Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Avanti 16-03-2019

Voorafgaand aan de wedstrijd:
De eerste wedstrijd van dit seizoen was tegen de tegenstander van vandaag; Avanti. Daar hebben onze mannen helaas punten laten liggen die nu mede zorgen dat plek 1 wel heel moeilijk gaat worden. Avanti is de roemruchte vereniging uit Hazerswoude-Dorp. Zowel bij de dames als bij de heren was Avanti in de jaren 80 een van de toonaangevende verenigingen in Nederland. Bekende namen als Bettine Vriesekoop, Mirjam Hooman, Ellen Bakker, maar ook Trinko Keen hebben bij Avanti gespeeld. Maar ook “onze” Michel de Boer heeft er gespeeld. De laatste jaren was Avanti goed in de eerste divisie wat nu weer resulteert in deelname in de ere-divisie. Spelers van nu; Simon Goessens, Frank Hollak, Vincent Blom en Steffen Greup.. Vandaag zal Steffen niet meespelen.
De mannen van Van Wijnen-Smash’70 moeten na de slechte uitslag van vorige week (tegen Hercules) vol aan de bak om de tweede plaats in de eindrangschikking vast te kunnen houden. Op dit moment is het team met hetzelfde punten aantal als concurrent Itass-DTK’70 nog tweede. Een goede uitslag vandaag zal zeker bijdragen aan een tweede plek aan het einde van de reguliere competitie. Afwezig speler bij Smash’70 is Michel de Boer, Gerben Last zal als coach fungeren en dus zijn de spelers vandaag Viktor Brodd, Martijn de Vries en Colin Rengers. De laatste zal zich willen revancheren voor zijn wedstrijden tegen Hercules.

Na de wedstrijd:
Prima uitslag vandaag. Natuurlijk is men voor een 6-0 overwinning gegaan, maar met de behaalde 5-1 zijn we tevreden. Morgen spelen Itass-DTK’70 en de Boer Taverzo tegen elkaar en de aanname is dat we dan weer iets zijn uitgelopen op DTK’70. Viktor Brodd was vandaag weer ongenaakbaar en de tegenstanders van vandaag (Simon Goessens en Vincent Blom) konden ondanks hun verlies zichtbaar genieten van het spel van Viktor. Martijn de Vries wist ook twee punten te pakken, waar hij vorige keer nog verloor van Simon Goessens wist hij vandaag wel te winnen in vier games. Tegen Frank ging dat wat eenvoudiger. Colin Rengers kon tegen Frank nog niet veel tegenstand bieden in de eerste game, de twee games er na werden met het kleinste puntverschil door Frank gewonnen. Vincent Blom moest echter Colin wel feliciteren en hierdoor wist ook Colin een punt mee te pakken.
Na de wedstrijd werd het centre-court snel omgebouwd voor Ultimate Tabletennis. Viktor Brodd had dit nog nooit gedaan, evenals de mannen van Avanti, en ze waren wel heel nieuwsgierig naar deze spectaculaire vorm van tafeltennis. Deze vorm wordt veelvuldig gespeeld bij Smash’70 en ook de nieuwelingen waren enthousiast. Er werd nadien al gesproken over een uitwisseling tussen Avanti en Smash’70, dus ………

Opstellingen (+ ranking):
Van Wijnen-Smash’70: 1. Viktor Brodd (4) 2. Martijn de Vries (15) 3. Colin Rengers (48)
Coach: Gerben Last

Avanti: 1. Simon Goessens (30) 2. Vincent Blom (44) 3. Frank Hollak (43)
Coach: –

Wedstrijd 1: Viktor Brodd – Vincent Blom
Wedstrijd 2: Martijn de Vries – Simon Goessens
Wedstrijd 3: Colin Rengers – Frank Hollak
Wedstrijd 4: Viktor Brodd – Simon Goessens
Wedstrijd 5: Colin Rengers – Vincent Blom
Wedstrijd 6: Martijn de Vries – Frank Hollak

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Viktor moet eerste even warmdraaien, maar dan is er ook geen kans meer voor Vincent Blom. Vincent kan ook zichtbaar genieten van het spel van Viktor en ondanks de getrachte vertraging in game drie weet Viktor de snelheid er wel in te houden.

