Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Wijzenbeek Westa 25-11-2017

Voorafgaand aan de wedstrijd:

De laatste wedstrijd voor de winterstop! Tegen een van de mogelijke concurrenten voor een play-off plaats, Wijzenbeek Westa. Vorige keer in Wessem werd het 3-3 en was aan de Wessemse zijde Liu Qiang de grote man. Vandaag zal hij ook weer spelen, samen met Rino Alberts en Nicolas Schenkel. Nicolas is, samen met zijn Belgische landgenoot Filip Cluyts, dit seizoen nieuw bij het Wessemse team en voor de mannen van Van Wijnen-Smash’70 nog een onbekende speler. Wijzenbeek Westa staat op dit moment 5 punten achter het Hattemse team.

Van Wijnen-Smash’70 wil dat gat van vijf punten vandaag een stuk groter maken om daarmee zo snel als mogelijk een play-off plek veilig te stellen. Roel Bogie en Colin Rengers zullen vanaf de kant hun teamgenoten ondersteunen, samen met de aanwezige supporters. Michel de Boer zal samen met Martijn en Boris de Vries een zo groot mogelijk aantal punten proberen te gaan pakken.

Pupil van de week is Morris Vlierhuis. Hij zal voorafgaand gepresenteerd worden aan het publiek en met een speler van zijn keuze even een balletje slaan op de wedstrijdtafel.

Na de wedstrijd:

Deze uitslag was vooraf niet ingeschat, 6-0! Dit is nog geen enkel team gelukt tegen Wijzenbeek Westa en dit geeft aan hoe het team uit Hattem op dit moment qua niveau staat te spelen. De mannen speelden vandaag zeer geconcentreerd en waren ook gebrand op een goede overwinning. Maar dit was wel even boven verwachting. Liu Qiang kon eigenlijk alleen tegen Michel de Boer laten zien waartoe hij in staat is, maar Michel wist dat goed te pareren. Waar in Wessem Rino Alberts het Michel ook nog moeilijk maakte was het vandaag totaal anders, Michel was een niet te nemen horde voor Rino. Maar ook Martijn en Boris de Vries stonden overtuigend te spelen. Boris deed dat vanuit een tactisch oogpunt erg sterk tegen met name Liu Qiang en later nog eens dunnetjes over tegen Nicolas Schenkel. Martijn was tegen Nicolas Schenkel ongenaakbaar in zijn spel! Met name de derde game was letterlijk “in een poep en een scheet” voorbij. Tegen Rino Alberts kwam hij ook geen moment in gevaar, ondanks een game winst voor Rino. We mogen misschien wel zeggen dat dit, tot nu toe, de sterkste wedstrijd was van het team. Ook vanaf de kant werd er door Roel en Colin goed aangemoedigd. Prima teamprestatie!

Opstellingen (+ ranking):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Michel de Boer (7) 2. Boris de Vries  (24)  3. Martijn de Vries (13)

Coach: Gerben Last

Wijzenbeek Westa:  1. Liu Qiang (11)  2. Rino Alberts (43)  3. Nicolas Schenkel (28)

Coach: –

 

Wedstrijd 1: Michel de Boer – Rino Alberts

Wedstrijd 2: Boris de Vries – Liu Qiang

Wedstrijd 3: Martijn de Vries – Nicolas Schenkel

Wedstrijd 4: Michel de Boer – Liu Qiang

Wedstrijd 5: Martijn de Vries – Rino Alberts

Wedstrijd 6: Boris de Vries – Nicolas Schenkel

 

Wedstrijdverloop:

Wedstrijd 1: In tegenstelling tot de wedstrijd in Wessem knalde Michel over Rino heen. Rino speelde goed, maar Michel kon bijna alles blokken of overnemen, wat Rino ook probeerde. Heel overtuigende wedstrijd van Michel de Boer!

