Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Tempo Team 15-02-2020

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Dit is de return van de wedstrijd op 25 januari. Voor de bezoekers hoop ik dat ze minder kwijt zijn aan parkeerkosten dan wij in Amsterdam (€69!), met dank aan de parkeerwachten.

Ook vandaag speelt Tempo-Team met een invaller, nu niet Jonah Kahn, maar Joël Nabarro. Joël (16) speelt normaal derde divisie, maar mocht vandaag zijn opwachting maken in de eredivisie. Naast Joël spelen “good old” John Scott en “youngster” Elwin Huiden. Zij speelden ook toen Smash’70 in Amsterdam op bezoek kwam. Ondanks een team van vijf moet Tempo-Team dus weer met een invaller spelen.

Bij onze mannen speelt Koen Hageraats niet mee vanwege een blessure, dus zal speler/coach Gerben Last achter de tafel verschijnen. De vorige wedstrijd werd door Van Wijnen-Smash’70 met de maximale score gewonnen. Voor vandaag zal ook een hoge score het doel zijn om zo bij te blijven bij Scylla.

 

Na de wedstrijd:

Weer heeft Van Wijnen-Smash’70 de maximale score behaald en hiermee weer goede zaken gedaan voor de play-offs. Deze keer werd er nog overtuigender gewonnen, in games met 18-1! Alleen Martijn de Vries moest een game laten aan zijn tegenstander Joël Nabarro, ondanks het grote krachtsverschil kon iedereen zien hoe Joël genoot van zijn debuut in de eredivisie. Zijn teamgenoten konden geen potten breken, alleen in de eerste game kon John Scott het nog spannend maken tegen Martijn de Vries (15-13), maar dat was dan ook de enige spannende game voor John. Elwin kon het niet bolwerken tegen Barry Wijers en Gerben Last. Al met al een snelle wedstrijd (niet meer dan 2 uur en 20 minuten).

 

Opstellingen (+ ranking):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Barry Wijers (7)  2. Martijn de Vries (18)  3. Gerben Last (45)

Coach: Koen Hageraats

 

Tempo Team: 1. Joël Nabarro (185)  2. Elwin Huiden (90)  3. John Scott (50)

Coach: –

 

Wedstrijd 1: Barry Wijers – Elwin Huiden

Wedstrijd 2: Martijn de Vries – Joël Nabarro

Wedstrijd 3: Gerben Last – John Scott

Wedstrijd 4: Barry Wijers  – Joël Nabarro

Wedstrijd 5: Gerben Last – Elwin Huiden

Wedstrijd 6: Martijn de Vries – John Scott

 

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Krachtverschil is veel te groot, Elwin moet forceren om punten te pakken en maakt te veel fouten om het Barry lastig te maken. Mocht het wel eens lukken dan kon Barry de aanvallen meestal goed pareren..

Wedstrijd 2: Na de eerste game laat Martijn in game twee Joël bij komen (5-6), maar daarna is het over. In game drie kan Martijn het echter bij 9-9 niet meer herstellen en gaat de game naar Joël. Game vier is weer ruim voor Martijn. Ook hier een te groot krachtsverschil.

Wedstrijd 3: Heeft de tactische keuze (John op drie) resultaat? We kunnen nu wel stellen van niet. John komt geen moment in de wedstrijd en Gerben is zeer gefocussed. Game twee (11-7) geeft nog een klein beetje spanning, maar het lijkt er geen moment op dat John kan gaan winnen.

Wedstrijd 4: Joël geniet nog steeds zichtbaar van de wedstrijd, pakt zo nu en dan wel een punt, maar daar blijft het dan ook bij. Barry hoeft niet tot het uiterste te gaan om deze wedstrijd ook met 3-0 te winnen.

Wedstrijd 5: Ook Elwin kan het Gerben niet moeilijk maken. In game twee kan Elwin even bij blijven, maar Gerben kan er dan nog een schepje bovenop doen. In game drie heeft Gerben zijn kreten “Jah!’ en “Hatsjee” even nodig (die hadden we dan ook gemist) na 2-4, de resterende punten gaan dan allemaal naar Gerben.

Wedstrijd 6: In Amsterdam kon John Martijn nog dwingen tot een vijfde game, vandaag niet. Alleen de eerste game is spannend (15-13), maar dan is het over voor John. Vandaag is duidelijk niet zijn dag, Martijn kan eenvoudig de wedstrijd binnen halen en zo de maximale stand op de borden zetten.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 1-0 Barry Wijers – Elwin Huiden           3-0 (11-6  11-4  11-5)

Wedstrijd 2: 2-0 Martijn de Vries – Joël Nabarro      3-1 (11-3  11-7  7-11  11-6)

Wedstrijd 3: 3-0 Gerben Last – John Scott                3-0 (11-3  11-7  11-2)

Wedstrijd 4: 4-0 Barry Wijers  – Joël Nabarro           3-0 (11-4  11-7  11-6)

Wedstrijd 5: 5-0 Gerben Last – Elwin Huiden          3-0 (11-7  11-5  11-4)

Wedstrijd 6: 6-0 Martijn de Vries – John Scott          3-0 (15-13  11-3  11-7)

 

Eindstand: 6 – 0

Stand Eredivisie Heren

1. BeneluxGroup TAVERZO 1 9 44
2. ProActiefTTHilversum 1 10 41
3. Scylla 1 9 34
4. van Wijnen/Smash ’70 1 8 31
5. Salamanders 1 10 27
6. Hercules 1 10 19
7. Tempo-Team 1 8 14
8. Avanti 1 10 12

De eerstvolgende wedstrijd is thuis op zaterdag 22 februari tegen Salamanders, de wedstrijd begint om 16:00.