Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Scyedam 19-11-2017

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Vandaag de laatste wedstrijd van de eerste helft van seizoen 2017-2018. Alle wedstrijden starten om 14:00 om eventuele voorkennis en manipulatie te voorkomen. De ploegen die na vandaag de eerste vier plaatsen bezetten mogen meedoen aan de Final Four in december.

De kans dat de bezoekers van vandaag, Scyedam, dat halen is onmogelijk. Zij staan, samen met Hercules, op de laatste plaats en moeten vechten voor handhaving in de ere-divisie. Het team uit Schiedam bestaat uit Nermin Smajic (speel vandaag niet), Jeroen Bastiaansen, Emanuel Martins Ferreira en Thomas Baart. Net als Hercules zijn deze mannen vorig seizoen gepromoveerd vanuit de eerste divisie.

Smash’70 wil alvast gaan investeren in de play-offs, de Final Four kan hun alleen theoretisch nog ontgaan. Maar de play-offs zijn van een groter belang. Concurrent Salamanders speelt vandaag een zware wedstrijd tegen DTK’70 en bij een goede uitslag kan Smash’70 hun passeren op de ranglijst. Boris de Vries en Roel Bogie zullen vandaag niet spelen, Michel de Boer, Martijn de Vries en Colin Rengers zullen de punten moeten pakken, gecoacht door Gerben Last.

 

Na de wedstrijd:

Voorafgaand had Van Wijnen-Smash’70 op een puntje meer gehoopt, maar de mannen zijn met 4-2 niet ontevreden. De grote plaaggeest van Smash’70 was Emanuel Martins Ferreira. Hij won zijn beide wedstrijden tegen Michel de Boer en Colin Rengers. Een knappe prestatie waar niets op af te dingen is, maar hij gaf zelf na de wedstrijd toe dat hij, zacht gezet, niet onfortuinlijk was geweest. Bij Van Wijnen-Smash’70 won Martijn de Vries zijn beide wedstrijden (Jeroen Bastiaansen en Thomas Baart). Michel de Boer won van Jeroen Bastiaansen en Colin won van Thomas Baart. Door deze uitslag gaan de mannen over concurrent Salamanders heen en komen op de derde plaats terecht.

 

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Michel de Boer (7) 2. Martijn de Vries (13)  3. Colin Rengers (25)

Coach: Gerben Last & Boris de Vries

 

Scyedam:  1. Jeroen Bastiaansen (95)  2. Emanual Martins Ferreira (22)  3. Thomas Baart (51)

Coach: –

 

Wedstrijd 1: Michel de Boer – Emanual Martins Ferreira

Wedstrijd 2: Martijn de Vries – Jeroen Bastiaansen

Wedstrijd 3: Colin Rengers – Thomas Baart

Wedstrijd 4: Michel de Boer – Jeroen Bastiaansen

Wedstrijd 5: Colin Rengers – Emanual Martins Ferreira

Wedstrijd 6: Martijn de Vries – Thomas Baart

 

Wedstrijdverloop: Wedstrijd 1: In de eerste game lijkt er niets aan de hand voor Michel, deze wint hij met solide spel. In de tweede game speelt Emanuel iets rustiger en neemt hij het initiatief van Michel over. De derde game komt Michel met 7-3 voor, maar mede door zijn felle forehand pakt Emanuel toch deze game nog (8-11). In de vijfde game komt Emanuel snel voor en die voorsprong geeft hij niet meer uit handen.

Wedstrijd 2: In de eerste game verliezen zowel Jeroen als Martijn hun eerste twee service beurten. Daarna worden er pas punten op eigen services behaald waarbij met name Martijn goed antwoord op de service van Jeroen. Ook in game twee speelt Martijn heel direct en geeft Jeroen weinig kans. Game drie is spannend en lijkt naar Jeroen te gaan bij 3-9. Maar Martijn herpakt zich, komt langszij bij 10-10 en gaat dan door naar 12-10. Goed herstel.

Wedstrijd 3: In de eerste twee games is het niveau verschil erg groot en beide games wint Colin met overmacht. In game drie is het weer spannender, Thomas komt beter in zijn spel en met 12-14 wint hij deze game. Game vier lijkt weer op game 1 en 2 en Colin pakt hiermee het tweede punt voor het thuisteam.

Wedstrijd 4: Michel ondervindt weinig problemen in deze eenzijdige wedstrijd tegen Jeroen Bastiaansen. Met drie goede games pakt Michel de overwinning.

Wedstrijd 5: Het fortuin van Emanuel uit de eerste wedstrijd blijkt nog lang niet weg te zijn! Hierdoor geholpen weet Emanuel ook Colin radeloos te laten. Toch weet Colin een vijfde game af te dwingen. Kenmerkend voor het fortuin is een rally in de vijfde game waarin Emanuel drie netballen weet te produceren. Hij pakt nu ook zijn tweede punt.

Wedstrijd 6: Martijn heeft weinig moeite met Thomas en met drie keer 11-7 is het vierde punt ook binnen.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 Michel de Boer – Emanual Martins Ferreira            2-3 (11-6 8-11 8-11 11-4 7-11)

Wedstrijd 2: 1-1 Martijn de Vries – Jeroen Bastiaansen                    3-0 (11-7 11-5 12-10)

Wedstrijd 3: 2-1 Colin Rengers – Thomas Baart                                3-1 (11-6 11-4 12-14 11-7)

Wedstrijd 4: 3-1 Michel de Boer – Jeroen Bastiaansen                      3-0 (11-6 11-8 11-6)

Wedstrijd 5: 3-2Colin Rengers – Emanual Martins Ferreira                2-3 (11-8 10-12 9-11 11-9 6-11)

Wedstrijd 6: 4-2 Martijn de Vries – Thomas Baart                              3-0 (11-7 11-7 11-7)

 

Eindstand: 4 – 2

 

Volgende wedstrijd van Van Wijnen-Smash’70 is in Hattem op zaterdag 25 november om 16:00 tegen Wijzenbeek Westa.