Wedstrijdverslag Itass-DTK’70 – Van Wijnen-Smash’70 13-04-2019

Voorafgaand aan de wedstrijd:

De eerste van maximaal drie wedstrijden voor een plaats in de finale. Waar Van Wijnen-Smash’70 een keer gewonnen heeft van Itass-DTK’70, en een keer gelijk is nu niets meer van over. We beginnen weer helemaal op 0. Er wordt begonnen bij Itass-DTK’70 in Klazienaveen, de tweede en mogelijk derde wedstrijd zal in Hattem gespeeld worden. Itass-DTK’70 is de winnaar van het vorige seizoen en dus gewend aan het spelen onder de play-off druk, bij Van Wijnen-Smash’70 zijn de spelers ook geroutineerd, maar hun ervaring zal vandaag blijken.

Bij Itass-DTK’70 zullen naar alle waarschijnlijkheid Yannick Vostes, Barry Wijers en Koen Hageraats spelen, Nathan van der Lee zal zijn teamgenten vanaf de kant mogen aanmoedigen.

Bij Van Wijnen-Smash’70 spelen Viktor Brodd, Michel de Boer en Martijn de Vries. Colin Rengers mag samen met coach Gerben Last de mannen aanmoedigen en begeleiden.  Naast het team zullen er ook meerdere supporters vanuit Hattem vertrekken naar Klazienaveen om hun team toe te juichen.

 

Na de wedstrijd:

Waar Viktor Brodd in de reguliere competitie op 100% uit kwam kon hij dat vandaag niet vervolmaken. In de reguliere competitie had hij twee keer, een keer nipt en een keer ruim, gewonnen van Yannick Vostes, maar vandaag was Vostes de winnaar. Dat was een streep door het plan van Smash’70 om na vier wedstrijden al klaar te zijn. Er was namelijk een tactische opstelling gedaan door Michel de Boer op Koen Hageraats te zetten, hij heeft een gunstiger balans ten opzicht van Koen dan Martijn de Vries. Dat plan werkte goed, maar na de wedstrijd van Viktor tegen Yannick moest Martijn toch ook nog aantreden tegen Barry Wijers. Dat deed hij goed, maar hij kon helaas de matchpoints niet verzilveren. In vijf games in de beslissende vijfde wedstrijd won Barry Wijers met 13-11 en het eerste punt voor Itass-DTK’70 was binnen. Op 4 mei wordt de tweede play-offs wedstrijd in Hattem gespeeld en zal het team van Van Wijnen-Smash’70 vol aan de bak moeten om de beslissende derde wedstrijd, gepland op 11 mei in Hattem, binnen te halen om zo een plaats in de finale te behalen.

 

Opstellingen (+ ranking):

Itass-DTK’70: 1. Yannick Vostes (6)  2. Barry Wijers (8)  3. Koen Hageraats (9)

 

Van Wijnen-Smash’70: 1. Viktor Brodd (4) 2. Martijn de Vries (14)  3. Michel de Boer (11)

Coach: Gerben Last

 

Wedstrijd 1: Yannick Vostes – Martijn de Vries

Wedstrijd 2: Barry Wijers – Viktor Brodd

Wedstrijd 3: Koen Hageraats – Michel de Boer

Wedstrijd 4: Yannick Vostes  – Viktor Brodd

Wedstrijd 5: Barry Wijers – Martijn de Vries

 

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: In de eerste game komt Yannick snel op 7-1, maar Martijn vecht zich terug naar 7-5. Dan mist Martijn een paar schijnbaar eenvoudige ballen en pakt Yannick de game. In game twee en drie is Martijn kansloos tegen de sterk spelende Yanick.

Wedstrijd 2: In de eerste game kan Viktor enkele services van Barry niet goed genoeg retourneren en kan Barry goed bijblijven tot 7-7. Dan komt Viktor op gamepoint op 7-10, maar kan Barry weer terug knokken naar 10-10. Gelukkig weet Viktor de eerste game alsnog met 11-13 binnen te halen. In game twee en drie is het over voor Barry, net als Martijn tegen Yannick en met 0-11 en 2-11 weet Viktor de wedstrijd binnen te halen.

