Chris Verwoert plaatst zich ongeslagen voor EJK, Brent Ronde maakt Nederlands team compleet.

Zondag 20 juni 2021 was het kwalificatietoernooi voor de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) onder de 15 jaar.

In totaal gaan er drie Nederlandse spelers naar de EJK. Één speler was door zijn prestaties vanuit het verleden al zeker van een plek en hoefde niet mee te doen aan de kwalificatie.

Er waren nog zes spelers in de race voor twee plekken. Degene die het toernooi wint krijgt de tweede plek om deel te nemen. De derde plek wordt toegewezen door de bondscoach.

Chris, als vierde geplaatst, begon gelijk tegen de top drie. Met goed spel, technisch én mentaal, wist hij alle spelers te verslaan. Hij was met vijf winstpartijen overduidelijk de winnaar van het toernooi waarmee hij zich direct plaatste voor het EJK.

Naast Chris Verwoert speelde Brent Ronde (teamgenoot van Chris bij Smah’70) ook mee. Met nog twee andere spelers kwamen er drie spelers uit op drie winstpartijen (twee verlies). Na onderling resultaat bekeken te hebben werd Brent derde op het toernooi.

Voor Brent kwam later die dag goed nieuws, want de bondscoach heeft Brent ook geselecteerd mee te gaan. Dat bekent dat twee Smash’70-spelers mee gaan strijden tegen de Europese top in het mooi oranje Nederlandse shirt.

Het EJK zal gespeeld worden van 27 juli t/m 2 augustus in Kroatië. Chris en Brent, heel veel succes en plezier!

Op de foto: Chris Verwoert met zijn startbewijs voor de Europese Jeugd Kampioenschappen.