Van Wijnen/Smash’70 legt 15-jarig jeugdtalent vast

Enkele weken geleden kon de Hattemse tafeltennisvereniging Van Wijnen/Smash’70 met trots melden dat Martijn en Boris de Vries terugkeren op het oude nest. Van het huidige team blijft alleen Koen Hageraats in Hattem spelen. De technische commissie gaf bij de presentatie aan dat het nog op zoek was naar een vierde speler.
Inmiddels zijn we drie weken verder en Van Wijnen/Smash kan vol trots melden dat het eerste herenteam van Van Wijnen/Smash’70 compleet wordt gemaakt met de komst van het jeugdtalent Stellan Smid (15 jaar) uit Appelscha en Gerben Last, die overkomt van Tafeltennis Zwolle.
Met de komst van Stellan Smid zet Van Wijnen/Smash ’70 een traditie voort, namelijk jonge talenten de kans geven zich in Hattem verder te ontwikkelen op het niveau van de eredivisie. Eerder al vlogen jonge talenten vanuit Smash uit naar de Duitse competitie of naar teams in de top van hoogste Nederlandse competitieklasse. Zo vlogen Martijn en Boris uit naar respectievelijk Westa en Enjoy&Deploy, Wai Lung Chung vertrok naar Duitsland, evenals Jelle Bosman. Aan het eind van dit seizoen vertrekt Ewout Oostwouder naar de 2e Bundesliga in Duitsland.
Stellan mocht dit jaar als junior deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor A-spelers. Tijdens dit toernooi wist hij Martijn de Vries het vuur na aan de schenen te leggen. Hij verloor nipt in een best-of-7 met 3-4. In de competitie komt Stellan dit seizoen uit voor Pecos uit Oegstgeest. In de afgelopen maanden wist hij een aantal memorabele zeges te boeken op o.a. Wai Lung Chung en Jelle Bosman.
Van Wijnen/Smash hoopt dat Stellan in de komende jaren aan de zijde van Boris, Martijn, Koen en Gerben kan uitgroeien tot een topspeler in de Nederlandse eredivisie.
Gerben Last maakt de overstap naar Van Wijnen/Smash omdat zijn huidige vereniging, Tafeltennis Zwolle, stopt met tafeltennis op het niveau van de eredivisie. Van Wijnen/Smash ziet in Gerben een welkome aanvulling van een team met twee jeugdige spelers die naar alle waarschijnlijk regelmatig internationale toernooien zullen gaan spelen en dan dus niet beschikbaar zijn voor hun team. Gerben heeft onlangs de keuze gemaakt om zich te focussen op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Gerben heeft al heel wat successen op zijn palmares. Zo behaalde hij zilveren en gouden medailles tijdens Europese- en Wereld Kampioenschappen. In 2012 wist hij bij de Paralympische Spelen in Londen beslag te leggen op de derde plaats. In datzelfde jaar stond Gerben op de 4e plaats van de wereldranglijst.
Gerben over zijn overstap naar Van Wijnen/Smash’70: “In 2016 zijn de Paralympische Spelen en als ik die wil halen moet er hard gewerkt geworden. Er moeten aardig wat uurtjes gemaakt en Smash biedt mij de mogelijkheid om goed te kunnen trainen en een aantal wedstrijden op niveau te kunnen blijven spelen. Smash is een mooie club waarin de woorden strijd/passie centraal staan en ik hoop daar een bijdrage aan te kunnen leveren. “

Het Bestuur en de Technische Commissie verwachten dat dit team de naam van de vereniging en haar sponsoren, waaronder Bouwbedrijf Van Wijnen, Non Stop Administratiekantoor, Koller installatiebedrijf en Haverkamp Schilders tot in de hoogste regionen van de Nederlandse tafeltenniscompetitie eer aan zullen doen.