Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – de Boer Taverzo 02-02-2019

Voorafgaand aan de wedstrijd:

De tweede seizoenshelft is vandaag weer begonnen en we starten meteen met een top wedstrijd! Tegenstander de Boer Taverzo is een van de grote concurrenten voor de 1e plek in de reguliere competitie. Onze mannen wonnen de eerste wedstrijd tegen de Boer Taverzo in Zoetermeer met 2-4 en zetten daarmee meteen de toon. In Zoetermeer zagen we een fantastische wedstrijd tussen Viktor Brodd en Padasak Tanviriyavechakui, wat mij betreft een van de beste wedstrijden die ik ooit in Nederland heb gezien. Vanmiddag zou ik best wel weer zo’n wedstrijd willen zien, het liefst ook met dezelfde afloop, Viktor won namelijk.

De Boer Taverzo komt vanmiddag in de sterkste opstelling naar Hattem, de eerste plaats zal hun doel zijn. Padasak Tanviriyavechakui zal samen met Jakub Folwarski en David McBeath achter de tafel verschijnen, de verwachting is dat Jochem de Hoop niet zal spelen.

Van Wijnen – Smash’70 zal aantreden met Viktor Brodd, Michel de Boer en Martijn de Vries, bij dit team zal Colin Rengers vandaag niet spelen. Waar hopen we op? Een heerlijke tafeltennis middag met mooie wedstrijden en een lekkere Smash-sfeer. De rest zien we wel.

Na de wedstrijd:

We hadden gehoopt op een gelijkspel, maar kregen net een puntje te weinig. Toch hebben de mannen van van Wijnen-Smash’70 er wel voor gestreden! Er werd op een hoog niveau strijd geleverd en voor het ruim aanwezige publiek (ruim 170 aanwezigen) werd het een mooie middag met goed spel in een uitstekende atmosfeer. Helaas is de Boer Taverzo van Wijnen-Smash’70 voorbij gegaan, maar in de onderlinge game stand staan de Hattemers toch op voorsprong. Bij een eventueel gelijkspel aan het einde van het seizoen trekken de Hattemers dan toch aan het langste eind. Maar dat weten we pas op zondag 7 april. Dat er nog voor gestreden moet worden moge duidelijk zijn.

Opstellingen (+ ranking):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Viktor Brodd (2) 2. Michel de Boer (11)  3. Martijn de Vries (15)

Coach: Gerben Last

de Boer Taverzo:  1. Jakub Folwarski (7)  2. David McBeath (12)  3. Padasak Tanviriyavechakui (5)

Coach: Ruud van Graafeiland

Wedstrijd 1: Viktor Brodd – David McBeath

Wedstrijd 2: Michel de Boer – Jakub Folwarski

Wedstrijd 3: Martijn de Vries – Padasak Tanviriyavechakui

Wedstrijd 4: Viktor Brodd – Jakub Folwarski

Wedstrijd 5: Martijn de Vries – David McBeath

Wedstrijd 6: Michel de Boer – Padasak Tanviriyavechakui

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Viktor start stroef, David komt met 0-4 voor via met name zijn backhand. Langzaam komt Viktor langszij (7-7) om vervolgens snel op 1-0 in games te komen. Game twee is ook nog spannend en wordt pas bij 12-10 beslist, in game drie is Viktor overduidelijk de betere speler.

Wedstrijd 2: De eerste twee games weet Jakub met het kleinste verschil te winnen, spannende wedstrijd en mooie rally’s. Dan komt Michel steeds beter in zijn spel en weet game drie en vier duidelijk te winnen. Helaas kan hij dat in game vijf niet doorzetten, Jakub weet dan weer keer op keer de ballen te retourneren.

Wedstrijd 3: Kan Martijn voldoende tegenstand bieden? Antwoord; ja. Maar helaas niet genoeg om de wedstrijd te winnen. De eerste game speelt hij erg sterk tegen Padasak, maar verliest de game nipt. In game twee neemt Martijn veel risico en probeert snel te scoren, maar dat vindt Padasak niet erg, hij neemt het spel makkelijk over. Game drie is een erg sterke game voor Martijn, hij varieert goed met forehand en backhand, speelt met wat meer rotatie en dat weet Padasak niet goed te verwerken. Game vier is spannend, Martijn neemt bij 3-6 een time-out. Hierna komt hij weer terug en dwingt de tegenstander ook een time-out te nemen bij 8-10. Helaas pakt de Thai het laatste punt.

Wedstrijd 4: Kan Viktor weer zo makkelijk winnen van Jakub? Jakub werd in Zoetermeer van tafel geknald door een ontketende Viktor. En ja hoor, het lukte weer! Het werd een prachtige wedstrijd om te zien; de sterk aanvallende Zweed tegen de verdedigende Pool. Prachtige rally’s zag het publiek met een superieure Viktor. Wat speelde hij met Jakub!

Wedstrijd 5: Kan Martijn een derde punt voor van Wijnen-Smash’70 binnen halen. Helaas niet. In de eerste game gaat David voortvarend van start en gaat, soms met enig fortuin, aan de haal met de winst. Game twee wordt al wat minder makkelijk voor de Brit, toch kan hij vaak meteen openen op de service van Martijn. Game drie weet Martijn met beter spel nipt binnen te halen. Martijn kan niet helemaal in de wedstrijd komen, weet wel mooie punten te pakken, maar dat mag niet (voldoende) baten tegen McBeath.

Wedstrijd 6: Weet Michel dan wel het gewenste derde punt te pakken tegen de Padasak? Michel blokt weer als vanouds en weet ook via snelle ballen en actief spel Padasak in de eerste game te verslaan. Daarna zet Padasak een tandje bij en kan Michel daar niets meer tegenin brengen. Helaas dus geen derde punt waardoor van Wijnen-Smash’70 de eerste plek moet overdragen aan de Boer Taverzo.

Game standen:

Wedstrijd 1: 1-0 Viktor Brodd – David McBeath                                   3-0 (11-8 12-10 11-4)

Wedstrijd 2: 1-1 Michel de Boer – Jakub Folwarski                               2-3 (11-13 10-12 11-8 11-9 6-11)

Wedstrijd 3: 1-2 Martijn de Vries – Padasak Tanviriyavechakui  1-3 (11-13 2-11 11-4 8-11)

Wedstrijd 4: 2-2 Viktor Brodd – Jakub Folwarski                                   3-0 (11-4 11-4 11-6)         

Wedstrijd 5: 2-3 Martijn de Vries – David McBeath                                1-3 (3-11 8-11 11-9 8-11)

Wedstrijd 6: 2-4 Michel de Boer – Padasak Tanviriyavechakui    1-3 (11-8 4-11 4-11 3-11)

Eindstand: 2 – 4

Stand competitie na deze ronde:

1. De Boer Taverzo 8 35
2. Van Wijnen-Smash’70 8 34
3. Scylla 9 31
4. Itass DTK’70 7 27
5. Salamanders 8 23
6. Avanti 8 19
7. Hercules 8 12
8. Scyedam 8 11

Volgende week zaterdag, 9 februari, speelt van Wijnen-Smash’70 weer een thuiswedstrijd.

Om 17:00 start de wedstrijd tegen Scyedam.