Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Hercules 20-10-2018

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Na vier speelrondes staat Van Wijnen-Smash’70 aan kop van de ranglijst van de ere-divisie, waarbij het verschil tussen de nummers 1 en 4 maar drie punten bedraagt. Hierna valt een gaatje van vier punten. Maar ook het rechterrijtje geeft eenzelfde beeld, ook tussen nummer 5 en 8 zit een verschil van maar drie punten. Hercules staat hier op de 7e plaats met acht punten.

Het team uit Terwolde bestaat voor een groot deel uit ex-Smashers, Jelle Bosman, Martin Brinkhoff en Gerko Wiemer hebben in Hattem gespeeld. Verder spelen ook Herm Aalders en Jurgen Pastoors voor Hercules. Vandaag zien we maar twee vaste teamleden aankomen in Hattem, Jelle en Martin en blijkt dat er een invaller zal meespelen; Albert Geerling. Albert speelt nu 3e divisie, maar heeft 20 jaar geleden ook meegespeeld in de ere-divisie.

Bij Van Wijnen-Smash’70 zullen vandaag Michel de Boer, Martijn de Vries en Colin Rengers spelen. Na de prima overwinning op de Boer-Taverzo willen de mannen uit Hattem natuurlijk een goede reeks neer gaan zetten en dat aan het aanwezige publiek laten zien.

 

Na de wedstrijd:

Vooraf was een ruime overwinning gewenst en dat is het ook geworden; 5-1. Het leek er even op dat er 6-0 op de borden had kunnen komen, Jelle Bosman tegen Colin Rengers. Colin kwam in deze wedstrijd met 2-1 voor, maar Jelle blijft Jelle en onberekenbaar. In de laatste twee games kon Colin te weinig terug doen. De ander wedstrijden gingen vlotter naar de Hattemers, Martijn de Vries won twee keer met 3-0 (Martin Brinkhoff en Jelle Bosman), Michel de Boer moest een game afstaan aan Martin Brinkhoff, maar won vrij eenvoudig van Albert Geerling. We moeten vermelden dat Albert zeer verdienstelijk tegenstand bood aan de spelers, zijn zeer directe spel dwong Colin Rengers tot een verliesgame.

 

Opstellingen (+ ranking):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Colin Rengers (40)  2. Michel de Boer (11)  3. Martijn de Vries (15)

Coach: Gerben Last

 

Hercules:  1. Albert Geerling (-)  2. Jelle Bosman (52)  3. Martin Brinkhoff (46)

Coach: –

 

Wedstrijd 1: Colin Rengers – Jelle Bosman

Wedstrijd 2: Michel de Boer – Albert Geerling

Wedstrijd 3: Martijn de Vries – Martin Brinkhoff

Wedstrijd 4: Colin Rengers – Albert Geerling

Wedstrijd 5: Martijn de Vries – Jelle Bosman

Wedstrijd 6: Michel de Boer – Martin Brinkhoff

 

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Eerste deel game 1 is voor Jelle, tweede deel voor Colin en einde weer voor Jelle. In game twee gaat Colin nog steeds iets te snel naar achteren, maar weet dee wel te pakken. In game drie blijft Colin nog beter bij tafel en plaatst de ballen ook goed op het lichaam van Jelle. Game vier en vijf weet Jelle zich weer te herpakken en kan Colin te weinig terug doen.

Wedstrijd 2: Albert weet het Michel in de eerste game nog lastig te maken met zijn directe en snelle “tik”ballen, maar niet genoeg voor gamewinst. Hij staat zeker niet onverdienstelijk te spelen en weet geregeld goede punten te maken. Maar Michel laat zich niet gek maken en anticipeert in game twee en drie dusdanig dat hij Albert kansloos laat.

Wedstrijd 3: De oude coach/speler en pupil/medespeler van weleer tegen elkaar. In game een kan Martin tot 4-4 bij blijven, maar dan is het over. Martin probeert het met opmerkingen nog wel om te draaien maar Martijn blijft onverstoorbaar door te gaan. Hij komt ook in game twee en drie geen moment in de problemen.

Wedstrijd 4: Albert komt in game een snel op 2-7 voorsprong en weet dat vast te houden. Colin kan er te weinig tegenin brengen. In game twee speelt Colin iets behoudener/rusitiger en dat betaald zich uit. In game drie blijft Colin met enkele punten voor, maar Albert weet toch nog terug te komen naar 10-9, maar dat blijkt ijdele hoop. In game vier blijkt dat Albert korte services van Colin niet goed terug te brengen en dat nekt hem.

Wedstrijd 5: Jelle en Martijn kennen elkaar al ongeveer 22 jaar en hebben veelvuldig tegen en met elkaar gespeeld. In game een gaat het razendsnel voor Martijn en met 11-3 pakt hij die game. Daarna moet hij geconcentreerd blijven spelen en komt niet echt meer in gevaar.

Wedstrijd 6: In game een oogt Martin moedeloos en gaat hij ook zo naar de kant. Maar in game twee loopt de forehand van Martin als een trein, hij weet deze game ook met goed spel naar zich toe te trekken. Game drie lijkt hetzelfde te verlopen, maar Michel is nu op zijn hoede. Nipt weet Michel deze game te pakken. Dan is het over voor Martin en pakt Michel razendsnel de vierde en winnen de game te pakken.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 Colin Rengers – Jelle Bosman                            2-3 (10-12 11-9 11-2 7-11 7-11)

Wedstrijd 2: 1-1 Michel de Boer – Albert Geerling                        3-0 (11-7 11-5 11-3)

Wedstrijd 3: 2-1 Martijn de Vries – Martin Brinkhoff                    3-0 (11-4 11-4 11-5)

Wedstrijd 4: 3-1 Colin Rengers – Albert Geerling                           3-1 (6-11 11-6 11-9 11-8)

Wedstrijd 5: 4-1 Martijn de Vries – Jelle Bosman                           3-0 (11-3 11-7 11-7)

Wedstrijd 6: 5-1 Michel de Boer – Martin Brinkhoff                       3-1 (11-3 6-11 12-10 11-4)

 

Eindstand: 5 – 1

 

Stand competitie na deze ronde:

1. Smash ’70 (H) 1 5 22
2. Itass DTK ’70 1 4 16
3. De Boer Taverzo 1 4 15
4. Scylla 1 4 14
5. Salamanders 1 4 10
6. Avanti 1 5 14
7. Hercules 1 5 9
8. Scyedam 1 5 8

 

De volgende wedstrijd is op zaterdag 3 november, thuis tegen Itass DTK’70 om 16:00.

Dit is weer een cruciale wedstrijd tegen een van de grote concurrenten voor de titel.

Oproep aan alle supporters om het Hattemse team weer volop te komen steunen in hun strijd!