Wedstrijd 5: “een Brug te ver” voor de reserves

Na vier ongeslagen wedstrijden was het tijd om de gasten van De Brug uit Apeldoorn te ontvangen. Met drie spelers en een NPC (non-playing captain) waren de bezoekers al vroeg aan de Eijerdijk aanwezig. Trainingsbeesten Jan en Christiaan gingen als topspelers tekeer en het zweet vloog al bij het inspelen door de zaal. Dit alles onder het toeziend ook van derde speler Willem en NPC Erik.
Voor het thuisteam haalden deze keer Diewertje, Wout en John de batjes uit de tas. Wout stond als altijd te trappelen van ongeduld, Jacco maakte de zaal gereed en John bestelde alvast een kopje thee om rustig te kunnen blijven.
Dat de ongeslagen status tot ver in onze mooie Hanzestand bekend was geworden bleek uit het enorme aantal supporters aan Hattemse zijde. Ruim 30 mannen en vrouwen kwamen het schouwspel bekijken; onder het publiek waren ook teamleden Cor en Marthijn te vinden voor de morele steun. Het publiek vermaakte zich opperbest door tussen de wedstrijden door een kaartje te leggen.
Wout startte gelijk met een loodzware partij van 5 games tegen Christiaan. Helaas ging de winst in deze partij naar de Apeldoorner. Diewertje was deze avond in erg goede doen; in zijn eerste partij tegen Willem werd de Vice-Nestor van bezoekende team met 3 games aan de kant gezet; de stand was weer gelijk. John verloor zijn eerste potje van de avond van Jan; deze had zijn bezwete inspeelshirt aan de kant gegooid en kwam in oorlogstenue aan de tafel. Wat Jan aan het doen was werd een voorbode voor deze avond….
Het dubbel Wout-John tegen de trainingsbeesten van De Brug kwam ook niet goed uit de verf en na wederom een verlies in deze en de volgende wedstrijden stond het veel te snel 1-5 voor gasten. In de laatste partijen van de avond konden wij alleen de puntjes afsnoepen van Willem; wat uiteindelijk resulteerde in een 3-7 nederlaag. Jacco probeerde hier een daar nog met een opmerking de tegenstander op het verkeerde been te krijgen; zo noemde hij de topspin van Christiaan bijvoorbeeld “wijfenspin”. Dit werd echter sportief door Erik de coach weggelachen en mocht dus niet baten.
Na de sportieve strijd achter de tafel voegden wij ons allen tussen het toegestroomde publiek. Met nootjes en drankjes op tafel werd er nog gezellig nagepraat over tafeltennis, de zorgsector in Nederland en de trainingsuren van De Bruggers. Nadat de mannen uit Apeldoorn anderhalve meter Pikanto hadden weggewerkt reden zij huiswaarts. Team 2 maakt zich nu klaar voor de tweede helft van deze competitieronde.