Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – ITass DTK’70 17-03-2018

Voorafgaand aan de wedstrijd:

ITass DTK’70 is, samen met Enjoy & Deploy, een van de grote kanshebbers voor de titel van 2017/2018. Zij hebben zich met het aantrekken van Yannick Vostes behoorlijk verstrekt ten opzichte van vorig seizoen. Maar ook Enjoy & Deploy heeft zich versterkt met Kalinikos Kreang! De eerste finale die beide teams speelden, Final Four, werd enigszins verrassend gewonnen door DTK’70. De reguliere competitie wedstrijden eindigden in 3-3 en een winstwedstrijd met 4-2 voor Enjoy & Deploy. Zij hebben dan ook een voordeel wanneer de eindstand gelijk mag eindigen. Natuurlijk wordt het kampioenschap bepaald in de play-offs, maar die plaatsing van die play-offs wordt bepaald in de competitie. DTK’70 geeft aan dat zij Smash’70 het liefst ontlopen in de halve finales, dus zij moeten nog even wat punten verzamelen.

Bij Van Wijnen-Smash’70 is het the day after, na de huldiging van Boris de Vries, vorige week. Het behalen van de derde plek is zo goed als zeker, dus er staat voor vandaag niet veel op het spel. Michel de Boer, Colin Rengers en Martijn de Vries zullen vandaag spelen.

 

Na de wedstrijd:

ITass DTK’70 heeft heel goede zaken gedaan voor het behalen van plaats 1 in de reguliere competitie! Vandaag konden de mannen van Smash’70 weinig inbrengen tegen de gasten, het verschil was vandaag wel erg groot. Geen van de Smashers haalde vandaag zijn normale niveau terwijl de mannen van DTK’70 gewoon heel stabiel speelden. Off-day voor Van Wijnen-Smash’70 die we gauw moeten vergeten!

 

Opstellingen (+ ranking):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Michel de Boer (7)  2. Martijn de Vries (10)  3. Colin Rengers (28)

Coach: Gerben Last

 

ITass-DTK’70:  1. Nathan van der Lee (20)  2. Barry Wijers (4)  3. Koen Hageraats (12)

Coach: –

 

Wedstrijd 1: Michel de Boer – Barry Wijers

Wedstrijd 2: Martijn de Vries – Nathan van der Lee

Wedstrijd 3: Colin Rengers – Koen Hageraats

Wedstrijd 4: Michel de Boer – Nathan van der Lee

Wedstrijd 5: Colin Rengers – Barry Wijers

Wedstrijd 6: Martijn de Vries – Koen Hageraats

 

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Met vlagen spannende wedstrijd, met name de laatste drie games. Michel mist veel blokballen die hij normaal op tafel legt. Uiteindelijk weet Barry in de vierde game, met 10-12 te winnen.

Wedstrijd 2: Vaak spannende wedstrijden tussen Nathan en Martijn. Bij NK wist Martijn nog te winnen. Vandaag mist hij erg veel en heeft Nathan heel veel terug. Nathan weet in vier games te winnen.

Wedstrijd 3: De eerste twee games komt Colin er helemaal niet aan te pas. In game drie kan hij eindelijk wat terug doen. Maar dat weet hij niet door te trekken naar de vierde game.

Wedstrijd 4: Wie gaat het spel maken is de vraag. Het blijkt Nathan te zijn, hij heeft zeker in de eerste game het initiatief. Michel weet pas tegengas te geven in game twee. In game drie lijkt Michel zijn ritme weer een beetje terug te vinden, maar aan het einde sluipen de foutjes er weer in. Game vier is heel spannend! Pas na 11-11 wordt het verschil gemaakt, door Nathan.

Wedstrijd 5: Barry is gewoon een klasse beter, mooier kunnen we het niet maken.

Wedstrijd 6: Het is nu aan Martijn om toch nog een puntje te pakken voor het thuis team. In de eerste game weet Martijn van 3-7 terug te komen en wordt de game na 10-10 beslist, in het voordeel van Koen. Game twee is Koen sterker. Game drie wordt net als game een weer spannend en ook nu valt het niet uit in het voordeel van Smash’70.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 Michel de Boer – Barry Wijers                      1-3     (6-11  11-8  9-11  10-12)

Wedstrijd 2: 0-2 Martijn de Vries – Nathan van der Lee         1-3     (9-11  7-11  11-5  8-11)

Wedstrijd 3: 0-3 Colin Rengers – Koen Hageraats                 1-3     (4-11  5-11  12-10  7-11)

Wedstrijd 4: 0-4 Michel de Boer – Nathan van der Lee          1-3     (6-11  12-10  7-11  11-13)

Wedstrijd 5: 0-5 Colin Rengers – Barry Wijers                       0-3     (3-11  8-11  4-11)

Wedstrijd 6: 0-6 Martijn de Vries – Koen Hageraats              0-3     (11-13  5-11  12-14)

 

Eindstand: 0 – 6

 

Volgende wedstrijd is op 31 maart om 17:00 in Schiedam tegen Scyedam.