Wedstrijdverslag Enjoy & Deploy – Van Wijnen-Smash’70 28-04-2018

Voorafgaand aan de wedstrijd:
Na de winst van Enjoy & Deploy op zondag 22 april zal vandaag de beslissing vallen voor de finale van seizoen 2017-2018. De ander finalist is al bekend; Itass DTK’70. Kan Van Wijnen-Smash’70 de stunt van 14 april nogmaals herhalen? Vorige week bleek al dat het spannend kan worden, ondanks de 3-0 overwinning van Enjoy & Deploy gaven de mannen uit Hattem sterk weerwerk.
Er wordt verwacht dat Enjoy & Deploy geen aanpassingen doorvoert ten opzichte van de opstelling van vorige week. Dus naar alle waarschijnlijkheid op 1 Kalinikos Kreanga, op 2 Dorean Nicolle en op 3 Jakub Folwarski. De druk zal in eerste instantie op deze mannen liggen. Per slot van rekening was het ook de verwachting dat zij de finale zouden behalen.
Bij Van Wijnen-Smash’70 zal mogelijk een aanpassing kunnen komen in de teamsamenstelling. Plaats 1 en 2 zullen bezet worden door Michel de Boer en Martijn de Vries, de exacte plekken zullen zo laat mogelijk bepaald worden. Op plek 3 is het nog niet bekend wie zal optreden.

Na de wedstrijd:
Helaas kon het team uit Hattem, Michel, Martijn en Boris, de stunt van 14 april geen vervolg geven. Enjoy & Deploy moest wel alle zeilen bijzetten om de finale te behalen. Als Kalinikos Kreanga naar de kant gaat voor een time-out en de handen omhoog steekt en vraagt wat hij moet doen dan zegt dat voldoende. De mannen hebben verdiend gewonnen, maar kregen het niet cadeau. Voor Van Wijnen-Smash’70 was de teleurstelling van het verlies snel verwerkt, samen met de aanwezige supporters. Van enig feestgedruis bij de support van de tegenstander was geen sprake, helaas. De spelers hadden dat in onze ogen namelijk wel verdiend.
Volgend jaar hoopt Van Wijnen-Smash’70 mee te kunnen doen voor de finale plaats, Viktor Brodd (Zweden) zal het team komen versterken. We danken de spelers, supporters, sponsoren en belangstellenden voor hun support tijdens dit seizoen en hopen jullie allemaal in grote getale terug te zien in Hattem aan de Eijerdijk.

Opstellingen (+ ranking):
Enjoy & Deploy: 1. Kalinikos Kreanga (6) 2. Dorean Nicolle (10) 3. Jakub Folwarski (8)
Coach: Sven Groot

Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (12) 2. Michel de Boer (9) 3. Boris de Vries (23)
Coach: Gerben Last

Wedstrijd 1: Kalinikos Kreanga – Martijn de Vries
Wedstrijd 2: Dorian Nicolle – Michel de Boer
Wedstrijd 3: Jakub Folwarski – Boris de Vries
Wedstrijd 4: Kalinikos Kreanga – Michel de Boer
Wedstrijd 5: Dorian Nicolle – Martijn de Vries

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Martijn de Vries probeert er meteen druk op te zetten, maar mist snel drie ballen via de netrand. Hierdoor staat het al snel 6-0. Hierna hersteld Martijn zich weer en gaat het gelijk op. Maar de 1e zes punten blijft ook het uiteindelijke verschil. In game twee blijkt dat Martijn het spel van de eerste game mee te nemen, hij blijft tot aan 7-9 steeds 2 punten voor op Kreanga en is gewoon beter in de rally’s. Dan gaat het naar 9-9! Gelukkig zijn de laatste twee punten ook voor Martijn. In game drie laat Martijn zien dat hij niet echt onder de indruk is, hij komt met uitstekend spel voor op 2-6. Dan neem Kreanga een time-out, hij staat met de handen omhoog bij de coach en zegt ook duidelijk hoorbaar “Wat moet ik doen?” Na de time-out kan Martijn zijn goed spel niet voortzetten, hij mist veel en Kreanga wint uiteindelijk dan ook deze game. In game drie probeert Martijn het zeker nog wel, maar Kreanga komt niet meer in gevaar. Het eerste punt voor Enjoy & Deploy is binnen.
Wedstrijd 2: Michel mag het nu weer proberen tegen Dorean Nicolle. Vorige week speelden beide mannen prachtige en lange rally’s waarbij de punten over en weer gingen. Vandaag is dan ook echt een herhaling, Michel probeert alles, weet veel snelle ballen van Nicolle te blokken, valt zelf veel aan, speelt gewoon goed! Maar Nicolle weet enorm veel ballen vanuit 2e/3e lijn terug te brengen en neemt vanaf die plek zelfs soms over. Het publiek wordt verwent met prachtige rally’s, maar helaas komt er aan het einden van de wedstrijd 2-0 op het bord te staan.
Wedstrijd 3: De verrassing vandaag is de opstelling van Boris de Vries. In de eerste reguliere competitie wedstijd wist hij het Folwarski al enigszins moeilijk te maken. Hopelijk vandaag net iets meer dan dat. Boris start met heel gevarieerd spel en Folwarski kan dat in het begin niet goed verwerken. Boris komt op 7-9. Dan probeert hij twee ballen snel te spelen, dat ging bij de start van de game goed, maar nu net niet. Na 9-9 pakt Folwarski de twee benodigde punten. Na die eerste game komt Folwarski beter in zijn spel, probeert Boris iets boller te spelen, maar kan het de Poolse speler niet moeilijk meer maken. Aan het eind van de derde game mogen de Hattemers de Zoetermeerders dan ook feliciteren met de behaalde finale plek.

Game standen:
Wedstrijd 1: 1-0 Kalinikos Kreanga – Martijn de Vries       3-1 (11-5 9-11 11-7 11-5)
Wedstrijd 2: 2-0 Dorean Nicolle – Michel de Boer             3-0 (11-9 11-7 11-4)
Wedstrijd 3: 3-0 Jakub Folwarski – Boris de Vries             3-0 (11-9 11-6 11-6)

Eindstand: 3 – 0