Wedstrijd 2: Boris probeert met snelle openingen Liu Qiang vast te zetten op zijn backhand. Maar hij kan de service niet voldoende lezen, veel ballen gaan over in het begin. Bij 7-10 lijkt de game dan ook naar Liu te gaan. Maar Boris weet vanaf dat moment vijf punten op rij en de game te pakken. In game twee is Liu Qiang gewoon te sterk voor Boris, die blijft volharden in de snelle openingen. In game drie komt Boris al snel met 1-4 achter waarna een time-out genomen wordt. Hierna bouwt Boris het spel wat meer op en dat gaat erg goed! Zo goed dat Liu bij 5-6 een time-out neemt. Dat helpt hem niet, Boris pakt de game. In game vier zien we mooie rally’s, een prachtige overname door Boris vanuit de derde lijn en weer gamewinst. Goede winstpot!

Wedstrijd 3: Waar Martijn vorige week ook al zo hard en snel speelde kon hij dat tegen Nicolas Schenkel weer herhalen. Voordat Nicolas het door had was het al 7-0 in de eerste game. In game twee kostte het Martijn iets meer moeite, maar ook die werd nog ruim gewonnen. Game drie was een kopie van game 1. Heel sterk en gedreven spel.

Wedstrijd 4: Michel vindt het vaak lastig spelen tegen Liu Qiang. Ook vandaag moet hij volop aan de bak om Liu Qiang te pakken. Game een gaat vrij snel naar Michel, game twee gaat net zo snel naar Liu. In game drie herpakt Michel zich en met korte snelle ballen pakt hij deze spannende game. Game vier is ook spannend, bij 9-9 mist Michel een opgelegde kans en daarna volgt een foutservice. Game vijf weet Michel Liu goed vast te zetten op zijn backhand en kiest hij zijn momenten. Met name vanaf 8-8 een drie tal goede/slimme ballen die hem de overwinning geven.

Wedstrijd 5: De eerste game gaat weer “crescendo” voor Martijn. De laatste bal is weer een kans voor een rolletje langs het net en die laat Martijn niet lopen! In game twee weet Rino met name met zijn backhand de punten te pakken en uiteindelijk ook de game. In game drie speelt Martijn wat tactischer en daar heeft Rino geen antwoord op. Game vier lijkt nog spannend te worden tot 7-7, maar dan is Martijn weer los en knalt de ballen langs Rino.

Wedstrijd 6: Nicolas weet het Boris lastiger te maken dan Martijn en komt in game een op 5-7. Maar Boris pakt net als tegen Liu Qiang de laatste punten in de game, nu maar liefst 6 op een rij. In game twee speelt Boris weer bekeken en pakt zijn kansen, weet de aanvallen van Nicolas goed te retourneren. In game drie lijkt Boris was meer de snelle aanval te zoeken, dat lukt niet helemaal en ook Nicolas is in deze game wat stabieler. In game vier komt Nicolas op 0-2, maar dan weet Boris weer de rust in zijn spel te vinden en het zesde wedstrijdpunt te pakken.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 1-0 Michel de Boer – Rino Alberts                      3-0 (11-5 11-6 11-4)

Wedstrijd 2: 2-0 Boris de Vries – Liu Qiang                             3-1 (12-10 5-11 11-7 11-7)

Wedstrijd 3: 3-0 Martijn de Vries – Nicolas Schenkel             3-0 (11-2 11-5 11-2)

Wedstrijd 4: 4-0 Michel de Boer – Liu Qiang                           3-2 (11-7 4-11 11-9 9-11 11-8)

Wedstrijd 5: 5-0 Martijn de Vries – Rino Alberts                    3-1 (11-6 8-11 11-3 11-7)

Wedstrijd 6: 6-0 Boris de Vries – Nicolas Schenkel               3-1 (11-7 11-4 10-12 11-7)

Eindstand: 6 – 0

Voorlopig zijn er geen competitie wedstrijden meer, alleen de Final Four staat voor dit jaar nog op de agenda. Eind januari, begin februari 2018 zal het vervolg van de competitie weer starten.

Alvast fijne feestdagen, goede jaarwisseling en tot volgend jaar.