Wedstrijdverslag De Boer Taverzo – Van Wijnen-Smash’70 14-10-2018

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Vandaag de eerste confrontatie tegen een van de grote concurrenten, de Boer Taverzo. Waar Viktor Brodd de vorige keer, tegen Salamanders, heel eenvoudig twee wedstrijden won zal hij vandaag meer tegenstand kunnen verwachten. Natuurlijk zal dat ook afhankelijk zijn van de vrije opstelling, maar er zal zeker een sterke tegenstander tegenover hem komen te staan. Jakub Folwarski is een bekende voor de mannen van Van Wijnen-Smash’70, Padasak Taniviriyavechakul is vooralsnog voor de mannen die vorig jaar voor Smash’70 uitkwamen een onbekende. Niet voor Viktor Brodd die hem in de Zweedse competitie al is tegengekomen. Jochem de Hoop is voor de Hattemers zeker een bekende, hij zal als derde speler voor het Zoetermeerse team optreden. Voor van Wijnen-Smash’70 zullen Viktor Brodd, Michel de Boer en Martijn de Vries achter de tafel verschijnen.

 

Na de wedstrijd:

De opstellingen waren dusdanig dat Viktor Brodd tegen de sterkste Zoetermeerse spelers mocht uitkomen en dat deed hij met verve! Waar vorig jaar Jakub Folwarski bijna niet te verslaan was werd hij meteen getrakteerd op een verliespot in drie games tegen Viktor Brodd, die dwars door de verdediging heen sloeg. Ook de Thaise speler Padasak Taniviriyavechakul werd door Viktor verslagen, weliswaar na een 2-0 achterstand. Dit was een fantastische wedstrijd op hoog niveau! Michel de Boer kon de eerste game winnen van Padasak Taniviriyavechakul, wist in de andere drie games bij te blijven, maar kwam uiteindelijk tekort. Martijn de Vries kon geen herhaling van vorig jaar laten zien tegen Jakub Folwarski, hij miste teveel om de Poolse speler meer onder druk te kunnen zetten. Jochem de Hoop werd door Michel en Martijn verslagen zonder een game te winnen. Een goede overwinning voor het Hattemse team!

 

Opstellingen (+ ranking):

De Boer Taverzo:  1. Padasak Taniviriyavechakul (4)  2. Jakub Folwarski (6)  3. Jochem de Hoop (42)

Coach: Ruud van Graafeiland

 

Van Wijnen-Smash’70: 1. Viktor Brodd (20)  2. Michel de Boer (10)  3. Martijn de Vries (14)

Coach: Gerben Last

 

Wedstrijd 1: Padasak Taniviriyavechakul – Michel de Boer

Wedstrijd 2: Jakub Folwarski – Viktor Brodd

Wedstrijd 3: Jochem de Hoop – Martijn de Vries

Wedstrijd 4: Padasak Taniviriyavechakul – Viktor Brodd

Wedstrijd 5: Jochem de Hoop – Michel de Boer

Wedstrijd 6: Jakub Folwarski – Martijn de Vries

 

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Michel weet het Padasek in de eerste game lastig te maken en pakt deze game dan ook, maar in de volgende drie games lijkt de Thaise speler een tandje bij te zetten. Dat blijkt teveel te zijn voor Michel.

Wedstrijd 2: Ik denk dat Jakub niet vaak zo is weggespeeld als in de eerste twee games tegen Viktor, hij spinde door bijna alle verdedigende ballen heen, spreiding was enorm, geen eer aan te behalen voor Jakub. In de derde game paste Jakub zijn spel aan, hij ging meer aanvallen met zijn sterke forehand. Dat leverde hem meer succes op gezien de uiteindelijke eindstand in de game (11-13) die hij echter alsnog verloor. Zijn reactie na de wedstrijd was veelzeggend.

Wedstrijd 3: Jochem en Martijn kennen elkaar uit de jeugd. Martijn komt in de eerste game snel met 3-0 achter, maar weet dat om te zetten naar 6-8. Dan komt Jochem weer langszij op 8-8. Dan is het over voor Jochem en is de eerste game voor Martijn. In de tweede game zien we de sterke backhand van Martijn weer terug en legt hij meer druk op Jochem. De derde game lijkt snel naar Martijn te gaan (1-5), maar Jochem geeft zich niet gewonnen (5-5). Martijn mist dan drie grote kansen, maar herpakt zich naar 8-8. Deze game weet hij uiteindelijk met 9-11 binnen te halen en daarmee het tweede punt voor Smash’70

Wedstrijd 4: Dit is een wedstrijd van erg hoog niveau zoals we die in Nederland nog weinig hebben gezien, snelle ballen, nog snellere returns, lange rallys’s, kortom smullen voor de aanwezige toeschouwers. Padasek weet met twee keer 11-9 op 2-0 voorsprong te komen. In game drie lijkt er door beide spelers nog een tandje bijgezet te kunnen worden! Deze weet Viktor met 9-11 te pakken via een netbal. Dan weet Viktor nog iets bij te zetten wat Padasek niet weet te pareren. Met name de razendsnelle ballen van Viktor zijn hem teveel. Voor de niet aanwezigen; jullie hebben echt wat gemist!!

Wedstrijd 5: Michel heeft in de eerste twee games moeite met het spel van Jochem, toch weet hij beiden binnen te slepen met twee keer 10-12. De bekende blokballen van Michel komen niet zoals gewend op tafel terecht. In game drie schiet Michel uit de startblokken. Hij komt snel op 3-9 waarna Jochem eindelijk wat terug weet te doen naar 7-9. Maar dan pakt Michel de twee resterende punten.

Wedstrijd 6: Weet Martijn zijn prestatie van vorig jaar, Jakub van zijn 100% halen, vandaag te herhalen? Helaas niet. Niet dat hij wordt weggeslagen door Jakub, hij is zelf nog niet op het niveau van vorig jaar, hij is niet vast genoeg. Wel laten beiden mannen prachtige rally’s zien, maar Jakub pakt toch het tweede punt voor de Boer Taverzo.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 1-0 Padasak Taniviriyavechakul – Michel de Boer        3-1 (6-11 11-5 11-7 11-6)

Wedstrijd 2: 1-1 Jakub Folwarski – Viktor Brodd                               0-3 (5-11 4-11 11-13)

Wedstrijd 3: 1-2 Jochem de Hoop – Martijn de Vries                        0-3 (8-11 6-11 10-12)

Wedstrijd 4: 1-3 Padasak Taniviriyavechakul – Viktor Brodd            2-3 (11-9 11-9 8-11 6-11 3-11)

Wedstrijd 5: 1-4 Jochem de Hoop – Michel de Boer                         0-3 (10-12 10-12 7-11)

Wedstrijd 6: 2-4 Jakub Folwarski – Martijn de Vries                         3-0 (11-9 11-8 11-6)

 

Eindstand: 2 – 4

 

Stand competitie na deze ronde:

1. Smash ’70 (H) 1 4 17
2. Itass DTK ’70 1 4 16
3. deBoer Taverzo 1 4 15
4. Scylla 1 4 14
5. Salamanders 1 4 10
6. Avanti 1 4 9
7. Hercules 1 4 8
8. Scyedam 1 4 7

 

De volgende wedstrijd is op zaterdag 20 oktober, thuis tegen Hercules, om 16:00.