Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Salamanders 22-02-2020

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Tweede wedstrijd van tweede deel competitie 2019/2020 en de nummer vier tegen de nummer vijf. Waar nummer vijf, Salamanders, inmiddels al 10 wedstrijden heeft gespeeld en 27 punten heeft gehaald heeft Van Wijnen-Smash’70 nog maar 8 wedstrijden gespeeld en 31 punten behaald. Salamanders is dus op dit moment niet het team waar Smash’70 zich op focussed, Scylla daarentegen wel. Dat is de nummer drie met 3 punten voorsprong en 1 wedstijden minder. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de strijd op plek 3 tussen Scylla en Van Wijnen-Smash’70.

De teamsamenstelling van Salamanders kan nogal wisselen gezien het feit dat het team bestaat uit vijf spelers, Casper ter Lüün, Carsten Egeholt, Bastiën Dupont, Emanuel Martins Ferreira en Siem van der Valk. Vandaag is Casten afwezig en Siem de coach, dus zullen Casper, Bastiën en Emanuel het Van Wijnen-Smash’70 zo moeilijk mogelijk maken. Bastiën Dupont is nog een onbekende speler voor de mannen van Smash’70, de Fransman speelt dit seizoen voor het eerst in de Nederlandse eredivisie en was de eerste wedstrijd niet aanwezig.

Van Wijnen-Smash’70 is weer helemaal compleet. Vorige week was Koen Hageraats nog geblesseerd en werd hij vervangen door Gerben Last, Gerben zal vandaag zijn coach rol weer vervullen. Naast Koen zullen Barry Wijers en Martijn de Vries aantreden. Waar Smash’70 de twee wedstrijden tegen Tempo-Team met 6-0 eenvoudig won is de verwachting dat er vanmiddag meer tegenstand wordt geboden en dat de mannen van Smash’70 dus “aan de bak kunnen” voor een overwinning.

Na de wedstrijd:

Deze einduitslag werd niet helemaal verwacht, maar komt in de strijd om plaats drie wel heel erg goed uit; weer een 6-0 op het bord. Ondanks de einduitslag moest er wel harder gewerkt worden dan vorige week. Bastiën maakte het Barry even moeilijk, net als Emanuel. Beiden wonnen een game, ook de enige gewonnen games van de tegenstander. Koen had weinig moeite met Emanuel en Casper, Martijn overklaste Bastiën en hoefde tegen Casper niet aan te treden vanwege een opgave van Casper (blessure). In één seizoen al drie keer winnen met 6-0 is voor zover ik mij kan herinneren nog nooit gebeurd bij Van Wijnen-Smash’70 in de eredivisie. Publiek (80) kon vanmiddag ondanks wel genieten van mooie wedstrijden, ondanks de ruime uitslag die anders doet verwachten.

Opstellingen (+ ranking):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Barry Wijers (8)  2. Martijn de Vries (17)  3. Koen Hageraats (12)

Coach: Gerben Last

Salamanders: 1. Bastiën Dupont (20) 2. Emanuel Martins Ferreira (57) 3. Casper ter Lüün (31)

Coach: Siem van der Valk

Wedstrijd 1: Barry Wijers – Emanuel Martins Ferreira

Wedstrijd 2: Martijn de Vries – Bastiën Dupont

Wedstrijd 3: Koen Hageraats- Casper ter Lüün

Wedstrijd 4: Barry Wijers  – Bastiën Dupont

Wedstrijd 5: Koen Hageraats – Emanuel Martins Ferreira

Wedstrijd 6: Martijn de Vries – Casper ter Lüün

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: In de eerste twee games heeft Barry totaal geen moeite met het spel van Emanuel en raast hij over hem heen (11-4 en 11-2). In game drie gaat Emanuel wat rustiger spelen en kan mede hierdoor beter bijblijven en zelf de game binnen halen (8-11). Game vier lijkt weer snel naar Barry te gaan (7-2), maar Emanuel speelt een goede serie en komt terug (8-7). Maar Barry kan de laatste drie punten binnen halen (11-8).

Wedstrijd 2: Martijn tegen de onbekende Bastiën, hoe gaat dit? De eerste game gaat redelijk gelijk op, maar de vastheid, variatie en power van Martijn is teveel voor een forcerende Bastiën. Game twee en drie zijn gewoon demonstratie games voor Martijn (11-4 en 11-5), hij knalt echt helemaal over Bastiën heen die steeds gefrustreerder raakt. Alle (schijnbaar) scorende ballen worden overtuigend door Martijn overgenomen. Erg goede wedstrijd van Martijn!

Wedstrijd 3: Kan Casper het spel van zijn hoogtij dagen nog laten zien? Achteraf kunnen we hierop met NEE antwoorden. Alleen de eerste game is nog spannend (11-9), de twee opvolgende games laat Casper zo nu en dan zien waar hij toe in staat is, maar 11-2 en 11-7 zegt genoeg, lijkt mij. Koen blijft rustig en dat komt ten goede van zijn spel.

Wedstrijd 4: Is Bastiën zijn frustraties van de eerste wedstrijd te boven? In de eerste game lijkt het wel, hij speelt goed en kan de game met 11-9 binnen halen. In game twee is duidelijk een meer gedreven Barry te zien, spannende game die nu door Barry met 11-9 wordt gewonnen. Na deze game lijkt Bastiën weer gefrustreerder wat zijn spel niet ten goede komt. Dat en het sterke spel van Barry geeft weer een punt voor Smash’70..

Wedstrijd 5: Emanuel komt niet langs Koen in de eerste game, Koen is gewoon te vast voor Emanuel (11-5). In game twee komt Emanuel op 7-5 doordat hij gewoon net iets meer initiatief neemt en beter varieert. Maar nadat Koen weer langszij komt is het verzet gebroken en pakt Koen de game (11-7). In game drie is het krachtsverschil nog duidelijker in het voordeel van Koen (11-5)..

Wedstrijd 6: Vanwege de opgave (blessure) van Casper hoeft deze wedstrijd niet gespeeld te worden en komt de 6-0 op het bord.

Game standen:

Wedstrijd 1: 1-0 Barry Wijers – Emanuel Martins Ferreira              3-1 (11-4  11-2  8-11  11-7)

Wedstrijd 2: 2-0 Martijn de Vries – Bastiën Dupont                         3-0 (11-7  11-4  11-5)

Wedstrijd 3: 3-0 Koen Hageraats – Casper ter Lüün                         3-0 (11-9  11-2  11-7)

Wedstrijd 4: 4-0 Barry Wijers  – Bastiën Dupont                              3-1 (9-11  11-9  11-6  11-8)

Wedstrijd 5: 5-0 Koen Hageraats – Emanuel Martins Ferreira        3-0 (11-5  11-7  11-5)

Wedstrijd 6: 6-0 Martijn de Vries – Casper ter Lüün                        w.o. (11-0  11-0  11-0)

Eindstand: 6 – 0

Stand Eredivisie Heren

1. BeneluxGroup TAVERZO 1 9 44
2. ProActiefTTHilversum 1 11 44
3. van Wijnen/Smash ’70 1 9 37
4. Scylla 1 9 34
5. Salamanders 1 11 27
6. Hercules 1 11 21
7. Tempo-Team 1 9 17
8. Avanti 1 11 16

De eerstvolgende wedstrijd is uit op zaterdag 7 maart in Hilversum, de wedstrijd begint om 16:00.

Volgende week spelen de Smashers in Zwolle tijdens de Nederlandse Kampioenschappen (zaterdag/zondag) in het Landstede Sportcentrum.