‘Abraham’ Berny van Rijssen pakt goud bij clubkampioenschappen senioren A

In een week waarin de clubkampioenschappen werden georganiseerd, was het afgelopen vrijdag de beurt aan de A-categorie van de senioren om uit te maken wie zich tot algemeen clubkampioen 2021 mocht kronen.
In een deelnemersveld van 20 spelers konden vooraf enkele favorieten aangewezen worden voor de eindstrijd. Zo waren titelverdediger Kaj Ronde en teamgenoot Chris Verwoert, Tom Sellies en Berny van Rijssen allen groepshoofd in hun poule en konden Ronald van Unen en Harry Sellies tot de outsiders gerekend worden.
Na een poulefase die weinig grote verrassingen kende, ontstond de eerste ‘clash’ van de avond in de kwartfinale waarin ‘youngsters’ Chris en Kaj elkaar troffen. Chris nam een 2-0 voorsprong in games. Kaj vocht zich terug naar 2-2. Een vijfde en beslissende game ging naar Chris die zich herpakte en daarmee de titelverdediger uit het toernooi speelde. Een ander interessant duel was de familiestrijd tussen vader Harry en zoon Tom. De ervaring en kalmte in het spel van Harry gaf de doorslag in een duidelijke overwinning voor de oudste van het gezin.
Berny kende weinig problemen totdat hij in de halve finale de sterk spelende Harry trof en op een 0-1 achterstand kwam. Na wat aanpassingen in het spel wist Berny de wedstrijd naar zich toe te trekken en kon zich zo opmaken voor de eindstrijd tegen Chris. De laatste won zijn halve finale van Ronald. In de finale zette Chris alles op alles om de nieuwe clubkampioen te worden, maar de ervaring van Berny (11 november werd hij 50 jaar) bleek doorslaggevend en hij mocht zich de nieuwe algemeen clubkampioen van Smash ’70 noemen. De strijd om plek 3 werd door Ronald gewonnen, hij bezorgde Harry een plek naast het podium.