Reserves Smash’70 blijven boven verwachting presteren!

Afgelopen donderdag werd een mooie 6-4 overwinning behaald op Swift Deventer 2. John Kinket werd uit zijn winterslaap gewekt en hij begon meteen sterk aan de eerste partij van de avond. Tegenstander was Paul Froger. Ondanks een 2-1 voorsprong in games wist hij de wedstrijd net niet naar zich toe te trekken en beet na 5 lange games in het stof. Dit bleek de voorbode voor een lange avond te zijn.

Wout wist relatief eenvoudig de tweede wedstrijd tegen Erwin te Boekhorst zonder gameverlies naar zich toe te trekken , waarna het de beurt was aan Bastian. Tegen Oscar Westers (sterkste speler aan Swift-zijde) kwam hij helaas niet in zijn ritme en werd de 2-1 achterstand een feit.

Bas en Wout vochten zich naar de winst in een lange partij die mede door de uitstekende bevliegingen van Bastian met 2 punten verschil in de 5e game beslist werd.

Dit werd direct gevolgd door een goede overwinning van John op Erwin (3-1 in games). De vastheid was nog niet geheel terug maar ondanks dat zorgde John met zijn bekende directe spel ervoor dat we voor het eerst die avond op voorsprong kwamen.

afbeelding2

Vervolgens diende Bas de degens te kruisen met verdediger Paul. Bas was na (en mede door?) het dubbelen duidelijk op stoom en opnieuw werd een wedstrijd gespeeld over de volle lengte waarin we verwend werden met mooie rallies die Paul nipt naar zich toe wist te trekken: stand 3-3.

Opnieuw was het Wout die Smash’70 op voorsprong zette door op de juiste momenten de punten te maken en zo in 3 games zijn partij tegen Oscar naar binnen hengelde. Bas bevestigde zijn goede optreden deze avond met een overwinning door Erwin aan de zegekar te binden.

In de vernieuwde kantine van Swift Deventer (het resultaat mag er zijn!) werd geklonken op de overwinning.Nadat het John niet lukte tegen Oscar de overwinning binnen te halen was het iets rond kwart voor 12 de beurt aan Wout om tegen Paul de laatste partij van de avond te spelen. Paul was al moegestreden door die avond al zijn partijen, inclusief het dubbel, in 5 games te spelen. Hier maakte Wout gretig gebruik van en besliste de wedstrijd in ons voordeel: 6-4!

Met name de eerste plaats op de ranglijst mag verrassend genoemd worden aangezien we ons vorig seizoen ternauwernood wisten te handhaven. Met de vakantiestop voor de boeg pakken ze ons die voorlopig ook niet af :-).

Swift (D) 2                                          G   V
----------------------------------------------------------
A:  2206181 - P. Froger ( Paul)                       2   1
B:  3509613 - E. te Boekhorst (Erwin)                0   3
C:  3367346 - O.C.W. Westers (Oscar)                 2   1


Smash '70 (H) 2                                      G   V
----------------------------------------------------------
X:  2610380 - J. Kinket (John)                       1   2
Y:  3155448 - W. Bisschop (Wout)                     3   0
Z:  3107877 - B. Evers (Bastian)                     1   2

De stand:

1. Smash ’70 (H) 2             3 – 19
2. Tafelten Zwolle 7          3 – 18
3. De Brug 2                         3 – 15
4. Kampenion 4                 3 – 14
5. Swift (D) 2                       2 –  7
6. Torenstad 1                    2 –  7