Wedstrijdverslag Tempo Team – Van Wijnen-Smash’70 25-01-2020

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Eigenlijk is dit een inhaalwedstrijd maar het is nu de eerste wedstrijd van de 2e helft van seizoen 2019-2020. Voor mij de eerste keer in deze zeer fraaie tafeltennis zaal, een heel mooie aanwinst voor tafeltennissend Nederland. Tempo Team speelt dit seizoen weer in de eredivisie. De vereniging heeft een rijke historie op dit niveau. Het huidige team bestaat uit John Scott, Yana Timina, Mark Smith en Elwin Huiden. John en Mark zijn bij de heren oudgedienden, Yana is dat bij de dames en Elwin is als jeugdig talent toegevoegd aan dit team. Handhaving zal hun doelstelling zijn.

De opstelling bij Van Wijnen-Smash’70 is redelijk voorspelbaar, Barry Wijers, Koen Hageraats en Martijn de Vries. Coach Gerben Last zal wel een enkele wedstrijd gaan spelen, maar vandaag niet. Op dit moment staat het team op de 4e plek en dus een plek in de play-offs, wat ook de doelstelling is.

 

Na de wedstrijd:

Het doel voor vandaag was om zoveel mogelijk punten te pakken om zo de aansluiting te behouden met Scylla, met een 0-6 overwinning is dat doel wel behaald. Er waren twee spannende wedstrijden bij, Koen tegen Jonah en Martijn tegen John. Beide wedstrijden werden pas na vijf games beslist. De andere wedstrijden wisten beide mannen eenvoudig binnen te halen. Barry had het tegen John in de eerste drie games moeilijk, maar de vierde game was zeer overtuigend (3-11). Door geconcentreerd te blijven spelen werd een prima overwinning behaald. De return tegen Tempo Team is op 15 februari.

 

Opstellingen (+ ranking):

Tempo Team: 1. John Scott (50) 2. Jonah Kahn (-)  3. Elwin Huiden (85)

Coach: –

 

Van Wijnen-Smash’70: 1. Barry Wijers (6)  2. Martijn de Vries (15)  3. Koen Hageraats (9)

Coach: Gerben Last

 

Wedstrijd 1: John Scott – Martijn de Vries

Wedstrijd 2: Jonah Kahn – Barry Wijers

Wedstrijd 3: Elwin Huiden – Koen Hageraats

Wedstrijd 4: John Scott  – Barry Wijers

Wedstrijd 5: Elwin Huiden – Martijn de Vries

Wedstrijd 6: Jonah Kahn – Koen Hageraats

 

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Martijn heeft moeite met de service ontvangst, John varieert goed. Martijn komt in de games die hij verliest vaak snel op achterstand, knokt zich dan weer terug, maar kan dan net niet de game binnen halen. De games die hij wint zijn ook de games waarin hij de service van John meteen oppakt en het initiatief neemt.

Wedstrijd 2: Twee routiniers tegen elkaar. Barry moet weer even wennen aan de effectvolle services van Jonah, maar als hij dat eenmaal door heeft en daardoor het initiatief heeft dan kan hij de wedstrijd vrij eenvoudig binnen halen (drie games).

Wedstrijd 3: Koen heeft wat moeite met de vrijuit spelende Elwin (goede backhand!). Gaat iets te snel naar achteren waardoor het Elwin het spel kan gaan maken. Dat is met name het beeld in de eerste twee games. In game drie blijft Koen stabiel en kan Elwin het niveau niet continueren.

Wedstrijd 4: Weer een wedstrijd tussen oudgedienden! De eerste game gaat gelijk op naar 10-10, dan maakt John twee fouten en is de eerste game voor Barry. Game twee wisselt enorm in de punten stand en komt uiteindelijk op 9-9. Weer pakt Barry de game. In game drie neemt John op 3-6 een time-out. Die werkt want hij komt weer bij en pakt zelfs de game (11-9). Maar game vier is zeer overtuigend voor Barry (goede focus) tegen een veel missende John.

Wedstrijd 5: Kan Elwin het niveau van de eerste twee games tegen Koen nu weer laten zien? Het antwoord is nee! Martijn weet druk te leggen en (geeft hij zelf aan) varieert veel meer in zijn spel. Elwin kan hier niet veel tegen doen. Alleen in game drie laat Martijn in het begin de teugels even los, maar dat herstelt hij prima aan het einden van de game. Uiteindelijk een eenvoudige 0-3.

Wedstrijd 6: Kan Koen de lastige services goed ontvangen? Is even wennen, maar gaandeweg de wedstrijd gaat dat steeds beter. Wel laat hij het initiatief vaak over aan Jonah, dat kan hij dus beter niet doen. De eerste game gaat naar Jonah, in game twee is Koen veel actiever en die pakt hij dan ook overtuigend. Op 9-9 in game drie is Koen “angstig” en die pakt Jonah weer. In game vier start Koen weer weifelend, maar verderop in de game weet hij dat goed om te zetten. De vijfde game is Koen weer actief, speelt met durf en laat zich (eindelijk!) ook weer horen bij de gewonnen punten. Zeer overtuigende 2-11!

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 John Scott – Martijn de Vries            2-3 (11-9  3-11  6-11  11-7  7-11)

Wedstrijd 2: 0-2 Jonah Kahn – Barry Wijers                 0-3 (6-11  6-11  2-11)

Wedstrijd 3: 0-3 Elwin Huiden – Koen Hageraats       0-3 (9-11  8-11  7-11)

Wedstrijd 4: 0-4 John Scott  – Barry Wijers                  1-3 (10-12  9-11  11-9  3-11)

Wedstrijd 5: 0-5 Elwin Huiden – Martijn de Vries     0-3 (5-11  4-11  8-11)

Wedstrijd 6: 0-6 Jonah Kahn – Koen Hageraats          2-3 (12-10  4-11  11-9  8-11  2-11)

 

Eindstand: 0 – 6

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 15 februari bij Van Wijnen-Smash’70 in Hattem en deze wedstrijd begint om 16:00.