Wedstrijdverslag Scylla – Van Wijnen-Smash’70 01-12-2018

Voorafgaand aan de wedstrijd:

De nummer een tegen de nummer vier in de ere-divisie tafeltennis. Van Wijnen-Smash’70 staat inmiddels acht punten voor op Scylla, twee op de Boer Taverzo en vijf op Itass-DTK’70. Dit zijn de ploegen die voorlopig aanspraak maken op een plek in de play-offs aan het einde van het seizoen. Ook zullen deze clubs deelnemen aan de beker finale. Na vandaag is de eerste helft van deze competitie klaar en kunnen we ons na de winsterstop opmaken voor het 2e en beslissende deel.

Scylla speelt vandaag zonder Kim Vermaas en Gerard Bakker jr. en dus met Olivier Altenburg, Merijn de Bruin en kopman Kazeem Nasiru. Zij zullen proberen dichter bij Van Wijnen-Smash’70 te komen maar voelen ook de hete adem van Salamanders en Avanti, in de strijd voor de play-offs, in hun nek.

Van Wijnen-Smash’70 zal vandaag spelen zonder Michel de Boer en dus met Viktor Brood, Colin Rengers en Martijn de Vries. Smash’70 heeft zich dit jaar nadrukkelijk gemeld in de strijd voor het kampioenschap en de onderlinge wedstrijden van hun concurrenten ook gewonnen. Vandaag zal een goede score het vasthouden van de eerste plek op kunnen leveren.

 

Na de wedstrijd:

Wat we gehoopt hebben is ook uitgekomen, een flinke uitslag (1-5) voor Van Wijnen-Smash’70. Het enige winstpunt voor Scylla werd gemaakt door Kazeem Nasiru tegen Martijn de Vries. Had Scylla nog aanspraak kunnen maken op meer punten? Mogelijk in de wedstrijd van Olivier tegen Colin, maar verder ook niet veel meer. Een terechte overwinning voor het team uit Hattem. De meeste spanning lag in de wedstrijd tussen Olivier en Colin die uiteindelijk in vijf games werd beslist in het voordeel van Colin. Viktor wist Kazeem en Merijn goed van zich af te houden, Colin wist naast Olivier ook te winnen van Merijn. Martijn moest alleen tegen Kazeem een punt inleveren, tegen Olivier wist hij wel te winnen.

 

Opstellingen (+ ranking):

Scylla:  1. Merijn de Bruin (26)  2. Olivier Altenburg (21)  3. Kazeem Nasiru (9)

Coach: Gerard Bakker jr

 

Van Wijnen-Smash’70: 1. Colin Rengers (29)  2. Viktor Brodd (2)  3. Martijn de Vries (15)

Coach: Gerben Last

 

Wedstrijd 1: Merijn de Bruin – Viktor Brodd

Wedstrijd 2: Olivier Altenburg – Colin Rengers

Wedstrijd 3: Kazeem Nasiru – Martijn de Vries

Wedstrijd 4: Merijn de Bruin – Colin Rengers

Wedstrijd 5: Kazeem Nasiru – Viktor Brodd

Wedstrijd 6: Olivier Altenburg – Martijn de Vries

 

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Merijn kan tot 6-6 bij blijven in de eerste game, dan iets meer pressie van Viktor en de eerste game is binnen. In de twee opvolgende games kan Merijn soms iets terug doen, maar Viktor is veel te sterk.

Wedstrijd 2: Ook hier in het begin een gelijk opgaande strijd, tot 5-5. Dan een heel sterke reeks van Colin naar 5-11. In de tweede game komt Colin ook voor (5-8), maar Olivier komt terug naar 8-8. Daardoor raakt Colin niet van slag, de volgende drie zijn weer voor hem (0-2). In de derde game is echter Olivier de sterkste, ondanks de goede service ontvangst van Colin kan hij de punten niet maken. In game vier lijkt het bij 7-10 een gelopen koers, maar Olivier denkt daar ander over. Hij komt terug naar 10-10 en wint uiteindelijk de game met 14-12. In de vijfde game gaat Colin heel goed van start naar 0-5 en ondanks een langzaam terugkomende Olivier weet hij die voorsprong vast te houden en het tweede wedstrijdpunt voor Smash’70 te pakken. Prima overwinning!

