Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Enjoy & Deploy 14-04-2018

Voorafgaand aan de wedstrijd:
De eerste halve finale zal vanmiddag afgewerkt worden in Hattem. Tegenstander is Enjoy & Deploy die vandaag, volgens de verwachting, in volle sterkte zullen aantreden. Dat betekend, naar alle waarschijnlijkheid, dat Stephan Tromer niet zal spelen. Voor het Zoetermeerse team zullen Kalinikos Kreanga (Griekenland), Jakub Folwarski (Polen) en Dorian Nicolle (Frankrijk) achter de tafel verschijnen. Het team van Enjoy & Deploy mag het sowieso thuis afmaken, de tweede en eventueel derde wedstrijd zullen in Zoetermeer gespeeld worden.
Voor Van Wijnen-Smash’70 zullen Michel de Boer, Colin Rengers en Martijn de Vries vandaag spelen. Coach Gerben Last zal ondersteund worden door Roel Bogie en Boris de Vries en de aanwezige supporters. De opstelling zal mogelijk aangepast worden aan de kansen tegen de verschillende spelvarianten van de tegenstanders. We hopen dat er een mooie wedstrijd door de spelers verwerkt zal worden. De vorige wedstrijd tegen Enjoy & Deploy werd met 3-3 gelijk gespeeld. Maar we starten vandaag weer vanaf 0-0!

Na de wedstrijd:
ONGELOFELIJK wat er vanmiddag in Hattem gebeurde! Ondanks alle verwachtingen, winst voor Enjoy & Deploy, weet het team van Van Wijnen-Smash’70 te winnen van Enjoy & Deploy in de sterkste samenstelling. En hoe! De aanwezige Smash-supporters hebben fantastische wedstrijden gezien van hun spelers. Zij groeiden vandaag echt boven zichzelf uit. Ook de beleving vanaf de kant was fantastisch. De mannen hadden vooraf een tactisch plan qua opstelling en dat kwam helemaal uit. In de eerste wedstrijd stond Martijn de Vries tegen Jakub Folwarski, die in de reguliere competitie nipt van Martijn had gewonnen, sterker nog, helemaal niets had verloren. In het begin van de eerste game leek Jakub weg te lopen van Martijn, maar die kwam goed terug. Daarna ontspon een pracht wedstrijd met winst voor Martijn. Colin mocht daarna tegen de voormalig nummer 7 van de wereld Kalinikos Kreanga. Colin speelde goed, maar kon het alleen in de eerste game spannend maken. Michel de Boer op plek drie mocht het tweede punt binnen halen en die intentie liet hij meteen in de eerste game zien. Dorian Nicolle kon in game twee (winst) en drie (verlies) wat terug doen. Maar met luide steun van het aanwezige publiek kwam punt twee voor Smash’70 op de borden. Nu mocht Martijn tegen Kalinikos en lezers; wat een wedstrijd werd dit! Martijn ging furieus van start, in de tweede game was Kalinikos de sterkste, game drie ging naar een bekeken spelende Martijn en het publiek werd gek. Game vier leek bij 10-6 beslist, maar Kalinikos kwam terug naar 10-10. Gelukkig wist Martijn het hoofd koel te houden, bij 14-12 pakte hij de winst. Die werd nog lang gevierd in Hattem. Maar volgende week in Zoetermeer beginnen we weer opnieuw.

Opstellingen (+ ranking):
Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (12) 2. Colin Rengers (28) 3. Michel de Boer (8)
Coach: Gerben Last

Enjoy & Deploy: 1. Kalinikos Kreanga (7) 2. Jakub Folwarski (5) 3. Dorean Nicolle (10)
Coach: Sven Groot

Wedstrijd 1: Martijn de Vries – Jakub Folwarski
Wedstrijd 2: Colin Rengers – Kalinikos Kreanga
Wedstrijd 3: Michel de Boer – Dorian Nicolle
Wedstrijd 4: Martijn de Vries – Kalinikos Kreanga
Wedstrijd 5: Colin Rengers – Jakub Folwarski

