Smashers succesvol op A-ranglijsttoernooi in Tilburg

Chris Verwoert (15 jaar) trad voor de eerste keer aan in het onder 17 toernooi. Van de 11 A-spelers was hij geplaatst tussen plek 5-8. Er waren een poule van 5 en een poule van 6. Chris speelde in de poule van 6 en was daar als 4e geplaatst.
Achtereenvolgens begon hij gelijk tegen de nummer 3, 2 en 1 van de poule. Ofwel, hij kon gelijk aan de bak. En dat deed hij! Van alle spelers boven hem wist Chris te winnen. Een hele mooie prestatie.
Daarna moest hij tegen de lager geplaatsten, maar dat dat niet heel veel betekende was al duidelijk in de poule. Er waren al veel verrassingen geweest waardoor de eerste plek in de poule zou afhangen van de laatste wedstrijd, de wedstrijd tussen Chris en Luuk Houtgast. Chris had nog niets verloren en was al zeker van een plek bij de eerste 2. Luuk had er nog maar 1 verloren en zou bij winst zelfs eerste kunnen worden. Het ging er dus om.
Een lastige wedstrijd voor Chris, maar hij hield het hoofd koel en won ook zijn laatste wedstrijd. Als vierde geplaatst en ongeslagen eerste geworden! Top!
Na punten tellen werd Anuar Behari tweede in de poule.
In de andere poule werd mede Smasher en teamgenoot Timothy Wong 2e waardoor de beide Smashers elkaar in de halve finale troffen. Chris was op stoom en speelde een fantastische wedstrijd waardoor hij met 3-0 van Timothy won.
De finale was tegen Anuar Behari. In de poule wist Chris van hem te winnen maar het was spannend. Zo ook in de finale. Chris stond elke game voor maar Anuar gaf alles en wist elke keer nipt met 2 puntjes verschil te winnen. Een mooie 2e plaats voor Chris. Knap gedaan!
Timothy speelde om plek 3 en 4 en werd uiteindelijk vierde.


Brent Ronde was 1e geplaatst in de klasse jongens 13-15 jaar en startte in een poule van 6.
De poule ging erg voortvarend en in alle 5 wedstrijden moest Brent slecht 1 game afstaan tegen Bastian Rademakers van SKF.
In de halve finale moest worden afgerekend met de nummer 2 van de plaatsingslijst, Matthias Scheurwater. Vanaf de 1e bal domineerde Brent en het tempo dat hij speelde was iets te hoog voor Matthias waardoor een overtuigende 3-0 het resultaat was.
In de finale moest Brent tegen Seppe van Beurden die verrassend won van Koen Houtgast.
Brent begon erg scherp aan de finale en won de 1e game met 11-3, in de 2e game ging Seppe er volle bak in met alle risico en raakte ook alles en met 11-4 won. Na de 1-1 ging Seppe door met deze tactiek en Brent liet zich een beetje overdonderen en voor hij het wist was ook de 3e game verloren.
De 4e game begon Brent weer scherp en gaf Seppe minder de mogelijkheid om alles of niks te spelen door mee druk en ook een betere service te spelen, de 5e game zou de beslissing worden.
In de 5e game wist Brent zijn goede spel vast te houden en voerde het Tempo nog iets op zodat Seppe geen tijd meer kreeg om zijn slagen te maken, de 11-4 overwinning was een overtuigende.
Als grote favoriet beginnen en het ook waar maken is niet altijd eenvoudig maar Brent wist het waar te maken, goed spel, slim serveren en vooral mentaal sterk spelen gaven het verwachte resultaat!

Ook het 4e teamlid van ons eerste jeugdteam speelde mee bij de top van Nederland. Kaj Ronde speelde bij de jongens onder 19. Helaas lukte het hem niet in de top mee te doen.

Al met al 4 spelers van Smash’70 bij de A-ranglijsten met 2 podiumresultaten. Daar mogen we trots op zijn!