Wedstrijd 3: Kan Martijn het Kazeem lastig maken? In het begin van de eerste game lijkt het daar niet op, maar langzaam komt Martijn in de wedstrijd. Helaas gaat de eerste game toch naar Kazeem en dan is het over. Met name de service van Kazeem blijkt een lastige horde voor Martijn en hij weet het derde punt niet binnen te halen.

Wedstrijd 4: Colin bouwt goed op en pakt zijn kansen tegen Merijn, met 9-11 pakt hij de eerste game. In game twee maakt Colin veel meer fouten en loopt hij ook weer te snel naar achteren. Deze game wordt beïnvloed door het afkeuren van de service van Merijn, de eerste keer halverwege de game. Dan komt Merijn op 9-5 en wordt Colin weer wakker. Hij komt terug naar 9-9. Dan is de service beurt voor Merijn, de eerste mist hij volledig (9-10) de tweede wordt afgekeurd door de scheidsrechter waardoor ook deze game naar Colin gaat. Dat de Scylla kant het hier niet mee eens is moge duidelijk zijn. Merijn is nu getergd en komt snel op 4-0, mar Colin komt weer terug naar 4-4. Dan gaat het gelijk op naar 9-9. Aan het einde is Colin het koelbloedigst en hij pakt zijn tweede overwinning van de dag.

Wedstrijd 5: De kopmannen tegen elkaar! Viktor “vangt” de service van Kazeem goed en kan ook goed druk zetten. Dat levert hem de eerste game op. In game twee is de service ontvangst minder en mede door wat lucky ballen pakt Kazeem de tweede game. Viktor weet er een tandje bovenop te gooien en vrij eenvoudig de derde game te winnen. Game vier is spannend. Beiden maken goede punten, maar uiteindelijk is de snelle backhand van Viktor aan het einde te veel voor Kazeem.

Wedstrijd 6: Vaak zijn het niet meest mooie wedstrijden die Olivier en Martijn tegen elkaar spelen! Ook vandaag is dat het geval. Game een gaat eenvoudig naar Olivier, die goed speelt en Martijn maakt te veel fouten. Game twee lijkt weer zo te gaan, tot 5-1. Martijn oogt moedeloos, maar komt weer helemaal terug. Olivier komt wel op gamepoint (10-8) maar kan die niet verzilveren. Martijn maakt de goede keuzen en wint deze game. In game drie lijkt de focus van Martijn weer terug en nu maakt Olivier de onnodige fouten. Game vier is weer spannend, Martijn komt op 8-10, maar Olivier terug naar 10-10. Olivier krijgt dan op 11-10 weer een gamepoint, maar Martijn gaat naar 11-12. Dan serveert Olivier in het netje en kan Marijn het vijfde punt voor Smash’70 laten noteren.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 Merijn de Bruin – Viktor Brodd                  0-3 (7-11 4-11 4-11)

Wedstrijd 2: 0-2 Olivier Altenburg – Colin Rengers            2-3 (5-11 8-11 11-8 14-12 7-11)

Wedstrijd 3: 1-2 Kazeem Nasiru – Martijn de Vries            3-0 (15-13 11-2 11-7)

Wedstrijd 4: 1-3 Merijn de Bruin – Colin Rengers              0-3 (9-11 10-12 9-11)

Wedstrijd 5: 1-4 Kazeem Nasiru – Viktor Brodd                1-3 (8-11 11-9 6-11 9-11)

Wedstrijd 6: 1-5 Olivier Altenburg – Martijn de Vries         1-3 (11-6 10-12 6-11 11-13)

 

 

Eindstand: 1 – 5

 

Stand competitie na deze ronde:

1. Van Wijnen Smash ’70 7 32
2. De Boer Taverzo 7 31
3. Itass DTK’70 7 27
4. Scylla 7 20
5. Salamanders 7 18
6. Avanti 7 18
7. Hercules 7 12
8. Scyedam 7 10

 

Volgende week zondag zal de beker finale gespeeld worden, daarna is er de winterstop tot …

Wanneer we precies weten wanneer er weer competitie wedstrijden zijn dan zullen we iedereen vroegtijdig informeren.