Verslag clubkampioenschappen senioren B/C

Dinsdag 31 mei werden de clubkampioenschappen voor B/C-senioren gespeeld. Ondanks de wat tegenvallende opkomst (8 personen) werd er hard gestreden om de bekers. In poule 1 eindigden Samantha van den Bosch, Frank Dekker en Daan Sneller met allen twee gewonnen partijen gelijk. Op basis van onderling resultaat moest Samantha het onderspit delven. Zij kon daarna nog wel meestrijden om de bekers in de
C-categorie. Poule 2 was ook al zo spannend. Waar Jaap van Dijk zijn drie partijen in winst wist om te zetten, eindigden Ernst Bouwmeester, Ronald Samsom en Sander van Sas met ieder één gewonnen partij, gelijk. Nu was Ronald veroordeeld tot de C-categorie.

In de B-categorie versloeg Daan Jaap met duidelijke cijfers en bereikte daarmee de finale. Frank was duidelijk te sterk voor Ernst. In de
C-categorie had Samantha geen moeite met Ronald en moest Sander alle zeilen bijzetten om Evert van den Akker van zich af te houden (14-12 in de vijfde en beslissende game). 

Daan toonde zich in de finale (B) oppermachtig tegen Frank en Samantha was in de eindstrijd (C) te sterk voor Sander. Jaap legde beslag op de derde plaats (B) en in de C-categorie won Evert het ‘brons’.