Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Scyedam 09-02-201

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Nummer twee tegen nummer laatst, een iets andere setting dan vorige week tegen een concurrent voor de 1e plek in de eindrangschikking. Maar ook weer een wedstrijd waar de focus voor aanwezig moet zijn. Scyedam vecht met Hercules om de laatste plaats te ontlopen en zo rechtstreekse degradatie te voorkomen. Er van uitgaand dat er tijdens de competitie geen aangepaste regels worden gesteld door de NTTB, dat weet je maar nooit.

In het team van Scyedam spelen, Nermin Smajic, Jeroen Bastiaansen, Emanuel Martins Ferreira, Thomas Baart en Martijn van der Heide. Een mix van routine en jeugd. Vorig seizoen wist het Schiedamse team degradatie te ontlopen door een beslissende laatste wedstrijd te winnen. Maar ook dit jaar zal het weer een strijd worden om er in te blijven.

Van Wijnen-Smash’70 zal in dit soort wedstrijden proberen om zo veel mogelijk punten te pakken. Hiermee moet men in het spoor blijven van deBoer Taverzo. Uiteindelijk kunnen verliespunten tegen de minder sterke team heel bepalend zijn voor de eindklassering. Michel, Martijn en Colin kunnen dus vandaag niet verslappen.

 

Na de wedstrijd:

De ultieme score zat er wel in vandaag, maar helaas kon Colin Rengers de 2-1 voorsprong tegen Emenual Martins Ferreira niet tot winst om zetten. Het bleef vandaag voor dit ene puntje voor Scyedam. Heel veel meer zat er ook niet in voor de Schiedammers. Zowel Michel de Boer als Martijn de Vries waren gefocussed en wisten hun wedstrijden vrij eenvoudig te winnen. In de laatste wedstrijd van de dag liet Colin geen steken vallen. Nogmaals jammer dat dat ene punt niet gepakt kon worden, nu weer afwachten wat deBoer Taverzo morgen gaat doen tegen Hercules. Maar uiteindelijk kan de balans pas op 7 april opgemaakt worden, na de laatste reguliere wedstrijd dag.

 

Opstellingen (+ ranking):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Michel de Boer (12) 2. Colin Rengers (24) 3. Martijn de Vries (15)

Coach: Gerben Last

 

Scyedam: 1. Emanuel Martins Ferreira (57) 2. Nermin Smajic (45) 3. Jeroen Bastiaansen (100)

Coach: –

 

Wedstrijd 1: Michel de Boer – Nermin Smajic

Wedstrijd 2: Colin Rengers – Emanuel Martins Ferreira

Wedstrijd 3: Martijn de Vries – Jeroen Bastiaansen

Wedstrijd 4: Michel de Boer – Emanuel Martins Ferreira

Wedstrijd 5: Martijn de Vries – Nermin Smajic

Wedstrijd 6: Colin Rengers – Jeroen Bastiaansen

 

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Voortvarende start van Michel (6-0), Nermin komt er soms met de diagonale forehand goed door, maar kan de achterstand niet meer inlopen. In game 2 probeert Nermin wat te forceren, maar Michel is weer vast als vanouds en vult dat prima aan met actief spel. Game drie is een herhaling van game 2. Vrij eenvoudige winst voor Michel.

Wedstrijd 2: In game 1 lijkt Emanuel al snel op gamewinst af te stevenen, maar gaandeweg de game komt Colin terug. Toch pakt Emanuel de game met 11-13. In game 2 en 3 speelt Colin wat rustiger en bedachtzamer en varieert hij iets meer. Emanuel komt niet in zijn spel en het wordt 2-1 in games. Na 6-6 in game 4 gaat Emanuel met meer initiatief spelen en Colin kan daar niet goed mee om gaan. Wordt wat passiever en Emanuel pakt zijn kans. In game 5 gaat Emanuel door en komt al snel op 0-3 voor, een time out kan Colin niet helpen, Emanuel pakt de game in 6-11 en het eerste punt voor Scyedam.

Wedstrijd 3: Martijn komt tegen Jeroen geen moment in de problemen, met voldoende pressie via forehand en backhand (met name in game 2) laat hij Jeroen alle hoeken van de tafel zien. In game 3 lijkt het alsof Martijn iets minder gas geeft, sluipen er wat kleine foutjes in, maar weet hij op het einde de game en het tweede punt toch binnen te halen.

Wedstrijd 4: Is Emanuel weer in staat om te winnen van Michel? In een eerdere wedstrijd wist hij dat namelijk al eens te doen. Maar vandaag niet, Michel is heer en meester achetr de tafel en komt geen moment in de problemen met drie snelle games is ook het derde punt binnen.

Wedstrijd 5: Beide spelers houden wel van elkaars spel, spelen beide open en geven de ander mogelijkheden. Dat resulteert in mooie rally’s en dito punten. Game 1 wordt door Martijn gewonnen in 14-12, de tweede game gaat een stuk sneller, Martijn weet het niveau van de eerste game goed vast te houden, Nermin zakt wat weg. Game drie wordt weer spannend, maar uiteindelijk ook weer 14-12 voor Martijn.

Wedstrijd 6: Jeroen gaat flitsend van start en komt snel op 1-5. Maar Colin hersteld zich en maakt 10 punten op rij! Dat houdt hij de volgende twee games ook goed vol en ondanks al het werk wat Jeroen levert, hij kan het Colin niet meer echt moeilijk maken. Colin hersteld het verlies van zijn eerste wedstrijd goed door nu het vijfde punt voor Smash’70 binnen te halen.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 1-0 Michel de Boer – Nermin Smajic                    3-0 (11-7 11-4 11-7)

Wedstrijd 2: 1-1 Colin Rengers – Emanuel Martins Ferreira     2-3 (11-13 11-6 11-7 8-11 6-11)

Wedstrijd 3: 2-1 Martijn de Vries – Jeroen Bastiaansen            3-0 (11-4 11-1 12-10)

Wedstrijd 4: 3-1 Michel de Boer – Emanuel Martins Ferreira  3-0 (11-4 11-9 11-4)

Wedstrijd 5: 4-1 Martijn de Vries – Nermin Smajic                    3-0 (14-12 11-4 14-12)

Wedstrijd 6: 5-1 Colin Rengers – Jeroen Bastiaansen          3-0 (11-5 11-7 11-5)

 

Eindstand: 5 – 1

 

Stand competitie na deze ronde:

1. De Boer Taverzo 9 41
2. Van Wijnen-Smash’70 9 39
3. Itass DTK’70 8 32
4. Scylla 9 31
5. Salamanders 9 24
6. Avanti 8 19
7. Hercules 9 12
8. Scyedam 9 12

 

Volgende week staat er geen wedstrijd op de agenda voor van Wijnen-Smash’70.

Op zondag 24 februari wel weer en wel tegen Itass/DTK’70 in Klazienaveen. Deze wedstrijd start om 14:00.

 

De rest van de competitie ziet er als volgt uit:

Zaterdag 09 maart – Hercules – Van Wijnen-Smash’70 – 17:00 – Terborg

Zaterdag 16 maart – Van Wijnen-Smash’70 – Avanti – 17:00 – Hattem

Zaterdag 30 maart – Salamanders – Van Wijnen-Smash’70 – 15:00 – Wateringen

Zondag 07 april – Van Wijnen-Smash’70 – Scylla – 14:00 – Hattem

Aansluitend de play-offs, maar daar kunnen we nog geen data van overleggen.