Wedstrijdverslag Hercules – Van Wijnen-Smash’70 09-03-2019

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Genoeg oud-Smashers bij Hercules; Martin Brinkhoff, Gerko Wiemer en Jelle Bosman. Naast deze namen zijn Herm Aalders en Jurgen Pastoors de resterende teamgenoten voor het ere-divisie team van Hercules. Vandaag spelen Gerko , Jelle en Jurgen. Het team is de “rode lantaarn” drager van de ere-divisie, ze staan 2 punten achter op concurrent Scyedam. Vorig jaar bleven de mannen uit Terborg ternauwernood in de ere-divisie, de beslissing viel pas op de laatste dag.

Bij Van Wijnen-Smash’70 blijven Michel de Boer en Viktor Brodd thuis en zal coach Gerben Last samen met Colin Rengers en Martijn de Vries aantreden achter de tafel. De vooraf gewenste eerste plek in de reguliere competitie is niet reëel meer, de vier punten achterstand op Taverzo is naar alle waarschijnlijkheid onoverbrugbaar. Hiervoor zijn in het begin iets teveel punten “gemorst”. Plekken twee en drie zijn zo goed als bekend, de exacte plek nog niet. Voor plek twee zal nog gestreden moeten worden.

 

Na de wedstrijd:

Gezien de plekken op de ranglijst, nummer twee tegen nummer laatst, is dit natuurlijk een onverwachte uitslag. Ook gezien de persoonlijke plekken op de ranglijst. Colin Rengers had, zacht gezegd, geen goede dag en moest beide tegenstanders feliciteren. Gerben Last wist nog wel te winnen van Gerko Wiemer, maar de geblesseerde Jelle Bosman wist hem toch af te troeven. Alleen Martijn de Vries wist twee punten, een overwinning en opgave van Jelle Bosman, mee te nemen. Complimenten voor het thuisspelende team dat hiermee de rode lantaarn over draagt aan Scyedam (op het moment van het schrijven van dit bericht). Van Wijnen-Smash’70 zal nog wel aan d bak moeten wil men de tweede plek kunnen binnen halen.

 

Opstellingen (+ ranking):

Hercules: 1. Jurgen Pastoors (47)  2. Gerko Wiemer (104)  3. Jelle Bosman (54)

Coach: Herm Aalders + Martin Brinkhoff

 

Van Wijnen-Smash’70: 1. Colin Rengers (33) 2. Martijn de Vries (15) 3. Gerben Last (35)

Coach: Boris de Vries

 

Wedstrijd 1: Jurgen Pastoors – Martijn de Vries

Wedstrijd 2: Gerko Wiemer – Colin Rengers

Wedstrijd 3: Jelle Bosman – Gerben Last

Wedstrijd 4: Jurgen Pastoors – Colin Rengers

Wedstrijd 5: Jelle Bosman – Martijn de Vries

Wedstrijd 6: Gerko Wiemer – Gerben Last

 

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Jurgen maakt het Martijn niet makkelijk met zijn snelle spel, maar Martijn is, gezien over de vier gespeelde games, gewoon constanter en stabieler.

Wedstrijd 2: Dat Gerko nog kan pingpongen laat hij vandaag wel zien. Colin heeft erg veel moeite met het directe spel van Gerko en kan ook diens service niet afdoende pareren. Gerko heeft geregeld de hoeken voor het kiezen en Colin kan dat niet aanpassen. Alleen in de derde game weet Colin het spannend te maken. Een onverwachte en snelle 3-0 voor Gerko.

Wedstrijd 3: Samen speelden ze bij Tafeltennis Zwolle in het eerste team. Nu mogen ze weer eens tegen elkaar. Er lijkt na de eerste game geen vuiltje aan de lucht voor Gerben. Ook de tweede game lijkt bij 5-9 eenvoudig naar Gerben te gaan. Maar dan wordt de backhand van Jelle een stuk actiever en daar weet hij de game mee te winnen. In game drie gaat Jelle daar vrolijk mee door. Game vier lijkt ook vrij vlot naar Jelle te gaan, maar Gerben knokt terug naar 10-9 maar weet de echte aansluiting helaas niet te maken.

Wedstrijd 4: Weet Colin het Jurgen wel moeilijk te maken na zijn teleurstellende wedstrijd tegen Gerko? Game een gaat heel snel naar 9-3 voor Jurgen, Colin komt nog iets terug, maar verliest deze game met 11-8. Idem in game twee, maar hier komt Colin niet meer terug, 11-4 voor Jurgen. In game drie weet Colin voor het eerst in deze wedstrijd meer weerstand te bieden, maar hij mist de echte overtuiging om de game te kunnen winnen.

Wedstrijd 5: Walk over, Jelle geeft op.

Wedstrijd 6: Wordt het winst voor Hercules of kan Gerben er nog een gelijkspel van maken. Gerko is gedreven, maar krijgt wat minder mogelijkheden dan in zijn eerste wedstrijd. Er lijkt ook meer “spirit” te zijn bij Gerben. Dat resulteert in een 2-0 voorsprong voor Gerben. In game drie komt Gerben snel achter, weet wel bij te blijven, maar met de game aan Gerko laten. In game vier komt Gerben vlotjes op 4-8 en die voorsprong laat hij niet meer glippen. Uiteindelijk dus een gelijkspel wat voor Hercules zeker voelt als een overwinning.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 Jurgen Pastoors – Martijn de Vries                 1-3 (8-11  12-10  7-11  7-11)

Wedstrijd 2: 1-1 Gerko Wiemer – Colin Rengers                      3-0 (11-5  11-7  12-10)

Wedstrijd 3: 2-1 Jelle Bosman – Gerben Last                           3-1 (8-11  12-10  11-4  11-9)

Wedstrijd 4: 3-1 Jurgen Pastoors – Colin Rengers                    3-0 (11-8  11-4  11-7)

Wedstrijd 5: 3-2 Jelle Bosman – Martijn de Vries                      0-3 walk over, opgave Jelle

Wedstrijd 6: 3-3 Gerko Wiemer – Gerben Last                          1-3 (8-11  6-11  11-7  7-11)

 

Eindstand: 3 – 3

 

Stand competitie na deze ronde:

1. De Boer Taverzo   11 50
2. Van Wijnen-Smash’70   11 45
3. Itass DTK’70   11 45
4. Scylla   10 33
5. Salamanders   11 31
6. Avanti   10 23
7. Hercules   11 15
8. Scyedam   11 15

 

Volgende week, 16 maart, speelt Van Wijnen – Smash’70 thuis tegen Avanti, om 17:00 aan de Eijerdijk in Hattem.

 

De rest van de competitie ziet er als volgt uit:

Zaterdag 30 maart – Salamanders – Van Wijnen-Smash’70 – 15:00 – Wateringen

Zondag 07 april – Van Wijnen-Smash’70 – Scylla – 14:00 – Hattem

Aansluitend de play-offs, hiervoor zijn al wel data gepland, maar is een en ander nog afhankelijk van de exacte plaats aan het einde van de reguliere competitie.