Wedstrijdverslag Salamanders – Van Wijnen-Smash’70 30-03-2019

Voorafgaand aan de wedstrijd:
Vandaag de uit wedstrijd in Wateringen tegen Salamanders, de nummer 5 ten tijde van deze wedstrijd. Salamanders staat te ver achter Scylla om nog aanspraak te kunnen maken op een plaats in de play-offs. Zij zullen dus moeten strijden voor handhaving in de ere-divisie. Vandaag speelt Siem van der Valk niet mee, hij zal als coach optreden. Casper ter Lüün, Yamshid Sedigh en Roel Bogie (ex-Smash) zullen proberen om meer punten te pakken dan in de 1e wedstrijd tegen Van Wijnen-Smash’70. Smash’70 won deze met 5-1.
Voor Van Wijnen-Smash’70 geldt vandaag; punten pakken om als nummer twee te eindigen. Dat is nu het doel geworden. Gerben Last is de coach en zal Viktor Brodd, Michel de Boer en Martijn de Vries begeleiden naar een zo groot mogelijke overwinning. Colin Rengers zal niet spelen, maar zal zeker zijn teamgenoten aanmoedigen.

Na de wedstrijd:
Doel van een ruime overwinning is behaald, maximaal aantal punten is gepakt. Terugkijkend op de middag is er eigenlijk maar 1 echte wedstrijd geweest, de laatste, Roel Bogie tegen Martijn de Vries. Martijn kon zich na een 2-1 achterstand goed terug knokken naar een overwinning. In de wedstrijden daar voor wist alleen Roel Bogie een game te pakken, tegen Michel de Boer.

Opstellingen (+ ranking):
Salamanders: 1. Casper ter Lüün (19) 2. Roel Bogie ( (17) 3. Yamshid Sedigh (24)

Van Wijnen-Smash’70: 1. Michel de Boer (12) 2. Viktor Brodd (4) 3. Martijn de Vries (14)
Coach: Gerben Last

Wedstrijd 1: Casper ter Lüün – Viktor Brodd
Wedstrijd 2: Roel Bogie – Michel de Boer
Wedstrijd 3: Yamsid Sedigh – Martijn de Vries
Wedstrijd 4: Casper ter Lüün – Michel de Boer
Wedstrijd 5: Yamshid Sedigh – Viktor Brodd
Wedstrijd 6: Roel Bogie – Martijn de Vries

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Viktor heeft in de eerste twee games weinig te vrezen van Casper, hij kan de snelle ballen van Casper vrij eenvoudig retourneren en scoort zelf vrij eenvoudig. In de derde game is Casper iets passiever en dat werkt redelijk goed, tot aan 8-8. Dan komt de extra klasse van Viktor weer naar boven. Wel moet gezegd worden dat de back-hand van Casper nog steeds een geweldig wapen is.
Wedstrijd 2: De eerste game weet Michel overweldigend te winnen met 11-1. Roel start goed in de tweede game en weet op 5-3 te komen, maar dan is het over. Michel pakt 8 punten op rij, Roel moet te veel forceren. In game drie komt Michel snel op 2-6, Roel lijkt niet meer in de flow te komen. Maar die komt langzaam weer terug en Roel weet toch knap de game binnen te slepen. In game vier hersteld Michel zich weer en komt al vlot op 2-10. Roel weet dan nog vier punten te maken, maar Michel pakt de winnende.
Wedstrijd 3: Al vanaf de start lijkt Yamshid er niet in te geloven, hij staat er nonchalant bij, Martijn heeft wel de focus en game een is dan ook snel over. Game twee is een vreemde game, veel fouten en rare punten. Gelukkig weet Martijn deze ook te pakken. Dan is het verzet voorbij, Yamshid probeert met “babbelen” Martijn uit zijn concentratie te halen, maar dat lukt hem niet. Weer een snelle game en 0-3 op het wedstrijdbord.
Wedstrijd 4: Michel weet o.a. door goed te spreiden de punten te pakken. De backhand van Casper levert hem nog steeds veel punten op en wordt door hem ook zo veel mogelijk opgezocht. Maar de fore-hand is kwetsbaar, Michel maakt daar goed gebruik van. Game drie is duidelijk minder spannend dan de eerste twee games, Michel is gewoon vaster.
Wedstrijd 5: De interesse bij Yamshid is nu iets meer aanwezig, maar Viktor is gewoon veel beter. Beide mannen laten het publiek wel leuke rally’s zien, maar de punten gaan gewoon naar Viktor. In de derde game lijkt er iets meer spanning te zijn, maar na 7-7 is het genoeg voor Viktor, de laatste vier punten zijn voor hem.
Wedstrijd 6: Eindelijk een wedstrijd! In game een blijtk dat al, Martijn is hier duidelijk de betere. Game twee gaat al snel naar 1-6, maar dan sluipen er fouten in het spel van Martijn en gaat Roel beter spelen. Hij pakt dan ook de game met 11-9. In game drie lijkt Martijn enigszins gefrustreerd door enkele ballen van Roel. Hij weet zich niet te herpakken tijdens de game. Stand nu 2-1 voor Roel. Game vier weer gelijk op naar 6-6, maar dan neemt Martijn het initiatief op een goede manier. Game vijf gaat snel naar 2-5, maar Roel komt weer terug naar 7-8. Time-out Martijn, en een goed want de opvolgende drie punten leveren Martijn de overwinning op en 0-6 eindstand.

Game standen:
Wedstrijd 1: 0-1 Casper ter Lüün – Viktor Brodd           0-3 (5-11 4-11 8-11)
Wedstrijd 2: 0-2 Roel Bogie – Michel de Boer                1-3 (1-11 5-11 11-9 6-11)
Wedstrijd 3: 0-3 Yamsid Sedigh – Martijn de Vries        0-3 (4-11 9-11 3-11)
Wedstrijd 4: 0-4 Casper ter Lüün – Michel de Boer       0-3 (9-11 9-11 5-11)
Wedstrijd 5: 0-5 Yamshid Sedigh – Viktor Brodd           0-3 (2-11 4-11 7-11)
Wedstrijd 6: 0-6 Roel Bogie – Martijn de Vries               2-3 (6-11 11-9 11-7 6-11 7-11)

Eindstand: 0 – 6

Stand competitie na deze ronde (ten tijde van het schrijven van dit verslag):
1. Van Wijnen-Smash’70   13 – 56
2. De Boer Taverzo           12 – 54
3. Itass DTK’70                  13 – 52
4. Scylla                             13 – 42
5. Salamanders                 13 – 34
6. Avanti                            12 – 27
7. Hercules                        13 – 22
8. Scyedam                       13 – 19

Op zondag 7 april speelt Van Wijnen – Smash’70 thuis tegen Scylla, om 14:00.
Dit is de laatste reguliere competitie wedstrijd van dit seizoen, hierna volgen de play-offs.
Als Van Wijnen-Smash’70 2e weet te worden dan zijn dit de play-off wedstrijden tegen DTK’70:
#1 – Zaterdag 13 april in Klazienaveen om 18:00
#2 – Zaterdag 4 mei in Hattem om 16:00
Indien er nog een derde beslissende wedstrijd gespeeld moet worden:
#3 – Zaterdag 11 mei in Hattem om 16:00