Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Scylla 07-04-2019

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Laatste reguliere wedstrijd waarbij Van Wijnen-Smash’70 nog twee punten moet pakken om de tweede plek zeker te stellen. Voor de tegenstander van vandaag staat er niet veel meer op het spel, zij zullen vierde worden en in de play-offs van start mogen gaan tegen de nummer een; de Boer-Taverzo. Het gaat vandaag dus niet om grote belangen maar de afsluiting van de reguliere competitie. Hierna kunnen we ons dus opmaken voor het toetje van de competitie; de play-offs. Hierbij zal Van Wijnen-Smash’70 de eerste wedstrijd spelen tegen Itass-DTK’70, wanneer en waar we met deze reeks starten is afhankelijk van de eindstand na vandaag.

Scylla treedt vandaag op met Gerard Bakker jr, Kazeem Nasiru en invaller Michiel van Dijk. Vanwege blessures en rust houden zijn Olivier Altenburg en Kim Vermaas thuis gebleven.

Van Wijnen-Smash’70 Speelt Michel de Boer niet mee en is dus de teamsamenstelling bekend; Viktor Brodd, Colin Rengers en Martijn de Vries. Of er veel publiek aanwezig zal zijn is de vraag, vanwege het prachtige weer en de geringe spanning verwachten we niet de normale publieke belangstelling. Maar bij de play-offs zeker wel weer!

 

Na de wedstrijd:

Doel van vandaag is behaald, tweede plek is behaald. Martijn en Colin moesten een maal hun tegenstander feliciteren, respectievelijk Kazeem en Gerard Bakker jr. Viktor bleef op 100% winst staan in de competitie en werd daarvoor ook in het zonnetje gezet. Hij stond vandaag weer fantastisch te spelen, Kazeem was daarvan getuige gezien zijn verlies met 11-0 in de eerste game! Colin wist van Michiel van Dijk te winnen (5 games) en Martijn wist van Gerard te winnen (4 games).

 

Opstellingen (+ ranking):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Viktor Brodd (4) 2. Martijn de Vries (14)  3. Colin Rengers (47)

Coach: Gerben Last

 

Scylla: 1. Kazeem Nasiru (10)  2. Michiel van Dijk (85)  3. Gerard Bakker jr (27)

 

Wedstrijd 1: Viktor Brodd – Michiel van Dijk

Wedstrijd 2: Martijn de Vries – Kazeem Nasiru

Wedstrijd 3: Colin Rengers – Gerard Bakker jr

Wedstrijd 4: Viktor Brodd  – Kazeem Nasiru

Wedstrijd 5: Colin Rengers – Michiel van Dijk

Wedstrijd 6: Martijn de Vries – Gerard Bakker jr

 

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Backhand van invaller Michiel zorgt in begin eerste game voor een paar mooie punten, maar dan is het ook over. Verschil in kwaliteit is enorm, verder weinig over te vertellen.

Wedstrijd 2: Kazeem is niet de meest “favoriete” speler qua spel voor Martijn en vandaag is dat ook weer te zien. Toch kan Martijn de service van Kazeem in de eerste game redelijk goed “vangen”. Maar de snelle returns zijn te veel. In de tweede game gaat het gelijk op, maar de laatste drie ballen gaan via het netje en weer een game naar Kazeem. De derde is spannend, maar gaat helaas met 10-12 naar Kazeem.

Wedstrijd 3: De eerste game lijkt Colin eenvoudig binnen te halen (10-6), maar Gerard jr knokt zich terug naar 10-10! Het wordt “er op en er over” voor Gerard met 11-13). Na deze game lijkt het alsof Colin het verlies eerst nog moet verwerken en in combinatie met het initiatief van Gerard gaat ook deze game naar hem. Game drie komt heel snel op 0-3 gevolgd door een time-out voor Colin. Maar dat mag niet baten. Tweede punt voor Scylla staat op het bord.

Wedstrijd 4: In Leiden was dit nog een (enigszins) spannende wedstrijd, maar de eerste game gaat Viktor heel voortvarend te werk; 11-0! Schitterend om de Zweedse speler aan het werk te zien. In game twee weet Kazeem vier punten te pakken. In game drie lijkt het alsof Kazeem het Viktor wat lastiger weet te maken, maar helaas is Viktor van een dusdanige kwaliteit dat er nog een tandje bij kan.

Wedstrijd 5: Michiel weet al snel op 1-6 te komen, Colin is te passief en zal uit een ander vaatje moeten tappen wil hij deze wedstrijd winnend afsluiten! Colin gaat in game twee wat meer met spin spelen en technisch ook beter, niet die harde ballen willen spelen levert hem gamewinst op. Game drie start weer met een niet te achterhalen achterstand voor Colin en in game vier pakt hij weer het initiatief. Game vijf is dus bepalend. Colin komt snel op 0-3 achter, weet dat goed terug te brengen naar 8-4. Dat blijkt te veel te zijn voor Michiel en hij mag Colin dan ook feliciteren.

Wedstrijd 6: Eerste game gelijk op naar 8-8, trage ballen Gerard jr en te snel willen scoren van Martijn zijn typerend voor deze game. Gelukkig weet Martijn deze toch met 13-11 te winnen. Martijn start goed, maar Gerard jr komt uiteindelijk op 7-9 voorsprong. Hierna twee goede bankhand ballen van Gerard jr. In game drie en vier speelt Martijn met wat meer druk, bouwt op en wacht zin kansen af. Overnames op backhand van Gerard jr komen nu wel op tafel. Dat resulteert in winst en het vierde punt.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 1-0 Viktor Brodd – Michiel van Dijk              3-0 (11-5  11-2  11-2)

Wedstrijd 2: 1-1 Martijn de Vries – Kazeem Nasiru         0-3 (8-11  7-11  10-12)

Wedstrijd 3: 1-2 Colin Rengers – Gerard Bakker jr          0-3 (11-13  8-11  6-11)

Wedstrijd 4: 2-2 Viktor Brodd  – Kazeem Nasiru              3-0 (11-0  11-4  11-6)

Wedstrijd 5: 3-2 Colin Rengers – Michiel van Dijk           3-2 (7-11  11-5  5-11  11-3  11-6)

Wedstrijd 6: 4-2 Martijn de Vries – Gerard Bakker jr       3-1 (13-11  8-11  11-6  11-7)

 

Eindstand: 4 – 2

 

Stand competitie na reguliere competitie:

1. De Boer Taverzo   14   65
2. Van Wijnen-Smash’70   14   60
3. Itass DTK’70   14   56
4. Scylla   14   44
5. Salamanders   14   37
6. Avanti   14   31
7. Hercules   14   24
8. Scyedam   14   19

 

Zaterdag 13 april starten de play-offs.

#1 – Zaterdag 13 april in Klazienaveen om 18:00

#2 – Zaterdag 4 mei in Hattem om 16:00

Indien er nog een derde beslissende wedstrijd gespeeld moet worden:

#3 – Zaterdag 11 mei in Hattem om 16:00