Verslag jeugdclubkampioenschappen

De jeugdclubkampioenschappen startten in één grote poule waarin alle deelnemers elkaar ontmoetten. In de poulefase werd er gestreden voor een plekje in de halve finale. De vier spelers die in de poulefase bovenaan eindigden gingen strijden voor de titel clubkampioen jeugd. De clubkampioen van vorig jaar, Merijn Werkhoven, kwam de poulefase ongeslagen door en eindigde op plek één in de poule. Daan Sneller, Anniek en Thijmen van ’t Holt waren erg gewaagd aan elkaar. Zo won Anniek van Daan in een super spannende wedstrijd met 12-10 in de vijfde game. De andere wedstrijden waren zeker niet minder spannend en kwam het meestal ook aan op maar enkele punten die het verschil maakte voor de overwinning. Uiteindelijk is Anniek tweede geëindigd in de poule, Daan derde en Thijmen vierde.

In de eerste halve finale speelde Merijn tegen Thijmen. Merijn bleef sterk en sleep de overwinning binnen voor een plek in de finale. In de andere halve finale speelde Anniek tegen Daan, na een super spannende onderlinge wedstrijd in de poulefase wilde Daan nu in de halve finale revanche nemen. Daan slaagde erin om een voorsprong in games te bemachtigen, met een 2-1 voorsprong in games en een sterke start in de vierde game zag het ernaar uit dat hij deze keer de overwinning ging pakken. Anniek gaf niet op en kwam sterk terug in de vierde game wat resulteerde in opnieuw een 2-2 stand. In de vijfde game nam Daan uiteindelijk toch de winst en daarmee een plek in de finale.

De finale werd gespeeld door Merijn en Daan. In de poulefase won Merijn met 3-0 van Daan. Tegen de verwachtingen in na de zeer sterke poulefase van Merijn verscheen Daan in de finale super sterk achter de tafel. Na veel indrukwekkende rally’s versloeg Daan de regerende clubkampioen Merijn met 3-1 en pakte hiermee de titel jeugdclubkampioen 2022.

Anniek en Thijmen streden voor plek 3. Na een weer opnieuw spannende wedstrijd nam Anniek de overwinning met 3-2.