaring. De doelstelling zal weer zijn om de play-offs te behalen, daarna kijken we verder, maar zijn gezien de versterkingen bij de finalisten van vorig jaar, dienen we wel realistisch te zijn.

 

Na de wedstrijd:

Achteraf gezien een nette uitslag (3-3), zeker na een 3-1 achterstand. Had er meer ingezeten? Zeker in de wedstrijden tegen Liu Qiang had er meer in kunnen zitten (zie gamestanden), maar verder ook niet. Filip Cluyts is zeker een aanvulling op het Wessemse team en voor het publiek. Hij kwam pas los na de eerste game tegen Roel, maar stond tegen een muur te spelen toen hij Michel tegen kwam. Liu Qiang pakte twee punten.

Voor Van Wijnen-Smash’70 werden de punten gepakt door Michel (2) en Martijn (1), Roel zat tegen Liu Qiang dicht tegen een punt aan, maar verloor die partij ondanks goed spel.

 

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):

Wijzenbeek Westa:  1. Liu Qiang (9)  2. Filip Cluyts (-)  3. Rino Alberts (33)

Coach: –

 

Van Wijnen-Smash’70: 1. Roel Bogie (23)  2. Martijn de Vries (10)  3. Michel de Boer (4)

Coach: Gerben Last

 

Wedstrijd 1: Liu Qiang – Martijn de Vries

Wedstrijd 2: Filip Cluyts – Roel Bogie

Wedstrijd 3: Rino Alberts – Michel de Boer

Wedstrijd 4: Liu Qiang – Roel Bogie

Wedstrijd 5: Rino Alberts –  Martijn de Vries

Wedstrijd 6: Filip Cluyts – Michel de Boer

 

 

Wedstrijdverloop: Wedstrijd 1: Beide oud-teamgenoten kennen elkaar door en door. Liu Qiang was vandaag net te sterk voor Martijn in vier spannende games die allemaal met het kleinste verschil werden beslist.

Wedstrijd 2: De eerste game heeft Roel duidelijk de overhand, maar aan het einde komt Filip wat meer in zijn spel. Gelukkig is de dan al opgebouwde voorsprong genoeg voor Roel. In de daarop volgende drie games kan Roel steeds bij blijven maar is Filip telkens de nipte overwinnaar.

Wedstrijd 3: Michel pakt de eerste game overtuigend, game twee is spannend maar gaat toch naar Michel en in game drie gaat het gelijk op tot 6-6. De volgende vijf punten gaan dan allemaal naar Michel.

Wedstrijd 4: Jeugd tegen ervaring; Roel tegen Liu Qiang. Vanaf de eerste game is er spanning en gaat het spel over en weer. Pas bij 12-10 in de laatste game weet Liu Qiang een goed spelende Roel te bedwingen.

Wedstrijd 5: In de eerste game moet Martijn eerst even warmdraaien, daarna is het “er op en er over”. In game twee en drie laat Martijn Rino telkens weer terug komen in de wedstrijd, maar beide games weet Martijn aan het eind naar zich toe te trekken.  

Wedstrijd 6: Michel zorgt in de eerste game voor frustratie bij Filip door bijna alles te retourneren. In game twee en drie kan Filip wat meer laten zien, maar Michel pakt ook die twee games.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 Liu Qiang – Martijn de Vries               3-1  (11-9 10-12 11-9 16-14)

Wedstrijd 2: 0-2 Filip Cluyts– Roel Bogie                    3-1  (7-11 11-8 11-9 14-12)

Wedstrijd 3: 0-3 Rino Alberts – Michel de Boer            0-3  (3-11 10-12 6-11)

Wedstrijd 4: 1-4 Liu Qiang – Roel Bogie                      3-2  (13-15 11-9 6-11 11-8 12-10)

Wedstrijd 5: 2-3 Rino Alberts – Martijn de Vries          0-3  (8-11 10-12 10-12)

Wedstrijd 6: 2-4 Filip Cluyts – Michel de Boer             0-3  (2-11 8-11 8-11)

 

Eindstand: 3 – 3

 

Volgende wedstrijd van Van Wijnen-Smash’70 is in Hattem op zaterdag 23 september om 16:00 tegen Salamanders.