Het Beugelteam

Om ons goed voor te bereiden op het nieuwe voorjaarsseizoen moesten we samenkomen. We zijn immers gepromoveerd en handhaving in de tweede klasse is nu ons doel. Althans………..
30 januari was de dag.

Erik V, Erik K, Chris H, Jan T, Manfred B, Carl van O en Thomas K ontmoeten elkaar ‘s avonds bij het oude onbeduidende Postkantoor van Zwolle.
Staande voor een gesloten deur, in afwachting van wat komen gaat, bekijk ik de omgeving. Wat een pishoek, denk ik bij mezelf. Het is er donker, grauw, viezig en mijn associaties gaan naar afwerkplekken die ik ooit op een rit naar Polen heb gezien.
Wordt dit de nieuwe variant op teambuilding?

Carl, aanvoerder van deze avond en een man van weinig woorden, laat ons nog even in spanning. Na 15 minuten klinkt er een bel. Via een intercom is er contact met iemand in het gebouw. De spanning in de groep loopt blijkbaar hoog op want bij binnenkomst moet het gehele team pissen.
In een onzalige omgeving met grote deuren en ruimtes waar de echo blijft hangen nemen we de lift. Staande in de lift schiet het lampje nog net niet op rood dankzij de serieuse trainingsprogramma’s 2015-2016 van Chris H, Erik K en Manfred B.
De lift brengt ons naar de juiste etage.

De reden van samenkomst en de opdracht worden gaande weg duidelijk. In dit hele grote pand is een deel ingericht en omgebouwd tot huis. Je kunt als groep dit huis binnentreden maar dit huis kent maar een ingang. Eenmaal binnen kan je niet meer terug. De toegangsdeur valt in slot en grendel . Wil je eruit dan zul je de uitgang moeten vinden. Om die uitgang te kunnen vinden moeten er opdrachten vervult worden. Door de opdrachten juist uit te voeren wordt je via verschillende vertrekken begeleidt naar de uitgang.

Mijn gemoed slaat om. Ik kan de pislucht, de liftschacht en de rare omgeving vergeten. We gaan een opdracht uitvoeren. Leuk, teambuilding, heb ik zin in. Kijken hoe we dat gaan doen!

Nadat de ingangsdeur in slot en grendel valt en er geen weg meer terug is, gaan wij (7 beugels) als een soort Cemsto schoonmaakploeg door het eerste vertrek heen. Kasten worden half gesloopt, we kruipen over en onder tafels door en klimmen tegen wanden op. Op zoek naar informatie. Wat een chaos! Wat een ongelooflijke chaos. NIet wetende dat deze chaos ook nog 61 minuten gaat duren.
Tijdens deze 61 minuten wordt Erik V 5 keer gebeld met tips om verder te komen, kijkt Manfred B best lang naar het kleurenpalet op het plafond , zijn Erik K en Chris H eindeloos aan het typen, coderen en decoderen, probeert Carl alle sloten open te maken, maakt Jan zich druk over 4 konijntjes en ik…….ik ben op zoek naar koffie en sigaren. Wat een team, wat een niet te builden team, dacht ik. Mijn gedachtes gaan terug naar eerdere bijeenkomsten met dit team. Een etentje met lege flessen, een uitwedstrijd van het eerste in Ede en de beugelteamwedstrijden met de immer belangrijke dubbelspelen daarbij. Altijd chaos!
Ik denk aan de woorden van Erik V tijdens de speurtocht : Jij bent toch de slimste? Waarom komen wij dan niet normaal uit dit opgesloten huis? Ik moet Erik V prijzen voor zijn geweldige inzicht en mensenkennis en hij maakt een punt. We komen er namelijk niet uit, zelfs niet met mijn aanwezigheid.
De twijfel slaat toe, wat is er gebeurd met mij, ben ik aan het dementeren ? Ja, Ik ben oud maar gedraag ik me ook oud? En waarom moet ik als enige op mijn percentage letten om in het team te blijven? Of is dat spel binnen het beugelteam ? Noemen we dat teambuilding?
Zou het zo zijn dat het Beugelteam selecteert op trage, egocentrische nietsnutten die ogenschijnlijk iets kunnen? Ik begin er in te geloven dat het zo is. Kijkend naar mezelf maar ook naar de rest van het team .

Ook de eerste twee verlieswedstrijden van dit nieuwe voorjaarsseizoen geven daar blijk van: vorige week 8-2 en een afgelopen vrijdag een lullige 10-0. Is dit erg? JA, maar toch: Er is sprake van een team, we doen ons ding, we doen aan dubbelspel en teambuilding, we verliezen en drinken het af met een biertje. En wees dan eerlijk naar jezelf, wie wil er niet in zo’n team?

Interesse?

Aanmelden kan via Manfred B
Afmelden kan via Jan T

steun bij teambuilding kan via Carl van O
steun bij Coachen op afstand kan via Erik K
steun bij Bierdrinken kan via Erik V

Steun bij winnen kan via Chris H
Steun bij verliezen kan via Thomas K