Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Salamanders 22-09-2018

Voorafgaand aan de wedstrijd:
Voor een groot deel staat deze wedstrijd in het teken van de eerste wedstrijd van Viktor Brodd, de nieuwe speler van Van Wijnen-Smash’70. De doelstelling is vorige week al kenbaar gemaakt en daarin zal Viktor een belangrijke rol gaan spelen. Natuurlijk kan hij dat niet alleen en zullen de andere spelers ook hun steentje moeten bijdragen. Vorige week, tegen Avanti, lukte dat niet helemaal, maar het seizoen is nog lang.
De tegenstander van vandaag, Salamanders, is de competitie goed begonnen door 5-1 winst op Scylla, spelend met Kazeem Nasiru. Een knappe overwinning! De play-offs halen is de doelstelling van Salamanders en die eerste stap was een hele goede.
De Smashers zullen zich vandaag willen revancheren van de wedstrijd van vorige week, het publiek zal zeker weer achter hun staan.

Na de wedstrijd:
Waar vorige week Simon Goessens de plaaggeest was voor de Smashers was dat vandaag Casper ter Lüün. Hij won van Martijn de Vries en had matchpoint tegen Michel de Boer die hij gelukkig niet verzilverde. Viktor Brodd had totaal geen moeite met Roel Bogie en Siem van der Valk, het klasse verschil was enorm groot. Wij zijn benieuwd hoe dat tegen de concurrenten zal gaan! Roel Bogie kan in de eerste twee games nog tegenstand bieden aan Martijn de Vries, maar de derde game ging wel heel snel naar de Hattemer. Siem van der Valk had tegen Michel de Boer ook niets in te brengen. Salamanders mist vandaag Jamshid Sedigh die vorige week tegen Scylla nog verrassend won van Kazeem Nasiru. Zijn afwezigheid werd door de Hattemers goed opgepakt door met een ruime 5-1 te winnen, zelfs de 6-0 had er in gezeten, maar Martijn de Vries kon de matchpoints tegen Casper ter Lüün niet verzilveren.

Opstellingen (+ ranking):
Van Wijnen-Smash’70: 1. Viktor Brodd (-) 2. Michel de Boer (11) 3. Martijn de Vries (13)
Coach: Gerben Last

Salamanders: 1. Siem van der Valk (79) 2. Roel Bogie (19) 3. Casper ter Lüün (17)
Coach: –

Wedstrijd 1: Viktor Brodd – Roel Bogie
Wedstrijd 2: Michel de Boer – Siem van der Valk
Wedstrijd 3: Martijn de Vries – Casper ter Lüün
Wedstrijd 4: Viktor Brodd – Siem van der Valk
Wedstrijd 5: Martijn de Vries – Roel Bogie
Wedstrijd 6: Michel de Boer – Casper ter Lüün

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: De snelle arm van Viktor, de spin en de variatie is veel te veel voor Roel die helemaal overklast wordt. Gelukkig kan hij er na afloop nog wel om lachen.
Wedstrijd 2: Ook deze partij is heel eenzijdig, Michel is klassen beter en dat is ook te zien in de game standen.
Wedstrijd 3: Casper en Martijn kennen elkaar goed en weten wat ze moeten doen tegen elkaar. Martijn komt in de eerste game snel op 8-2 maar Casper weet helemaal terug te komen, komt zelfs op 8-10. Dan kan Martijn weer wat terug doen, maar helaas wint Casper de game alsnog met 10-12. Martijn herstelt zichzelf goed in de tweede game en pakt die overtuigend. Game drie is weer spannend, wordt uiteindelijk in het voordeel van Martijn beslist in 14-12. In game vier krijgt Martijn een matchpoint dat hij helaas niet weet te pakken, Casper grijpt dan zijn kans net de game met 10-12. In game vijf is Casper heer en meeste en oogt Martijn wanhopig. Het eerste punt voor Salamanders is binnen.
Wedstrijd 4: Deze wedstrijd geeft eenzelfde beeld als de eerste wedstrijd, klasse verschil is zo groot. Siem probeert van alles, maar kan amper wat terug doen.
Wedstrijd 5: Martijn mag proberen om van zijn teamgenoot van vorig jaar, Roel Bogie, te winnen. Het spel van Martijn is nog steeds niet overtuigend en hij moet telkens van een achterstand terug komen (eerste twee games). Dat lukt hem en dan is de tegenstand van Roel gebroken, de derde game gaat heet snel naar Martijn.
Wedstrijd 6: Michel mag nu proberen om het vijfde punt voor Van Wijnen-Smash’70 binnen te halen. Dat gaat zeker niet zonder slag of stoot want Casper blijkt nu ook weer “een taaie” te zijn? Weet Michel de eerste game nog te winnen, game twee en drie zijn voor Casper. Ook game vier lijkt naar Casper te gaan (8-10) maar onder luide aanmoedigingen van het aanwezige publiek komt Michel weer langszij. Uiteindelijk wint Michel deze game met 16-14. In game vijf weet Michel door te drukken en is het vijfde punt een feit.

Game standen:
Wedstrijd 1: 1-0 Viktor Brodd – Roel Bogie                  3-0 (11-4 11-1 11-4)
Wedstrijd 2: 2-0 Michel de Boer – Siem van der Valk  3-0 (11-1 11-6 11-4)
Wedstrijd 3: 2-1 Martijn de Vries – Casper ter Lüün    2-3 (10-12 11-6 14-12 10-12 3-11)
Wedstrijd 4: 3-1 Viktor Brodd – Siem van der Valk      3-0 (11-6 11-4 11-1)
Wedstrijd 5: 4-1 Martijn de Vries – Roel Bogie            3-0 (12-10 11-9 11-2)
Wedstrijd 6: 5-1 Michel de Boer – Casper ter Lüün     3-2 (11-8 5-11 7-11 16-14 11-8)

Eindstand: 5 – 1

De volgende wedstrijd zal zijn op 6 oktober, uit tegen Scyedam, in Schiedam.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 20 oktober tegen Hercules.