Wedstrijd 2: Beide mannen hebben moeite met de service van de tegenstander. Maar de goede ballen van Martijn in het begin van game een zorgen voor de eerste gamewinst. In game twee lijkt Simon met de winst aan de haal te gaan maar Martijn komt weer goed terug. Game drie gaat naar Simon (12-14). Game vier lijkt Simon “los te zijn”, komt voor op 2-6, maar de opvolgende 9 punten gaan allemaal naar Martijn en dus staat er 2-0 op de borden.

Wedstrijd 3: Colin is in game een te afwachtend, maakt teveel fouten en tegen de vaste Frank worden die fouten hem teveel. In game twee neemt Colin meer initiatief en dat werkt veel beter. Helaas weet Frank weer toe te slaan bij 9-9. Bij 2-5 in game drie neemt Colin een time-out, maar dat blijkt niet voldoende te zijn. Frank pakt het eerste punt voor Avanti.

Wedstrijd 4: Simon weet het eerste punt te pakken in game een, maar al snel komt Viktor op 5-1. Simon probeert wel te blokken, maar de ballen van Viktor zijn dusdanig dat de returns van Simon allemaal over de tafel vliegen, als hij ze al kan pareren. Evenals Vincent kan ook Simon nog genieten van het spel van Viktor, hij probeert er wel iets tegenover te stellen, maar dat blijkt allemaal tevergeefs.

Wedstrijd 5: Gaat het Colin nu wel lukken? Hij neemt in ieder geval wel meteen het initiatief en dat gaat goed. Hij komt op 8-4, Vincent komt weer terug naar 8-7, maar de laatste drie punten zijn voor Colin. Colin heeft het in game twee wat lastiger en komt na 8-10 op 10-10. Bij 12-10 is ook de tweede game binnen voor Colin. Hiermee lijkt het verzet van Vincent ook over want met 11-5 in de derde game weet Colin ook een punt op het bord te zetten.

Wedstrijd 6: Martijn moet zijn kop er goed bij houden tegen Frank die veel weet te pareren. Martijn moet goed blijven bewegen en heeft wat moeite met de vertragende ballen van Frank. Toch gaat de eerste game met 13-11 naar Martijn. Vanaf 6-6 in de tweede game heeft Martijn meer controle over het spel van Frank en deze gaat met 11-6 naar “Hattem”. In game drie begint Frank wat meer te babbelen tussen de punten, Martijn weet daar goed mee om te gaan en pakt uiteindelijk het vijfde punt voor Van Wijnen-Smash’70.

Game standen:
Wedstrijd 1: 1-0 Viktor Brodd – Vincent Blom               3-0 (11-6 11-6 11-6)
Wedstrijd 2: 2-0 Martijn de Vries – Simon Goessens   3-1 (11-7 11-9 12-14 11-6)
Wedstrijd 3: 2-1 Colin Rengers – Frank Hollak            0-3 (4-11 10-12 9-11)
Wedstrijd 4: 3-1 Viktor Brodd – Simon Goessens        3-1 (11-6 11-5 11-5)
Wedstrijd 5: 4-1 Colin Rengers – Vincent Blom           3-0 (11-7 12-10 11-5)
Wedstrijd 6: 5-1 Martijn de Vries – Frank Hollak          3-0 (13-11 11-6 11-8)

Eindstand: 5 – 1

Stand competitie na deze ronde (ten tijde van het schrijven van dit verslag):
1. Van Wijnen-Smash’70 12 – 50
2. De Boer Taverzo         11 – 50
3. Itass DTK’70                11 – 45
4. Scylla                           11 – 38
5. Salamanders              11 – 31
6. Avanti                          11 – 24
7. Scyedam                     12 – 16
8. Hercules                      11 – 15

Op zaterdag 30 maart speelt Van Wijnen – Smash’70 uit tegen Salamanders, om 15:00 in Wateringen.

De rest van de competitie ziet er als volgt uit:
Zondag 07 april – Van Wijnen-Smash’70 – Scylla – 14:00 – Hattem
Aansluitend de play-offs, hiervoor zijn al wel data gepland, maar is een en ander nog afhankelijk van de exacte plaats aan het einde van de reguliere competitie.