Wedstrijdverslag ITass-DTK’70 – Van Wijnen-Smash’70 29-10-2017

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Het gaat vandaag een zware dobber worden voor Van Wijnen-Smash’70 tegen een van de gedoodverfde finale kandidaten. ITass-DTK’70 heeft zich ten opzichte van vorig jaar versterkt met Yannick Vostes  en is daarmee, en natuurlijk ook met de nog aanwezige Barry Wijers, Koen Hageraats en Nathan van de Lee, een geduchte tegenstander. Tot nu toe hebben de mannen uit Klazienaveen in vier wedstrijden al 18 punten gepakt, net als Enjoy & Deploy, tegenover de 15 die onze mannen in 5 wedstrijden hebben behaald. Ze zijn goed op weg naar plaats 1 of 2 aan het einde van het seizoen.

Het team van Van Wijnen-Smash’70 zal alle zeilen moeten bijzetten om punten mee te nemen uit Klazienaveen. Michel de Boer en Boris zullen niet spelen, dus Martijn de Vries mag het samen met de jonkies Colin Rengers en Roel Bogie gaan proberen. Tot nu toe heeft alleen Enjoy & Deploy meer dan 1 punt meegenomen en de uitdaging is er dus!

 

Na de wedstrijd:

Yannick Vostes liet tegen Colin Rengers al zien dat het wel degelijk een versterking is, maar liet nog niet het achterste van zijn tong zien. Dat deed hij wel in de eerste game tegen Martijn de Vries nadat die overtuigend van Barry Wijers had gewonnen. Martijn kwam al snel met 9-0 achter vanwege alle directe en snelle openingen van Yannick. Voor Smash’70 werd het tweede punt gepakt door een uitstekend spelende Colin Rengers die snel leek te winnen van Nathan van der Lee. In de derde game liet Colin Nathan te veel spelen, maar in de vierde game was Colin weer de bovenliggende partij. Roel kwam er tegen Nathan niet aan te pas, tegen Barry was het al weer een stuk beter, maar geen kans op winst. De Hattemers waren tevreden met de twee punten die ze mochten meenemen naar Hattem en de mannen van DTK’70 waren iets minder tevreden.

 

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):

ITass-DTK’70:  1. Yannick Vostes (-)  2. Barry Wijers (5)  3. Nathan van der Lee (9)

Coach: –

 

Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (11) 2. Colin Rengers (22)  3. Roel Bogie (26)

Coach: Gerben Last & Boris de Vries

 

Wedstrijd 1: Yannick Vostes – Colin Rengers

Wedstrijd 2: Barry Wijers – Martijn de Vries

Wedstrijd 3: Nathan van der Lee – Roel Bogie

Wedstrijd 4: Yannick Vostes – Martijn de Vries

Wedstrijd 5: Nathan van der Lee – Colin Rengers

Wedstrijd 6: Barry Wijers – Roel Bogie

 

 

Wedstrijdverloop: Wedstrijd 1: In deze wedstrijd mooie rally’s, Colin had vanaf game twee wat meer last van de service van Yannick, maar kon goed meekomen. Toch was er geen kans voor de jongeling van Smash’70.

Wedstrijd 2: Martijn heeft het altijd erg lastig tegen Barry, maar vandaag lijkt dat anders. Game een gaat nog wel naar Barry, maar hier laat Martijn al zien minder last te hebben van de service van Barry. Game 2 en drie zijn spannend, maar op de beslissende momenten staat Martijn er. Game vier gaat weer naar Barry en dus zal de vijfde uitsluitsel moeten geven. Die weet Martijn goed naar zich toe te trekken.

 Wedstrijd 3: Roel lijkt te snel te willen scoren tegen Nathan die net als altijd bijna elke bal retourneert. Roel verwacht dat normaal scorende ballen nu ook scorend zijn, maar wordt hierin dwarsgezeten. Hij kan dan ook niet een constant niveau vasthouden en is veel te wisselvallig om een kans te maken.

Wedstrijd 4: Kan Martijn nogmaals zo’n sterke partij spelen als tegen Barry? Yannick is schijnbaar gewaarschuwd en komt los in de eerste game, negen punten op rij en een vertwijfelde Martijn. Game 2 is al spannender en de derde game weet Martijn met twee erg goede punten binnen te halen. Game vier is weer voor Yannick.

Wedstrijd 5: De eerste twee games speelt Colin bijna met Nathan. Winnen in drie games lijkt er in te zitten. Maar in de derde game neemt Nathan wat meer initiatief en stapt Colin iets te snel naar achteren.  Colin weet in de vierde game weer terug te komen in het spel van de eerste twee games en weet knap het tweede punt voor Smash’70 te pakken.

Wedstrijd 6: Hoe zal Roel het doen tegen Barry? Goed is het antwoord, maar nog niet genoeg om Barry te verslaan. In de tweede game, op 11-11, speelt Roel twee prima ballen die echter keihard overgenomen worden door Barry. In game drie kan Roel geen vuist meer maken.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 1-0 Yannick Vostes – Colin Rengers                   3-0 (11-8 11-7 11-5)

Wedstrijd 2: 1-1 Barry Wijers – Martijn de Vries                     2-3 (11-8 12-14 11-13 11-8 6-11)

Wedstrijd 3: 2-1 Nathan van der Lee – Roel Bogie                 3-0 (11-4 11-8 11-3)

Wedstrijd 4: 3-1Yannick Vostes – Martijn de Vries                  3-1 (11-2 11-8 9-11 11-3)

Wedstrijd 5: 3-2 Nathan van der Lee – Colin Rengers            1-3 (6-11 5-11 11-7 7-11)

Wedstrijd 6: 4-2 Barry Wijers – Roel Bogie                               3-0 (11-8 13-11 11-7)

 

Eindstand: 4 – 2

 

Volgende wedstrijd van Van Wijnen-Smash’70 is in Leiden tegen Scylla op zondag 05 november om 13:00.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is tegen Scyedam op zondag 19 november om 14:00.