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Bij de vorige wedstrijd wist Jakub aan het einde van de games zijn spel aan te passen en dat werkte prima. Vandaag lijkt het in de eerste game alsof Martijn te snel wil scoren op de verdedigende ballen van Jakub. Gaandeweg de eerste game komt Martijn beter in een ritme en komt terug naar 8-8. Dan gaat Jakub weer variëren en valt aan; 8-10. Martijn pareert dat er de stand komt op 10-10. Helaas weet Jakub deze game met 10-12 te winnen. In game twee gaat Martijn sterk van start en komt op 3-0. Jakub komt weer terug en dan ziet het publiek prachtige rally’s tot 9-9. Nu weet Martijn het wel goed af te maken. In game drie weet Martijn zijn backhand goed te benutten, bouwt de punten goed op en pakt deze game ook overtuigend met 11-4. Bij 3-1 in de vierde game neemt Jakub een time-out, maar de eerstvolgende twee punten gaan weer naar Martijn. Die komt wel weer enigszins terug in de wedstrijd naar 7-5, maar Martijn laat deze game niet uit handen lopen. Met 11-7 weet hij Jakub Folwarski van zijn 100% winst in de eredivisie af te halen. Sterke start van Smash’70 / Martijn de Vries.
Wedstrijd 2: Colin mag tegen de in het tafeltennis zeer bekende Kalinikos Kreanga aantreden. Met name vanwege zijn fantastische backhand zullen veel spelers hem herkennen. Colin start uitstekend naar 6-1! Daarna komt Kalinikos langzaam weer te terug gaan 9-9. Helaas weet Colin de laatste twee punten niet binnen te halen. In game twee en drie speelt Colin nog steeds prima, maar de ervaring en klasse van Kreanga is dusdanig dat deze niet meer in gevaar komt. Colin zorgt nog wel voor een aantal prachtige rally’s, maar kan het Kalinikos niet moeilijk meer maken.
Wedstrijd 3: Michel is zeer vast tegen de goed spelende Dorian Nicolle. Dorian maakt prachtige punten en beiden spelen ook mooie rally’s. Maar Michel is gewoon niet te passeren voor Dorian. Game twee wordt spannend, start is voor Michel, maar Dorian komt weer terug, mede door iets passiever spel van Michel. Bij 11-12 spelen beiden een prachtige rally, Michel weet die te winnen. Ook de twee opvolgende punten pakt hij. Dorian komt in game drie snel voor op 1-4 waarna Michel weer goed terug komt naar 6-7, 8-10, maar toch gaat deze game naar Dorian. IN game vier is Michel los, schiet meteen door naar 7-1. Dorian weet nog goed terug te komen naar 9-6, maar met 11-6 pakt Michel het belangrijke tweede punt voor Smash’70. Goede wedstrijd van Michel!
Wedstrijd 4: Wat kan Martijn inbrengen tegen Kalinikos Kreanga vragen we ons voorafgaand aan de wedstrijd af. Net als Jakub Folwarski staat Kalinikos nog op 100% winst. Martijn gooit alle eventuele schroom van zich af en start heel sterk naar 7-4. Met name op de backhand is Martijn beter dan Kalinikos! Tot groot plezier van alle supporters pakt Martijn deze game. In game twee gaat Kalinikos iets bedachtzamer te werk en dat werkt goed. Martijn mist net te veel en met 5-11 pakt de Griek de game. In game drie gaat Martijn iets rustiger spelen, weet Kreanga hiermee wat te ontregelen en spelen ze beide een sterke game. Maar Martijn neemt de ballen van Kreanga moeiteloos over en knalt die geregeld “kneiterhard” langs Kreanga. De start van game vier is voor een formidabel spelende Martijn, hij gaat meteen naar 4-2 en dwingt hiermee een time-out af bij Kreanga. De game gaat verder naar 6-6 en dan komt Martijn helemaal los en gaat met fantastisch spel en rally’s naar 10-6. Gaat het echt lukken? Kreanga komt terug naar 10-8, naar 10-10, 11-10, 12-11, 12-12 en ja hoor met een prachtig geplaatste backhand pakt Martijn het winnende punt bij 13-12. Hij valt op de grond en wordt door zijn fantastisch ondersteunende teamgenoten en aanwezig Smash-publiek gefeliciteerd! Winst op een van zijn idolen doet Martijn nog ruime tijd verbaasd kijken 

Game standen:
Wedstrijd 1: 1-0 Martijn de Vries – Jakub Folwarski 3-1 (10-12 11-9 11-4 11-7)
Wedstrijd 2: 1-1 Colin Rengers – Kalinikos Kreanga 0-3 (9-11 4-11 6-11)
Wedstrijd 3: 2-1 Michel de Boer – Dorian Nicolle 3-1 (11-4 14-12 8-11 11-6)
Wedstrijd 4: 3-1 Martijn de Vries – Kalinikos Kreanga 3-1 (11-6 5-11 11-7 14-12)

Eindstand: 3 – 1

De return tegen Enjoy & Deploy is op zondag 22 april om 13:00 in Zoetermeer.