Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Itass-DTK’70 11-05-2019

Voorafgaand aan de wedstrijd:
Today’s the day!! De beslissing zal vandaag vallen voor wat betreft de 2e finalist naast De Boer Taverzo op 19 mei in Hilversum. De eerste wedstrijd in Klazienaveen was heel spannend en werd nipt door Itass-DTK’70 gewonnen met 3-2. Hier had Van Wijnen-Smash’70 al kans op winst in de vijfde wedstrijd, maar daar stak de tegenstander een stokje voor. De tweede wedstrijd werd in Hattem gewonnen door Van Wijnen-Smash’70 in een bomvolle tafeltennishal (minstens 250 toeschouwers!). Dat de teams dus aan elkaar gewaagd zijn mag nu wel bekend zijn! We hopen dat we vandaag weer een volle hal hebben met nog meer lawaai als ondersteuning voor onze mannen. Niet alleen voor de wedstrijd hopen we op veel support, maar ook vanwege het feit dat dit de laatste keer in Hattem zal zijn dat het volledige team aanwezig is. Viktor Brodd, Michel de Boer en Colin Rengers zullen vandaag afscheid nemen en verdienen stuk voor stuk een waardig afscheid met veel publiek. De enige verrassingen vandaag zullen zijn; wat zijn de opstellingen van de teams en wie juicht het hardst aan het einde van de middag.

Na de wedstrijd:
YES!! Na vijf wedstrijden weten we dat Van Wijnen-Smash’70 de 2e finalist zal worden op zondag 19 mei. Veel publiek (minimaal 175 supporters), nog luidruchtiger dan vorige week, prima support van de kant en op de bank en een fantastische teamprestatie. Dit vat alles samen van deze middag. Maar hiermee doen we alle spelers tekort. Itass-DTK’70 had de opstelling aangepast en de plekken van Koen en Barry gewisseld. Van Wijnen-Smash’70 liet dezelfde oplossing zien als in de voorgaande twee wedstrijden. Dat het na twee wedstrijden 1-1 zou staan konden we vooraf al wel inschatten, maar daarna kwamen de echt bepalende wedstrijden. Michel wist volop gefocussed te winnen van Barry, Yannick speelde een heel sterke wedstrijd tegen Viktor en wist voor de tweede keer van hem te winnen. Dus de beslissing kwam pas in wedstrijd vijf. Koen tegen Martijn, de laatste keer wist Martijn heel uitgekookt te winnen van Koen en dat kon hij vandaag, nog sterker, herhalen. Hiermee was de beslissing gevallen, Van Wijnen-Smash’70 mag weer in de finale spelen! Na afloop worden de vertrekkende spelers nog volop in het zonnetje gezet.

Opstellingen (+ ranking):
Van Wijnen-Smash’70: 1. Viktor Brodd (3) 2. Martijn de Vries (15) 3. Michel de Boer (9)
Coach: Gerben Last

Itass-DTK’70: 1. Yannick Vostes (6) 2. Koen Hageraats (11) 3. Barry Wijers (8)

Wedstrijd 1: Viktor Brodd – Koen Hageraats
Wedstrijd 2: Martijn de Vries – Yannick Vostes
Wedstrijd 3: Michel de Boer – Barry Wijers
Wedstrijd 4: Viktor Brodd – Yannick Vostes
Wedstrijd 5: Martijn de Vries – Koen Hageraats

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Zeer verrassend pakt de fanatiek startende Koen Hageraats de eerste game tegen Viktor Brodd. Daarna gaat Viktor meer spelen op het lichaam van Koen, varieert meer in de plaatsing en weet hiermee Koen in de opvolgende drie games vrij eenvoudig af te troeven.
Wedstrijd 2: Net als Koen komt Martijn de Vries overtuigend uit de startblokken en weet de eerste game te pakken tegen Yannick Vostes, de bolle ballen zijn lastig voor Yannick. Yannick gaat daarna meer serveren op de forehand van Martijn en die wil met te veel tempo (risico) blijven spelen. Yannick pakt de tweede game. In game drie weet Martijn weer goed bij te blijven, maar na 6-7 (time out Yannick) gaat Yannick iets rustiger spelen en laat Martijn de fouten maken. In game vier is Yannick in het begin “niet ongelukkig” en dat kan Martijn niet herstellen. Winst voor Yannick en 1-1 op het bord.
Wedstrijd 3: Barry Wijers tegen Michel de Boer is vooraf nooit in te schatten, dat is de afgelopen twee jaar zeker al gebleken. Vandaag startte Michel sterk (vast) en Barry wat minder. De eerste game ging al vlot naar Michel. Barry gaat meer spelen op het lichaam van Michel en weet heel veel rotatie in de ballen te leggen, dit maakt het blokken voor Michel een stuk lastiger en de tweede game gaat naar Barry. Game drie en vier zijn spannend en beiden weten er een te winnen, dus de vijfde gaat de beslissing geven. Michel komt al snel op 4-1, Barry neemt een time-out. Bij 7-4 neemt Michel een time-out. Beiden blijven elkaar vast zetten op de backhand, Michel blijkt hierin de sterkste en met 11-6 pakt hij punt twee voor Van Wijnen-Smash’70.
Wedstrijd 4: Kan Viktor Brodd weer winnen van Yannick Vostes en zijn we na vier wedstrijden klaar? Met name door de zeer sterke backhand van Yannick tegen de vandaag mindere backhand van Viktor komt Yannick op 0-2 in games. Daarna voert Viktor de druk meer op en weet de volgende twee games te winnen. In game vijf start Yannick met twee fantastische punten. Hij blijft het initiatief houden en Viktor komt niet meer onder die druk uit. Yannick wint verdiend voor de tweede keer van Viktor en we moeten nog even wachten op de einduitslag.
Wedstrijd 5: Koen Hageraats en Martijn de Vries starten allebei sterk en Martijn straalt iets uit van “Hageraats, kom maar op”! Hij komt met bekeken en goed spel op 9-5, daarna gaat het naar 10-7 en met een prachtige parallelle backhand blok pakt Martijn game een. Game twee gaat, met van beide kanten goed spel, gelijk op naar 6-6. Bij 8-7 neemt Koen een time-out, dat mag niet baten. Martijn pakt de tweede game met 11-9. In game drie zet Martijn de druk er nog meer op en houdt hij zijn rust in het spel. Koen komt weer terug naar 6-6. Martijn gaat weer iets beter bewegen en weet naar 9-7 te komen. …, wat spannend! Maar Martijn houdt zijn hoofd koel en met 11-8 weet hij Van Wijnen-Smash’70 naar de finale te loodsen. Support gaat helemaal uit hun dak!

Game standen:
Wedstrijd 1: 1-0 Viktor Brodd – Koen Hageraats         3-1 (4-11 11-3 11-1 11-4)
Wedstrijd 2: 1-1 Martijn de Vries – Yannick Vostes     1-3 (11-6 7-11 7-11 4-11)
Wedstrijd 3: 2-1 Michel de Boer – Barry Wijers           3-2 (11-5 7-11 11-9 8-11 11-6)
Wedstrijd 4: 2-2 Viktor Brodd – Yannick Vostes          2-3 (6-11 5-11 11-5 11-7 9-11)
Wedstrijd 5: 3-2 Martijn de Vries – Koen Hageraats   3-0 (11-7 11-9 11-8)

Eindstand: 3 – 2

Zondag 19 mei zal de finale gespeeld worden in Hilversum; start 15:00.