Wedstrijd 3: Na de pauze een van de eerste sleutelwedstrijden. Koen start goed in de eerste game en komt vlot op 4-0, hij neemt ook het initiatief. Maar na de 5-1 draait de wedstrijd naar de kant van Michel (5-8). Michel neemt het initiatief over en pakt daarmee ook de eerste game. Game twee lijkt weer een herhaling van game 1, maar nu kan Koen aan het einde van de game wel weer terugkomen. De ballen speelt koen wat verder achterop de tafel en dan blijkt wat lastiger voor Michel. Toch pakt hij ook de tweede game (9-11). Na 4-8 achter in game drie gaat Koen actiever spelen en weet hij terug te komen naar 8-8. Maar Michel pareert het spel van Koen daarna weer prima, weet met een netbal de winst binnen te halen.

Wedstrijd 4: Kan Viktor voor de derde keer winnen van Yannick? Meteen in de eerste game spat het hoge niveau van beide spelers er van af en zien de toeschouwers een prachtige wedstrijd. Yannick komt na 4-6 terug naar 7-7 en dan gaat het verder gelijk op. Viktor weet de eerste binnen te halen. Ook in game twee zien we onwaarschijnlijke rally’s en is het genieten voor het publiek. Viktor komt op 6-7 maar het laatste deel van de game gaat toch naar Yannick (13-11). In game drie gaat Viktor wat meer ballen missen en kan Yannick zijn backhand goed inzetten. De snelle diagonale ballen van Viktor komen net zo snel weer terug en o.a. dat levert Yannick de derde game op. In game vier weet Yannick met de parallelle forehand Viktor te verschalken en met een klein beetje fortuin aan zijn zijde weet Yannick Viktor van de 100% te halen.

Wedstrijd 5: Martijn zal nu moeten proberen om Barry te verslaan, dat is meestal geen makkelijke opgaaf. Martijn start langzaam, maar weet gedurende de eerste game zijn niveau te halen en komt op 6-10 voor. Barry knokt terug naar 9-10, maar met een snelle service op het lichaam van Barry pakt Martijn game een. In game twee werken wat bollere ballen prima voor Martijn, maar Barry weet prima te scoren in de backhand rally’s. De game komt op 10-10 en Barry weet deze nipt binnen te halen (12-10) Martijn hersteld zich snel van het gameverlies en gaat weer voortvarend te werk. Barry heeft moeite met de service van Martijn, maar nog steeds is de backhand een geducht wapen van Barry. Maar na 5-8 weet Martijn de game te pakken (6-11). In game vier mist Martijn net te veel ballen en komt het op 2-2 in games. Bij 4-1 neemt Martijn een timeout en komt daarna terug naar 4-3 waarna Barry een timeout neem. De timeouts leveren Martijn het meest op, stand naar 5-7. Martijn legt de druk er goed op en komt op 8-10. Kan hij de twee matchpoints verzilveren? Helaas, Barry komt terug naar 10-10. Dan gaat het over en weer, maar na 11-11 weet Barry de twee resterende punten te pakken en komt Itass-DTK’70 op 1-0 in wedstrijden in de play-offs.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 1-0 Yannick Vostes – Martijn de Vries         3-0 (11-6  11-3  11-3)

Wedstrijd 2: 1-1 Barry Wijers – Viktor Brodd                   0-3 (11-13  2-11  0-11)

Wedstrijd 3: 1-2 Koen Hageraats – Michel de Boer         0-3 (7-11  12-14  9-11)

Wedstrijd 4: 2-2 Yannick Vostes  – Viktor Brodd              3-1 (9-11  13-11  11-6  11-7)

Wedstrijd 5: 3-2 Barry Wijers – Martijn de Vries              3-2 (9-11  12-10  6-11  11-7  13-11)

 

Eindstand: 3 – 2

 

Zaterdag 4 mei in Hattem om 16:00 de tweede wedstrijd om een plek in de finale.

Indien er nog een derde beslissende wedstrijd gespeeld moet worden:

#3 – Zaterdag 11 mei in Hattem om 16:00