Smash 6 bijna de weg kwijt in Twello

“Tafeltennis is een leuke sport. Een lekkere pot spelen is belangrijker dan winnen.De derde helft is altijd een vast onderdeel van de wedstrijd.”
Prachtige kreten, maar waarom wordt er dan de laatste weken zoveel over punten gesproken? Waarom wordt de uitslagensite van de NTTB-Oost,  waar de scores van de andere teams in de poule te volgen zijn, veelvuldig door de spelers van Smash 6 bezocht?
Laten we eerlijk zijn, Wim, Simon, Gert en Auke zijn in de ban van een mogelijk kampioenschap. De opmerking “morgen is het gewoon weer zaterdag”, wordt nu gevolgd door “maar wel de zaterdag na deze vrijdag”, Er staat iets op het spel, dat weten ze, dat voelen ze.

Onderweg naar Trias in Twello werd er al volop gespeculeerd. Als dit …., dan dat…. De aanwezigheid van Harry Sellies, meester in scenario-denken, werd node gemist.
Simon was zo gespannen, dat hij chauffeur Gert de verkeerde kant op stuurde. En dat met een mobiele Tom Tom op schoot. “Ga bij de vorige kruising linksaf”, of “200 meter terug rechtsaf”.

Uiteindelijk wisten Simon, Gert en Auke toch de speelzaal van Trias te bereiken. De hekkensluiter in de poule vreest voor degradatie, dus had Smash 6 een mooie gelegenheid om de concurrentie op achterstand te zetten. Dat lukte deels, er werd gewonnen met 2-8. Maar de deze uitslag flatteert wel het verloop van de avond. De meeste wedstrijden werden nipt gewonnen, 2 punten (Gert en Auke) gingen in 5 games verloren.

Smash 6 volgt nu met 53 punten koploper De Spinners op 3 punten, met 1 wedstrijd minder gespeeld. Gelvandria bezet met drie punten minder en een gelijk aantal wedstrijden de derde plaats.
A.s. donderdag speelt Smash 6 uit tegen Gelvandria. Een belangrijke pot dus!