Wedstrijdverslag Scylla – Van Wijnen-Smash’70 04-11-2017

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Tegen Scylla willen de mannen van Van Wijnen-Smash’70 proberen punten te gaan pakken om zo een plek bij de eerste vier te gaan behalen. Deze plek geeft aan het einde van de eerste seizoenshelft recht op deelname aan de Final Four, de voormalige NTTB-beker. Hiervoor dient wel eerst Scylla verslagen te worden en dat is in het verleden nog wel eens een horde geweest voor het team uit Hattem. Bij Scylla mag Kim Vermaas meespelen, zij wordt vandaag aangevuld met Gerard Bakker jr. en Olivier Altenburg. Merijn de Bruin, het vierde teamlid, kan vanwege een blessure niet spelen.

Bij het team uit Hattem spelen naast Michel de Boer beide gebroeders de Vries, Martijn en Boris. Roel Bogie mag de mannen aanmoedigen, Colin Rengers zal niet aanwezig zijn. De opdracht is duidelijk en op basis daarvan is ook gekozen voor deze opstelling; punten pakken!

 

Na de wedstrijd:

Het doel van vandaag is bereikt, en hoe! Tegen dit Leidse team hebben de mannen een knappe overwinning behaald, maar dat kregen de Hattemers zeker niet cadeau. Scylla bood prima weerwerk, maar hield aan het einde maar een punt over, dat werd binnen geharkt door Olivier Altenburg tegen Boris de Vries. Hij wist een 0-5 achterstand in de vijfde om te zetten in een wedstrijdpunt. Michel wist in vijf games (Kim Vermaas) en vier games (Gerard Bakker jr) te winnen, Martijn in twee maal vier games (Olivier Altenburg  en Kim Vermaas) te winnen terwijl Boris een wedstrijd in vijf games (Gerard Bakker jr.) binnen sleepte. Hiermee kan deelname aan de Final Four de mannen van Van Wijnen-Smash’70 bijna niet meer ontgaan.

 

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):

Scylla:  1. Gerard Bakker jr. (21)  2. Kim Vermaas (32)  3. Olivier Altenburg (28)

Coach: –

 

Van Wijnen-Smash’70: 1. Michel de Boer (4)  2. Boris de Vries (23)  3. Martijn de Vries (14)

Coach: Gerben Last

 

Wedstrijd 1: Gerard Bakker jr. – Boris de Vries

Wedstrijd 2: Kim Vermaas – Michel de Boer

Wedstrijd 3: Olivier Altenburg – Martijn de Vries

Wedstrijd 4: Gerard Bakker jr. – Michel de Boer

Wedstrijd 5: Olivier Altenburg – Boris de Vries

Wedstrijd 6: Kim Vermaas – Martijn de Vries

 

Wedstrijdverloop: Wedstrijd 1: Game een gaat gelijk op tot 7-7, daarna mist Boris enkele kansen. In game twee speelt Boris wat actiever en kan hij goed anticiperen op het spel van Gerard Bakker jr. Game drie lijkt naar Boris te gaan, maar Gerard komt weer terug en pakt de game. Bij 5-4 in de vierde game neemt Boris een time-out. Deze blijkt goed te werken, hij wint daarna 7 punten op rij! In game vijf blijft het heel lang spannend, uiteindelijk weet Boris het hoofd koel te houden en wint deze beslissende game met 11-13.

Wedstrijd 2: Michel zou op basis van zijn ranking en ervaring relatief snel klaar moeten zijn, maar Kim weet hem behoorlijk dwars te zitten. Game een en drie gaan makkelijk naar Michel, maar game 2 en vier gaan naar Kim. Met name haar backhand is goed scorend tegen Michel. Game vijf lijkt snel naar Michel te gaan (1-6), maar hij heeft toch nog een time-out nemen om een goed terugkomende Kim (7-9) van zich af te houden. Na de time-out speelt Michel twee overtuigende punten en pakt de wedstrijd.

Wedstrijd 3: Martijn en Olivier weten precies hoe tegen elkaar te spelen. Zij hebben al meerdere malen tegenover elkaar gestaan. In de eerste game is Olivier helemaal los, Martijn kan er amper wat tegenin brengen. Na een zeer spannende tweede game (12-14), die Martijn met een net-rand bal weet te winnen, krijgt Martijn de overhand. Met anme game drie is zeer overtuigend (3-11). In game vier komt Olivier na een achterstand weer terug op 8-8. Maar Martijn weet dat goed te pareren door de laatste drie punten te pakken.

Wedstrijd 4: De twee oud-gedienden Michel en Gerard kunnen nu aan de bak. De eerste game kan Michel de service van Gerard niet goed verwerken, hij komt wel terug, maar dat is te laat. In game twee heeft Gerard weinig kans tegen een veel actievere Michel. Game drie en vier zijn zeer spannend, Michel weet deze beiden games met het kleinste verschil te winnen (9-11 en 10-12).

Wedstrijd 5: Ook Boris en Olivier kennen elkaar door en door. Dit is wedstrijd met veel onbedoelde punten over en weer in de eerste drie games. Olivier staat dan met 2-1 in games voor. In game drie wisselt Boris kort/lang goed af en Olivier kan met name de ange ballen niet goed verwerken. De beslissende vijfde game lijkt bij 0-5 naar Boris te gaan, maar de time out van Olivier weet hem weer terug te brengen in de wedstrijd. Met 12-10 weet Olivier het eerste punt voor Scylla binnen te harken.

Wedstrijd 6: In de eerste game maakt Martijn te veel foutjes waardoor Kim de game weet te winnen. Maar Martijn weet dat in game twee en drie goed om te zetten! In de vierde game weten beiden geen enkel punt te halen uit hun eerste twee service beurten. De game blijft spannend, maar Martijn weet het langst rustig te blijven en pakt het vijfde punt voor het team uit Hattem

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 Gerard Bakker jr. – Boris de Vries                2-3 (11-7 5-11 11-9 5-11 11-13)

Wedstrijd 2: 0-2 Kim Vermaas – Michel de Boer                    2-3 (3-11 11-7 5-11 11-9 6-11)

Wedstrijd 3: 0-3 Olivier Altenburg – Martijn de Vries            1-3 (11-6 12-14 3-11 8-11)

Wedstrijd 4: 0-4 Gerard Bakker jr. – Michel de Boer              1-3 (11-7 4-11 9-11 10-12)

Wedstrijd 5: 1-4 Olivier Altenburg – Boris de Vries                 3-2 (13-11 8-11 11-6 3-11 12-10)

Wedstrijd 6: 1-5 Kim Vermaas – Martijn de Vries                   1-3 (11-5 8-11 6-11 12-14)

 

Eindstand: 1 – 5

 

Volgende wedstrijd van Van Wijnen-Smash’70 is thuis in Hattem tegen Scyedam op zondag 19 november om 14:00.