Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Itass DTK’70 03-11-2018

Voorafgaand aan de wedstrijd:
De 2e topwedstrijd voor Van Wijnen-Smash’70! De vorige was tegen de Boer-Taverzo en die wisten de Smashers te winnen met 4-2. Of dat vandaag ook weer gaat lukken weten we pas zaterdagavond. Maar dat beide teams er voor zullen strijden weten we nu al! Dat er support aanwezig zal zijn weten we bij Smash’70 ook al wel, maar vandaag willen we graag “een volle bak”. Er is voldoende publiciteit aan gegeven, vanmiddag zal blijken of dat ook zijn gehoopte uitwerking heeft.
Niet alleen voor Van Wijnen-Smash’70 is er belang bij een goed resultaat, ook Itass DTK’70 zal een goed resultaat neer willen zetten. De reden is de eerste positie aan het einde van het seizoen, die is belangrijk vanwege de huidige krachtsverdeling binnen de ere-divisie. Itass DTK’70 is de huidige landskampioen, zijn wonnen van toen nog Enjoy & Deploy Taverzo. Op voorhand was een eindstrijd tussen die teams al verwacht. Dit jaar is Van Wijnen-Smash’70 er zeker bij gekomen en zal de strijd anders zijn dan in de voorgaande jaren. Nu zal de strijd gaan tussen drie potentiele kandidaten voor de titel en zal een eerste plaats belangrijker dan ooit zijn. De nummer 1 ontloopt in de halve finale de beide andere kandidaten!
Itass DTK’70 kan kiezen uit Yannick Vostes, Barry Wijers, Koen Hageraats (ex Smasher) en Nathan van der Lee (ex Smasher), een evenwichtig en lastig te kloppen team. Zij zullen het Van Wijnen-Smash’70 erg lastig maken om een overwinning neer te zetten. Het team staat, met een wedstrijd minder, zes punten achter Smash’70.
Van Wijnen-Smash’70 zal spelen zonder Colin Rengers, dus met Viktor Brodd, Michel de Boer en Martijn de Vries. Dezelfde opstelling als tegen de Boer-Taverzo. Als ze nu ook met dezelfde cijfers weten te winnen (4-2) dan zou dat de aanwezige fans zeker bekoren!

Na de wedstrijd:
Het werd meer dan de gehoopte 4-2, het werd zelfs 5-1! Met die overwinning heeft Van Wijnen-Smash’70 de eerste plek op de ranglijst nog vaster in handen gekregen en zich zeker gepositioneerd tussen Itass DTK’70 en de Boer Taverzo als een potentiele kandidaat. Maar we zijn net op de helft en er kan nog veel gebeuren. We mogen ons zeker niet “rijk rekenen”, dat zou een verkeerd uitgangspunt zijn! Gelukkig weet het team dat zelf als de beste, ondanks de euforie bij sommige supporters.
De aanwezige supporters (tegen de 200!) hebben vanmiddag genoten van veelal mooie wedstrijden. Viktor Brodd moest alle zeilen bijzetten tegen een “gelukkige” Yannick Vostes, maar wist uiteindelijk met 12-10 in de vijfde game het tweede punt binnen te halen. Daarvoor had Martijn de Vries eenvoudig in drie games van Nathan van der Lee gewonnen. Michel de Boer ging ook zeer voortvarend van start en won van Barry Wijers in vier games. 3-0 na drie wedstrijden was al prachtig! In de vierde wedstrijd speelde Martijn tegen Yannick en dat werd, net als tegen Viktor, een prachtige strijd die Martijn helaas in vijf games verloor. Michel tegen Nathan was een eenzijdige wedstrijd, vier punten voor Smash’70. Viktor ging stroef van start tegen Barry, maar wist wel het vijfde punt op de borden te zetten. Uitstekende overwinning door een zeer geconcentreerd team, want ook de kant heeft zijn steentje bijgedragen als een medespeler aan de tafel stond. En ook niet te onderschatten, de Smash’70 aanhang! Alle betrokkenen, spelers, mede leden, support, tegenpartij, dank voor een geslaagd “middagje Smash”.

Opstellingen (+ ranking):
Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (15) 2. Viktor Brodd (4) 3. Michel de Boer (13)
Coach: Gerben Last

Itass DTK’70: 1. Yannick Vostes (8) 2. Nathan van der Lee (19) 3. Barry Wijers (6)
Coach: –

Wedstrijd 1: Martijn de Vries – Nathan van der Lee
Wedstrijd 2: Viktor Brodd – Yannick Vostes
Wedstrijd 3: Michel de Boer – Barry Wijers
Wedstrijd 4: Martijn de Vries – Yannick Vostes
Wedstrijd 5: Michel de Boer – Nathan van der Lee
Wedstrijd 6: Viktor Brodd – Barry Wijers

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Martijn en Nathan weten het elkaar meestal lastig te maken. Vandaag moet Martijn eerst even warmdraaien, maar dan is het ook over voor Nathan. Martijn zit dan helemaal in de wedstrijd en pakt heel snel en goed de eerste twee games. In game drie komt hij met 1-4 achter en dan weer terug naar 4-5 waarop Nathan een time out neemt. Maar dat werkt niet, Martijn komt weer in zijn ritme en pakt het eerste punt voor Smash’70.
Wedstrijd 2: Dit is een wedstrijd waar het publiek op wacht, beide kopmannen tegen elkaar. Yannick gaat vlot van start, is zeker ook niet ongelukkig! Eerste game 4-11. Dan gaat Viktor wat slimmer/tactischer spelen en dat werkt goed, 11-5. Game drie is evenwichtiger, Viktor mist wel wat ballen, maar nu gaan ook de ballen van Yannick via het netje over; 2-1 voor Viktor. Game vier is weer voor Yannick die snel voor komt en dat niet meer los laat; 2-2. Game vijf is spannend, de mannen houden elkaar in evenwicht en bij 8-9 maakt Viktor een wereldpunt naar 9-9. Yannick weet dan wel het eerste matchpoint te halen, maar verzilverd dat niet. Dan is het dus “erop en er over” voor Viktor en staat er 2-0 op het bord voor de thuisploeg.
Wedstrijd 3: Twee oud-teamgenoten tegen elkaar; Michel versus Barry. Waar Barry de vorige keren van Michel wist te winnen was er vandaag geen sprake van. Michel pakt de eerste game in een ongelofelijke 11-1! Ook in game twee blijft Michel door gaan en is de bovenliggende partij; 2-0 in games. Pas in game drie weet Barry tegenstand te bieden en zien we Barry zoals hij kan spelen; 2-1. Maar in game vier herpakt Michel zich weer en komt razendsnel voor op 9-4. Barry stribbelt dan nog even tegen, maar met 11-8 pakt Michel de wedstrijd. 3-0 voor de thuisploeg!.
Wedstrijd 4: Vorig jaar kon Martijn, in Klazienaveen, al redelijk tegengas geven tegen Yannick, maar verloor toch. Vandaag houdt Martijn de focus die hij had tegen Nathan vast en meteen ontstaat er een prachtige strijd. Op 9-9 heeft Yannick een randbal mee en pakt ook het punt daarna. Martijn baalt natuurlijk, maar herpakt zich snel, hij anticipeert goed op het spel van Yannick en neemt de ballen goed over. Bij 9-10 neemt Yannick een time out, maar pakt Martijn daarna drie punten met heel goed spel. Game drie; Martijn speelt nog steeds erg sterk, Yannick komt met snelle returns. Weer gelijk op naar 8-8, dan naar 10-9 en gamepoint voor Martijn. Die laat hij niet lopen. In game vier en vijf is het over voor Martijn, blijft het zeker wel proberen, maar Yannick is nu duidelijk sterker. Het eerste punt voor de bezoekers; 3-1.
Wedstrijd 5: Nathan heeft zeker niet de vorm van de dag en Michel is geconcentreerd en gretig. De eerste game gaat snel naar 11-3. Dan weet Nathan wat meer tegenstand te bieden, maar nooit genoeg om het Michel lastig te maken. Game twee en drie gaan redelijk eenvoudig naar Michel. 4-1 op het bord!
Wedstrijd 6: Viktor mist veel ballen die normaliter gewoon op tafel komen en speelt passief. Barry maakt daar goed gebruik van, maar weet de game niet in winst om te zetten. Dat zegt wel iets over de kracht van Viktor. Dat laat hij wel zien in game twee waar Barry echt overklast wordt; 11-3. In game drie lijkt Viktor de teugels iets te laten vieren waardoor Barry wat meer punten kan pakken, maar nooit het geloof krijgt dat hij deze game ooit kan pakken. 5-1, prachtig resultaat!

Game standen:
Wedstrijd 1: 1-0 Martijn de Vries – Nathan van der Lee   3-0 (11-5 11-4 11-7)
Wedstrijd 2: 2-0 Viktor Brodd – Yannick Vostes               3-2 (4-11 11-5 11-8 7-11 12-10)
Wedstrijd 3: 3-0 Michel de Boer – Barry Wijers                3-1 (11-1 11-6 7-11 11-8)
Wedstrijd 4: 3-1 Martijn de Vries – Yannick Vostes         2-3 (9-11 12-10 11-9 5-11 2-11)
Wedstrijd 5: 4-1 Michel de Boer – Nathan van der Lee   3-0 (11-3 11-7 11-7)
Wedstrijd 6: 5-1 Viktor Brodd – Barry Wijers                    3-0 (11-8 11-3 11-8)

Eindstand: 5 – 1

Stand competitie na deze ronde:
1. Van Wijnen Smash ’70 6 – 27
2. Scylla 5 – 18
3. Itass DTK’70 5 – 17
4. De Boer Taverzo 4 – 15
5. Salamanders 5 – 14
6. Avanti 5 – 14
7. Hercules 6 – 11
8. Scyedam 6 – 10

De komende drie weken zijn er voor Van Wijnen-Smash’70 geen wedstrijden, pas op 1 december is er weer een wedstrijd. Uit tegen Scylla, de huidige nummer twee, in Leiden om 17:00.